42 Soalan Mengenai ‘Morbius’ dan Adegan Selepas Kreditnya

Selepas ditangguhkan beberapa kali dan beberapa bulan dari tarikh keluaran asalnya Julai 2020, Morbius akhirnya berjaya ke pawagam pada Hari April Fools. Ia sama sekali tidak berbaloi untuk menunggu. Filem Spider-Verse terbaru Sony mungkin dianggap sebagai salah satu filem terburuk yang pernah dikaitkan dengan Marvel-dan terdapat beberapa teruk Filem Marvel dalam beberapa dekad yang lalu. Daripada kesilapan kesinambungan dan adegan usikan sebelum ini yang tidak masuk ke potongan akhir filem kepada pilihan penceritaan yang membingungkan, Morbius adalah huru-hara mutlak itu mengambil dirinya terlalu serius untuk filem adiwira tentang seorang saintis yang mengubah dirinya menjadi pontianak penghisap darah selepas menyambung DNAnya dengan kelawar pontianak. Beberapa hari selepas melihat kereta api yang karam selama 104 minit ini, fikiran saya masih berkecamuk dengan persoalan tentang apa yang saya saksikan. Malah pengarah Daniel Espinosa dan Dr. Michael Morbius sendiri, Jared Leto, mungkin tidak dapat menjelaskan banyak perkara yang berlaku di skrin. Walau bagaimanapun, berikut adalah 42 soalan saya Morbius dan adegan pasca kredit yang sama mengelirukan:

1. Adakah Jared Harris tahu apa Morbius adalah kira-kira apabila dia mendaftar untuk itu?

2. Dari manakah Milo mendapat semua wangnya? Dia jelas dimuatkan dari saat dia mula-mula muncul sebagai kanak-kanak pada permulaan filem, namun walaupun selepas dia mula membiayai penyelidikan “eksperimen” Dr. Morbius beberapa tahun kemudian, tidak pernah ada sebarang penjelasan tentang dari mana semua wang tunai ini datang.

3. Mungkin saya terlepas sesuatu, tetapi mengapa Morbius menolak Hadiah Nobel? Adakah ia benar-benar kerana dia belum menemui penawar untuk penyakit darahnya yang jarang ditemui, jadi dia tidak berpuas hati? Mencipta darah sintetik yang akan menyelamatkan berjuta-juta nyawa tidak cukup baik?

4. Apabila Morbius dan Martine bersiap sedia untuk menguji “penawar” Morbius di atas bot, idea siapakah untuk menyarikata lokasi bot itu sebagai “Perairan Antarabangsa” selepas Morbius berkata mereka perlu pergi ke perairan antarabangsa? Tidak bolehkah kita sebut lokasi dan biarkan sahaja?

5. Tunggu, adakah Long Island itu di kejauhan?

6. Kenapa semua askar upahan yang diupah ini membawa senjata api ke atas bot? Mereka mengembara dengan sepasang doktor yang sedang menjalankan eksperimen. Adakah mereka menjangkakan bahawa salah seorang daripada mereka akan bertukar menjadi vampire yang sangat ganas?

7. mengikut National Geographic, koloni 100 kelawar pontianak boleh meminum darah 25 ekor lembu dalam satu tahun. Banyak darah tu. Tetapi yang lebih penting, itu banyak lembu darah. Tiada kesalahan kepada lembu dunia, tetapi bolehkah kita mendapatkan Morbius beberapa ekor lembu untuk dimakan dan memanggilnya sehari?

8. OK, saya dahagakan darah, kebolehan echolocation—semua perkara berkaitan kelawar. Morbius menyambung DNAnya dengan DNA kelawar vampire, jadi sekarang dia mempunyai kuasa kelawar. Tetapi mengapa lelaki saya begitu terkutuk dirobek sekarang?

Tangkapan skrin melalui Sony Pictures

9. Apabila Morbius memasuki mod Radar Kelawarnya, mengapa semuanya berasap tiba-tiba?

10. Dua puluh lima tahun selepas kita melihat Jared Harris bertemu Michael Morbius muda, lelaki itu belum berumur sehari. Apakah rutin penjagaan kulit anda, Dr. Nicholas?

