A Secret Writers Room, a Rising Scribe and a Post-‘Skywalker’ Timeline: A Look Inside Damon Lindelof’s ‘Star Wars’ Movie (Eksklusif)

Rahsia Perang Bintang projek filem yang dipimpin secara kreatif oleh Damon Lindelof adalah didorong ke hari Ahad terbuka malam apabila ia mendedahkan bahawa Sharmeen Obaid-Chinoy, yang mengarahkan dua episod Cikgu Marvelberada di atas kapal sebagai jurumudi.

Projek ini telah diusahakan selama berbulan-bulan, dan sementara Lindelof mendapat bahagian perhatian bersaiz Wookiee, terima kasih tidak sedikit kepada silsilah yang termasuk mencipta sensasi TV bersama Hilang dan menggembala siri HBO yang terkenal Pengawasdia bukanlah satu-satunya orang yang terlibat dalam projek itu.

Malah, jika Hilang dan Pengawasserta Sisasatu lagi siri tercinta Lindelof cipta, telah menunjukkan apa-apa, ia adalah bahawa salah satu bakat utama penulis adalah memilih kolaborator berbakat.

Sumber memberitahu Wartawan Hollywood bahawa Lindelof sedang menulis yang baharu Perang Bintang skrip dengan Justin Britt-Gibson, seorang penulis muda dan sedang meningkat naik yang bekerja sebagai editor cerita eksekutif dalam drama vampire Guillermo del Toro, Ketegangandan menulis episod Starz Rakan Sejawatsiri yang membincangkan dimensi selari dan membintangi JK Simmons.

Britt-Gibson, bagaimanapun, datang ke pekerjaan itu selepas rahsia (ia sentiasa rahsia dengan Perang Bintang, bukan?) bilik penulis yang mula berkumpul selepas Sambutan Star Wars tahun ini. Bilik itu mengadakan sesi dua minggu pada bulan Julai dan di meja itu ialah Patrick Somerville, yang bekerja dengan Lindelof pada Lebihan makanan dan kemudian terus mencipta buzzy Stesen Sebelas; Rayna McClendon, penerbit perunding Lucasfilm sendiri Obi-Wan Kenobi dan penulis mengenai syarikat yang akan datang Willow siri; dan Andy Greenwald, pencipta drama jenayah Rosario Dawson 2019 Briarpatch (di mana McClendon adalah editor cerita), antara beberapa penulis lain.

Dave Filoni, anak didik kepada Perang Bintang pencipta George Lucas yang terlibat dalam banyak rancangan, mungkin turut hadir.

Selepas memecahkan cerita, Lindelof dan Britt-Gibson telah bermain-main di papan kekunci.

Sumber mengatakan projek filem itu bertujuan untuk berdiri sendiri tetapi dalam kejayaan boleh membawa kepada lebih banyak filem. Pelan itu bertentangan dengan proses pembangunan Lucasfilm yang terdahulu, yang menyaksikan syarikat itu cuba menghasilkan trilogi baharu. Kini, studio itu nampaknya menumpukan pada yang berdiri sendiri.

Dan sumber mengatakan bahawa cerita itu akan berlaku selepas peristiwa 2019 Star Wars: Kebangkitan Skywalker, walaupun ia bukan kesinambungan saga Skywalker. Walau bagaimanapun, ia boleh menampilkan beberapa watak daripada Perang Bintang trilogi yang dibuat pada tahun 2010-an.

Disney mengeluarkan a Perang Bintang menampilkan setahun dari 2015-2019, tetapi Ketua Pegawai Eksekutif Disney ketika itu Bob Iger mengakui ia terlalu pantas selepas masalah yang bermasalah. Solo: Kisah Star Wars (2018) menjadi yang pertama Perang Bintang filem untuk kehilangan wang. Disney menekan jeda padanya Perang Bintang rancangan teater berikut Kebangkitan Skywalkerdengan studio memfokuskan pada penstriman TV. Orang Mandalorian membantu menguasai Disney+ dan menjadi rancangan utama de facto apabila ia dilancarkan pada November 2019, setahun penuh sebelum Marvel Studios mula mengeluarkan beberapa siri setahun untuk melengkapkan keluaran Lucasfilm. milik Lucasfilm Andor sedang distrim, dengan Orang Mandalorian kembali untuk musim ketiga pada Februari.

Namun Perang Bintang‘ Pergerakan skrin besar telah diperhatikan dengan teliti. Seorang Patty Jenkins Skuadron Penyangak filem sepatutnya dibuka pada Disember 2022, tetapi kini di luar kalendar dan pada penunu belakang. Bos Marvel Studios Kevin Feige sedang menghasilkan filem yang akan ditulis oleh LokiMichael Waldron, manakala Thor: Cinta dan Guruh pembuat filem Taika Waititi telah membangunkan filemnya sendiri selama lebih daripada dua tahun, dengan 1917 penulis Krysty Wilson-Cairns menulis.

Apabila filem Lindelof boleh digugurkan, Disember 2025 adalah tarikh paling awal Disney telah diukir pada kalendarnya untuk Perang Bintang ciri.

We would love to thank the writer of this post for this awesome material

A Secret Writers Room, a Rising Scribe and a Post-‘Skywalker’ Timeline: A Look Inside Damon Lindelof’s ‘Star Wars’ Movie (Eksklusif)


Discover our social media profiles and the other related pageshttps://paw6.info/related-pages/