Adakah Amber Heard mencuri keterangannya terhadap Johnny Depp dari filem The Talented Mr Ripley? Berikut adalah semakan fakta

Perbicaraan fitnah berjuta-juta dolar antara bekas selebriti Johnny Depp dan Amber Heard sedang dijalankan. Johnny telah menyaman Amber sebanyak $50 juta, mendakwa dia menyiratkan dia menderanya semasa perkahwinan mereka, yang menyebabkan dia kehilangan pekerjaan dan kedudukan sosial. Amber telah menyaman balas bekas suaminya sebanyak $100 juta. Dalam perbicaraan yang dijalankan di Virginia, Amber memberikan keterangannya minggu ini dan banyak sumber di media sosial mendakwa beberapa bahagiannya ‘disalin’ daripada filem. Kami menyemak fakta sama ada ia benar-benar berlaku. Baca juga: Johnny Depp ketawa selepas Amber Heard memberi keterangan bahawa dia ‘membenarkan dia menanggalkan butnya sendiri’. Tonton

Pada hari Jumaat, 6 Mei, Amber mengambil pendirian untuk memberikan keterangannya dalam perbicaraan, memperincikan dakwaan penderaan yang dialaminya di tangan bekas suaminya Johnny. Beberapa pengkritik mendakwa bahawa Amber ‘beraksi untuk juri’ dan berlakon. Di tengah-tengah dakwaan ini, beberapa pengguna media sosial mendakwa bahawa sebahagian daripada keterangan Amber di mana dia bercakap tentang Johnny Depp telah ‘disalin secara verbatim’ daripada filem The Talented Mr Ripley.

Beberapa tweet mendakwa berkongsi sebahagian daripada keterangan Amber. Teks itu sememangnya serupa dengan baris dari filem 1999, yang dibintangi oleh Matt Damon, Jude Law, dan Gwyneth Paltrow. Satu akaun berkongsi perbandingan dan menulis, “Lihat ini. Amber Heard di tempat duduk semalam dan apa yang dia katakan berbanding baris dalam The Talented Mr Ripley. Holy merokok ini GILA.”

Dalam filem itu, Marge (Gwyneth) bercakap tentang Dickie (Jude) dengan Ripley (Matt) dan berkata, “Perkara dengan Dicke…ia seperti matahari menyinari anda, dan ia sangat mulia. Dan kemudian dia melupakan anda dan ia sangat, sangat sejuk. Apabila anda mendapat perhatiannya, anda rasa anda satu-satunya orang di dunia, itulah sebabnya semua orang sangat menyayanginya.” Pengguna media sosial mendakwa bahawa Amber menggunakan monolog yang sama dalam keterangannya, menggantikan Dickie untuk Johnny.

Hindustan Times dapat membuat semakan fakta keterangan Amber berdasarkan versi yang disiarkan secara langsung dan tersedia dalam domain awam untuk memastikan bahawa pelakon itu sebenarnya tidak mencuri baris atau memetik The Talented Mr Ripley. Malah, baris yang disebutkan di atas tidak dipaparkan dalam keterangannya di mana-mana. Dalam bahagian keterangannya, bahasa dan nadanya serupa dengan baris yang disebut. Satu kenyataan tertentu dalam kesaksian adalah di mana Amber mendakwa, “Apabila saya berada di sekeliling Johnny, saya berasa seperti orang yang paling cantik di dunia-maka dia akan hilang.” Ini serupa dengan baris dari filem itu tetapi bukan ‘verbatim. salinan’ seperti yang didakwa.

Laman web semakan fakta antarabangsa Snopes dan majalah berita Newsweek juga menjalankan analisis semakan fakta bebas mereka terhadap keterangan dan sampai pada kesimpulan yang sama. “Khabar angin bahawa Amber Heard memetik filem The Talented Mr. Ripley dalam keterangannya adalah palsu, frasa itu tidak diucapkan semasa keterangannya,” tutup Newsweek.

Snopes menganalisis meme lain yang melakukan pusingan, yang mendakwa bahawa kenyataan itu dibuat dalam hujah pembukaan Amber. Ia mendapati, “Meme itu mengatakan petikan itu datang daripada ‘penyataan pembukaan’ Heard. Ini adalah dakwaan yang ganjil, bagaimanapun, kerana peguam Heard, bukan Heard sendiri, yang membuat kenyataan pembukaan bagi pihaknya.” Selain itu, ia menyatakan bahawa tiada bukti video pelakon mengatakan frasa itu telah dibentangkan.

Perbicaraan yang sedang berjalan bergantung pada artikel akhbar 2018 yang dilakukan Amber untuk Washington Post. Di dalamnya Amber telah bercakap tentang menjadi mangsa penderaan rumah tangga yang terselamat tetapi tidak menamakan Johnny. Johnny mendakwa bahawa implikasi itu merosakkan kerjayanya. Dalam beberapa tahun akan datang, filem Pirates of the Caribbean yang dirancang, di mana pelakon itu ditetapkan untuk memainkan semula peranan ikoniknya Jack Sparrow, telah ditangguhkan. Dia juga digantikan dalam siri filem Fantastic Beasts oleh Mads Mikkelsen.

Johnny dan Amber bertemu semasa penggambaran The Rum Diary. Mereka berkahwin pada 2015 tetapi bercerai tidak sampai dua tahun kemudian. Amber mendakwa dia mengalami penderaan fizikal dan seksual di tangan bekas suaminya. Sebagai tindak balas, Johnny telah menafikan semua pertuduhan ini sambil menambah bahawa Amber yang menderanya.We want to say thanks to the writer of this article for this amazing content

Adakah Amber Heard mencuri keterangannya terhadap Johnny Depp dari filem The Talented Mr Ripley? Berikut adalah semakan fakta


Check out our social media profiles as well as other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/