11. Adakah sesiapa mendapat Pokémon getaran daripada Morbius? Kerana saya, untuk satu, tidak, dan saya tidak tahu apa pengarah Daniel Espinosa sedang bercakap tentang apabila dia mengatakan bahawa ia menjadi inspirasi untuk filemnya.

12. Mengapa tidak ada yang mempersoalkan bagaimana Morbius—seorang saintis terkenal dunia yang baru sahaja menolak hadiah Nobelkerana dia begitu cool—tiba-tiba boleh berjalan-jalan tanpa sebarang tongkat dan juga mungkin menekan bangku kereta?

13. Antara Martine dalam Morbius dan Selina Kyle masuk Batman, apakah yang selalu dilihat oleh wanita cantik ini dalam Batmen yang menyeramkan ini? Saya rasa saya boleh melihat tarikan misteri Emo Robert Pattinsondan Morbius baru sahaja mendapat pencerahan Marvel terbesar sejak a Steve Rogers yang kurus berubah menjadi Kapten Amerika. Tetapi serius, ini bukan bendera merah?

1649078879 278 42 Soalan Mengenai Morbius dan Adegan Selepas Kreditnya

14. Apabila Morbius mendapat suntikan vampire, dia memerlukan bantuan daripada doktor untuk mencari dengan teliti titik kemasukan pada tulang belakangnya sebelum memberikannya. Bagaimanakah Milo berjaya melakukan semua itu seorang diri?

15. Tunggu, bila Tyrese sampai ke sini?

16. Siapa yang memberitahu Tyrese dia tidak dibenarkan berseronok dalam filem ini? Saya rasa pasangannya (Al Madrigal) cukup seronok untuk mereka berdua, tetapi ini seolah-olah saya terlepas peluang.

17. Bercakap tentang Tyrese, adakah dia benar-benar jatuh cinta dengan petikan palsu yang kononnya dipanggil oleh Martin Scorsese Morbiusketinggian sebenar pawagam?”

18. Apabila Milo melawat Morbius di penjara, dia meyakinkan pengawal keselamatan bahawa dia adalah peguam Morbius, dan kemudian dia terus meninggalkan kedua-dua rotan dan sebungkus darah di dalam sel Morbius tanpa sesiapa pun nampaknya menyedarinya. Adakah Milo membayar pengawal dengan wang misterinya, atau adakah mereka ini hanya penjaga penjara yang paling teruk?

19. Adakah terdapat versi Morbius di mana separuh daripada filem itu hanya Matt Smith memakan manusia dan menari di atas badan mereka selepas itu? Jika ya, saya rasa saya lebih suka filem itu daripada yang kami dapat.

20. Selepas berbilang mangsa ditemui mati dengan darah mengalir dari badan mereka, nama samaran yang diberikan kepada suspek pembunuhan oleh saluran berita ialah … “The Vampire Killer”? Jika J. Jonah Jameson bagus untuk apa-apa sahaja, lelaki itu tahu cara menghasilkan nama panggilan yang menarik. Adakah Jameson menyimpan semua tajuk berita yang baik untuk dirinya sendiri dalam Spider-Verse yang lain, atau adakah versi New York City ini hanya bosan dengan lelaki seperti Venom?

21. Dalam Morbius treler, Simon Stroud Tyrese mempunyai lengan bionik (lihat di bawah), tetapi butiran itu tiada dalam filem. Pada satu ketika, Stroud berterima kasih kepada Morbius kerana mencipta darah sintetik yang membantu menyelamatkan lengannya, supaya mungkin mengisi beberapa butiran yang hilang tentang kisah lengan Stroud yang mungkin tersesat di salah satu Morbiusbanyak potongan. Tetapi apa yang berlaku di sini?

