Akaun Twitter Amber Heard hilang beberapa hari selepas bekas teman lelaki Elon Musk mengambil alih $44bn

Akaun Twitter Amber Heard hilang beberapa hari selepas bekas teman lelaki Elon Musk mengambil alih $44bn ketika selebriti dari William Shatner kepada Stephen King meninggalkan lebih $8 caj sebulan untuk status tanda biru

  • Akaun Twitter Amber Heard telah hilang selepas Musk memperoleh platform itu
  • Heard dan Musk mula berkencan pada 2016, tetapi berpisah pada 2018 kerana jarak jauh
  • Ketua Pegawai Eksekutif Musk telah mengumumkan beberapa siri perubahan sebagai ketua syarikat yang baharu
  • William Shatner dari Star Trek adalah salah satu daripada banyak selebriti yang mengatakan dia tidak akan membayar untuk Twitter

Amber Heard nampaknya telah menyahaktifkan akaun Twitternya dalam beberapa hari selepas bekas teman lelakinya Elon Musk memperoleh platform itu, ketika sekumpulan selebriti menolak pengambilalihan itu.

Carian untuk @realAmberHeard pada Khamis menunjukkan akaun bintang filem itu hilang.

Tidak jelas mengapa Heard menutup akaunnya, dengan beberapa pengguna Twitter membuat spekulasi dia mungkin mahu berehat daripada tindak balas terhadap perbicaraan fitnahnya dengan bekas suami Johnny Depp.

Tetapi yang lain tertanya-tanya sama ada bekas teman lelakinya sebagai ketua akaun media sosialnya memberinya pemikiran kedua untuk kekal.

Heard dan Musk mula berkencan pada 2016, mendedahkan hubungan mereka kepada umum setahun kemudian selepas berpacaran secara rahsia.

Pada Februari 2018, laporan muncul bahawa pasangan itu telah berpisah untuk selamanya.

Akaun Twitter Amber Heard telah hilang selepas Musk memperoleh platform itu. Heard dan Musk mula berkencan pada 2016, tetapi berpisah pada 2018 kerana jarak jauh

Halaman Twitter Heard menunjukkan bahawa akaun itu tidak lagi wujud, walaupun tiada penjelasan diberikan tentang sebabnya

Halaman Twitter Heard menunjukkan bahawa akaun itu tidak lagi wujud, walaupun tiada penjelasan diberikan tentang sebabnya

Tanggapan William Shatner terhadap perubahan Twitter Musk

1667487677 263 Akaun Twitter Amber Heard hilang beberapa hari selepas bekas teman

William Shatner, yang memainkan watak Kapten Kirk dalam Star Trek asal, menjawab ringkas apabila ditanya sama ada dia akan membelanjakan $8 untuk mengekalkan status pengesahan tanda birunya.

‘Saya rasa $8 adalah untuk mengemukakan aduan,’ katanya, sambil menambah muka mengenyit pada Tweet itu.

‘Untuk menjawab soalan anda jika saya akan membayar cek biru? Tidak. Saya tidak perlu membayar untuk status palsu apabila saya mempunyai status sebenar. Elon mungkin fikir orang akan melakukannya. Mengetahui ego halus orang dalam talian; dia mungkin betul.’

Dia mengakhiri Tweet itu dengan hashtag #noblueisbetter, digunakan oleh pengguna untuk memberi isyarat bahawa mereka tidak berniat untuk membayar yuran Twitter.

Iklan

Pasangan itu membincangkan perpisahan itu di tengah-tengah spekulasi, berkata: ‘Kami ingin bercakap untuk diri kami sendiri. Jarak sangat sukar untuk hubungan kami, kerana kami tidak dapat melihat satu sama lain.

‘Semua perhubungan ada pasang surutnya, sudah tentu.’

Heard bukanlah satu-satunya selebriti yang ingin berundur dari platform itu selepas Musk menjadi Ketua Pegawai Eksekutif selepas berulang-alik dengan lembaga Twitter, di mana beliau merupakan satu-satunya ahli pada masa ini.