1649078879 357 42 Soalan Mengenai Morbius dan Adegan Selepas Kreditnya

22. Adakah Anna pesakit Morbius … OK? Selepas dia terpaksa menyebabkan dia koma akibat perubatan pada awal filem, semua orang seolah-olah melupakannya. Semoga Morbius tidak mengubahnya menjadi pontianak, tetapi alternatifnya sama suram, kerana dia tidak pernah benar-benar menemui penawar yang tidak datang dengan beberapa kesan sampingan yang agak teruk.

23. Adakah komposer Jon Ekstrand mendengar Kesatria gelap skor trilogi berulang apabila dia bekerja pada Morbius skor?

24. Di penghujung filem, kenapa Martine bertukar menjadi pontianak sedangkan tiada mangsa lain yang melakukannya? Adakah kerana dia mengambil keputusan untuk menggigit bibir dan minum Morbius miliknya darah dalam perpisahan terakhir mereka, sebelum Morbius meminum darahnya juga? (Juga, WTF?)

25. Mengapa Morbius tidak datang semula untuk mendapatkan mayat Martine selepas dia membunuh Milo? Seperti, anda benar-benar akan memakan darah teman wanita anda yang sudah mati dan kemudian meninggalkan mayatnya di atas bumbung? Saya rasa Morbius benar-benar bukan hero, ya?

26. Apakah yang berlaku kepada rancangan induk Morbius untuk mengambil antikoagulan untuk dirinya sendiri selepas membunuh Milo? Adakah dia berfikir dua kali dan memutuskan dia ialah untuk pengambilan darah manusia yang lazat sekarang?

27. Mari kita bercakap tentang dua penyengat itu. Yang pertama mendedahkan keretakan misteri berwarna ungu di langit, memberi amaran awal kedatangan Adrian Toomes (Michael Keaton), penjahat utama dalam filem Tom Holland. Spider-Man: Kepulangan. Selepas Toomes dibebaskan dari penjara di penghujung tempat kejadian (kerana jenayahnya dilakukan di alam semesta lain), penyengat kedua mendapati dia bertemu Morbius dan mencadangkan satu pasukan. Soalan pertama: Kenapa?

28. Saya fikir keseluruhannya Spider-Man: Tiada Jalan Pulang adalah untuk mendapatkan penjahat belakang kepada alam semesta masing-masing, jadi bagaimana Adrian Toomes dihantar ke alam semesta lain?

29. Mengapakah Toomes muncul di alam semesta di mana Venom dan Morbius wujud, di semua tempat? (OK, baiklah, saya tahu jawapan untuk yang ini—wang!—tetapi ayuh, adakah yang aneh? multiverse kecik sangat ke?)

30. Mengapa Morbius memandu ke lokasi terpencil untuk bertemu dengan Toomes jika dia boleh terbang sekarang? Tidakkah dia melihat betapa tingginya harga gas?

31. Mengapakah Sony begitu terpikat dengan Sinister Six? A Enam jahat filem yang dibintangi Andrew Garfield pernah dijadualkan untuk tayangan pada 2016 sebelum ia dibatalkan, dan kemudiannya kelihatan seolah-olah Sony sedang bersiap-siap semula untuk pasukan supervillain Spidey apabila Mac Gargan (Scorpio yang jahat) mendekati Toomes di penjara dalam Spider-Man: Kepulangan adegan pasca kredit. (Apatah lagi bagaimana Tiada Jalan Pulang menampilkan Spider-Men berhadapan dengan lima penjahat mereka yang paling terkenal sekali gus.) Adakah filem Sinister Six akan kekal, dan adakah kita benar-benar memerlukannya pada ketika ini?

32. Adakah Michael Keaton secara kontrak dikehendaki oleh Sony untuk muncul dalam setiap teaser Sinister Six?

33. Adakah Toomes sedar bahawa versi Spider-Mannya tidak ada dalam alam semesta ini? Dan jika keluarganya tidak ada di alam semesta ini sama ada-walaupun mungkin dia juga belum menyedarinya-maka apakah yang Toomes mahukan?