Penulis ‘Grey’s Anatomy’ Shonda Rhimes berkata dia akan meninggalkan platform jika perubahan berlaku, begitu juga penyanyi Toni Braxton.

Lebih ramai selebriti menggunakan Twitter untuk membantah perubahan yang akan datang selepas Musk mengumumkan bahawa dia berhasrat untuk mengenakan bayaran $8 untuk lencana pengesahan tanda biru, harga yang dia semakan turun daripada $20.

Protes dalam talian datang tidak lama lagi selepas penulis seram Stephen King berkata dia akan meninggalkan platform jika ia memperkenalkan tuduhan.

‘Mereka harus membayar saya’, katanya, mengulangi sentimen yang dikongsi oleh selebriti lain yang menentang perubahan Musk.

Musk membalas tweet daripada pengarang The Shining yang mengadu tentang caj baharu itu, sebagai petunjuk pertama bahawa dia merancang untuk menyemak semula harga daripada $20 kepada $8.

Musk, 51, telah mengemukakan ideanya untuk bayaran cek biru sejak dia membeli syarikat itu, mendakwa ia akan menamatkan sistem ‘tuan dan petani’ semasa di platform media sosial.

Pelakon Mia Farrow, serta bintang Madam Secretary Téa Leoni, pelakon She Hulk Jameela Jamil, serta pengarang dan aktivis Shaun King dan Amy Siskind juga telah mengancam untuk memboikot platform itu selepas Musk mengambil alih.

Penyanyi Toni Braxton telah mengumumkan dia akan meninggalkan platform media sosial berikutan pembelian Musk

Penulis 'Grey's Anatomy' Shonda Rhimes juga berkata dia akan meninggalkan platform itu

Toni Braxton, kiri, mengumumkan dia akan meninggalkan platform media sosial berikutan pembelian Elon Musk. Penulis ‘Grey’s Anatomy’ Shonda Rhimes (kanan) berkata sama

1667487677 2 Akaun Twitter Amber Heard hilang beberapa hari selepas bekas teman

‘Lencana’ boleh disiarkan secara langsung sejurus hari Isnin, Bloomberg dilaporkan, dengan pemegang cek biru semasa menerima ‘tempoh tangguh’ beberapa bulan sebelum dipaksa sama ada membayar atau kehilangannya.

Di samping itu, menjelang akhir minggu ini, Musk merancang untuk menghapuskan kira-kira 3,700 pekerja dan menamatkan dasar ‘kerja dari mana-mana’ Twitter dalam usaha untuk mengurangkan kos.

Musk telah goyah sepanjang percubaannya untuk membeli Twitter mengenai berapa banyak jawatan yang akan dia hapuskan, pada asalnya mengatakan sebanyak 75 peratus daripada 7,500 pekerja syarikat itu sebelum memberitahu pekerja minggu lalu, dengan beberapa laporan mencadangkan ia akan menjadi 25 peratus.

Pengarang Stephen King, yang menulis The Shining, berkata dia akan meninggalkan platform jika Musk memperkenalkan caj pengesahan tanda biru

Pengarang Stephen King, yang menulis The Shining, berkata dia akan meninggalkan platform jika Musk memperkenalkan caj pengesahan tanda biru

1667487677 965 Akaun Twitter Amber Heard hilang beberapa hari selepas bekas teman

1667487677 436 Akaun Twitter Amber Heard hilang beberapa hari selepas bekas teman

Elon Musk digambarkan bercakap dengan pekerja di Ibu Pejabat Twitter. Ketua Pegawai Eksekutif itu didakwa mengeluarkan kata dua kepada jurutera platform, memberitahu mereka untuk merombak platform dalam masa dua minggu

Elon Musk digambarkan bercakap dengan pekerja di Ibu Pejabat Twitter. Ketua Pegawai Eksekutif itu didakwa mengeluarkan kata dua kepada jurutera platform, memberitahu mereka untuk merombak platform dalam masa dua minggu

IklanWe would like to thank the writer of this article for this remarkable material

Akaun Twitter Amber Heard hilang beberapa hari selepas bekas teman lelaki Elon Musk mengambil alih $44bn


Check out our social media profiles along with other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/