34. Apa sebenarnya yang Morbius dapati “menarik” tentang bekerjasama dengan Vulture? Seperti lima minit sebelum perlawanan akhir filem, antiklimaks, CGI pertarungan kelawar, Morbius bersedia untuk mati supaya serum pontianak transformatif yang dibawanya ke dunia ini akan hilang buat selama-lamanya, dan kini dia bersedia untuk bekerjasama dengan penjahat penuh?

35. Bagaimanakah Vulture mendapatkan kembali perisainya? Ia tidak disertakan dengan Toomes dalam sel, dan tidak ada versi lain tentang dirinya di alam semesta ini untuk dipinjam daripada kedua-duanya. Neraka, Avengers tidak wujud di alam semesta ini, jadi Pertempuran New York tidak pernah berlaku dan tidak ada teknologi makhluk asing yang boleh diselamatkan. Di manakah Toomes mendapatkan bahan untuk membina semula perkara ini?

36. Adakah kita pasti bahawa masih Michael Keaton di bawah semua CGI dalam penyengat kedua?

37. Bagaimanakah Vulture mendapat nombor sel Morbius?

38. Nampaknya Sony Spider-Verse Sinister Six baharu akan menampilkan Vulture, Morbius, dan berpotensi Venom. yang akan datang Kraven si Pemburu, dibintangi oleh Aaron Taylor-Johnson, berkemungkinan akan memperkenalkan ahli keempat dalam penjahat titulernya. Siapakah dua ahli terakhir kumpulan jahat itu, dan bagaimana pula Puan Web sesuai dengan segala-galanya?

39. Adakah Sony akan membuat filem Sinister Six tanpa Spider-Man?

40. Atau adakah ini bermakna Garfield mungkin kembali untuk mengambil gambar di filem Sinister Six yang dibatalkan?

41. Mengapa Morbius tidak mempersoalkan siapa Spider-Man apabila Toomes menyebutnya? Poster yang memaparkan apa yang kelihatan seperti Spider-Man Tobey Maguire muncul dalam treler filem itu, tetapi gambar itu tidak dapat dilihat di mana-mana. Morbius. (Bagi Espinosa penerangan mengenai peninggalan poster: “Jika saya tahu sesuatu, saya boleh beritahu anda. [But] ia bukan milik saya. Ia bukan dari idea saya, awak tahu?”) Satu edisi The Daily Bugle juga menyebut bahawa Rhino sedang lepas, yang mungkin merujuk kepada Paul Giamatti, eh, pengambilan unik pada watak dalam The Amazing Spider-Man 2. Jadi siapa sebenarnya Spider-Man di sini?!

42. Saya fikir Eddie Brock dan symbiote/kekasih Venomnya berpindah ke New York City. Jadi di manakah Pelindung yang Mematikan? Masih berbulan madu? Atau adakah mereka masih mabuk dengan Dani Rojas dari Ted Lasso?

Memandangkan itu Morbius berakhir dengan doktor vampire bergelar bekerjasama dengan Vulture MCU, ini mungkin bukan kali terakhir kita melihat antihero Leto muncul dalam Spider-Verse Sony. Memandangkan senarai pelik filem berkaitan Marvel milik Sony, yang menampilkan filem Tom Hardy racun francais dan yang belum dikeluarkan Kraven si Pemburu dan Puan Web (yang terakhir akan membintangi Dakota Johnson dan Sydney Sweeney), tidak jelas di mana studio itu merancang untuk mengambil alam sinematik yang semakin berkembang ini sementara Spider-Man kekal dalam MCU. Tetapi sebelum otak saya meletup dengan Morbius fikiran, atau saya perlahan-lahan mula mendapat keinginan untuk mengambil sebungkus darah sintetik, saya akan meninggalkan anda semua dengan satu soalan terakhir: Adakah kita benar-benar perlu berjumpa Dr. Morbius lagi?

We would love to thank the author of this post for this outstanding material

42 Soalan Mengenai ‘Morbius’ dan Adegan Selepas Kreditnya


Discover our social media profiles , as well as other pages that are related to them.https://paw6.info/related-pages/