Amber Heard memperincikan pergaduhan, menuduh bekas suami Johnny Depp melakukan penderaan fizikal dan seksual pada hari kedua memberi keterangan

Nota editor: Sesetengah keterangan mengandungi bahasa grafik dan penerangan tentang serangan seksual dan fizikal.

Pelakon Amber Heard dengan sebak memberitahu juri pada hari Khamis bahawa Johnny Depp menyerangnya secara seksual dengan botol minuman keras dalam kemarahan yang didorong oleh alkohol ketika dia kembali ke tempat duduk pada Khamis, hari kedua memberi keterangan dalam perbicaraan sivil untuk tuntutan mahkamah libel $50 juta yang difailkan oleh bekasnya -suami.

Depp menyaman Heard atas tuduhan libel berhubung op-ed Disember 2018 dalam The Washington Post yang dia tulis menggambarkan dirinya sebagai “tokoh awam yang mewakili penderaan domestik.” Peguamnya berkata dia telah difitnah oleh artikel itu walaupun tidak pernah menyebut namanya.

Insiden Mac 2015 di Australia, di mana Depp sedang menjalani penggambaran filem “Pirates of the Caribbean” yang kelima, dipertikaikan secara mendadak dan telah menjadi titik fokus perbicaraan sivil selama empat minggu di Fairfax, Virginia.

Malam itu berakhir dengan hujung jari tengah Depp terputus, dan dia menulis mesej kesat dengan darah di dinding rumah. Depp menafikan menyerangnya dalam apa cara sekalipun dan berkata jarinya terputus apabila Heard membaling botol vodka kepadanya; Heard berkata dia telah mengambil pil tidur selepas dia diserang dan tidak terjaga apabila jarinya terputus.

Perihalan grafik serangan seksual itu menyebabkan Heard berjuang untuk ketenangannya ketika dia menerangkannya kepada juri. Dia berkata Depp telah marah sebaik tiba di Australia, kira-kira sebulan selepas pasangan itu berkahwin pada Februari 2015.

Dia menuduhnya tidur dengan pelakon bersama dalam filemnya, termasuk Billy Bob Thornton dan Eddie Redmayne, yang dengannya dia baru sahaja menjalani penggambaran filem “The Danish Girl” — tuduhan yang dinafikannya.

Pergaduhan semakin memuncak sehingga dia melemparkannya ke meja pingpong, memecahkannya, Heard memberi keterangan. Dia merobek baju tidurnya, dan Heard berkata dia berbogel dan terdedah semasa dia diserang.

“Saya tidak boleh bangun. Saya fikir dia menumbuk saya,” katanya. “Saya hanya dapat merasakan tekanan ini pada tulang kemaluan saya.”

Dia menyangka dia menyerangnya dengan penumbuknya, tetapi kemudiannya mengetahui bahawa dia diserang dengan botol, dan menyedari bahawa terdapat banyak botol yang pecah dalam pergaduhan itu.

“Saya melihat sekeliling dan melihat begitu banyak kaca pecah. Saya hanya ingat berfikir, ‘Tolong Tuhan, tolong jangan pecah,'” katanya.

Heard menerangkan butiran pelik selepas serangan itu, termasuk melihat gaun tidur burgundynya yang dicincang digunakan untuk membungkus stik mentah yang telah ditinggalkan. Dia berkata bahawa apabila pasukan keselamatan Depp akhirnya tiba untuk merawat jarinya yang terputus, Depp masih cuba meninggalkan mesej kesat untuknya, tetapi cuba menulisnya dengan membuang air kecil di dinding.

Kebanyakan keterangan perbicaraan adalah berulang-ulang terhadap saman sivil yang difailkan Depp terhadap sebuah akhbar British. Seorang hakim di sana membuat keputusan terhadap Depp pada tahun 2020, mendapati bahawa Heard sebenarnya telah diserang beberapa kali oleh Depp. Tetapi dakwaan serangan seksual yang diterangkan oleh Heard pada hari Khamis tidak disiarkan secara terbuka dalam perbicaraan UK.

Terdahulu dalam keterangannya Khamis, Heard memberi keterangan bahawa Depp mengelilingi dirinya dengan rombongan pemboleh untuk melindunginya daripada akibat penggunaan dadah dan alkoholnya.

Heard memberitahu juri tentang gambar yang dia ambil tentang Depp bermula pada 2013 di mana dia pengsan. Dia berkata dia mengambil gambar itu kerana Depp tidak ingat apa yang dia lakukan ketika dia mabuk, dan menafikan apa yang berlaku semasa dia digelapkan.

Amber Heard memberi keterangan di mahkamah
Amber Heard mengambil pendirian di dalam bilik mahkamah di Mahkamah Litar Daerah Fairfax di Fairfax, Va., pada 5 Mei 2022, untuk memberi keterangan dalam kes libel yang difailkan oleh bekas suaminya Johnny Depp.

Jim Lo Scalzo / Pool /AFP melalui Getty Images


“Dia tidak akan ingat, atau dia akan menafikannya. Tiada sesiapa untuk menyokong saya,” katanya.

Dia juga memberi penerangan tentang insiden yang telah pun dibicarakan, menaiki pesawat Mei 2014 dari Boston ke Los Angeles. Menurut Heard, Depp cemburu dan marah kerana dia sedang membuat filem dengan pelakon James Franco yang termasuk adegan ciuman.

“Dia benci, benci James Franco,” katanya.

Sebaik sahaja Depp melangkah masuk ke dalam pesawat persendirian, dia mula memarahinya tentang Franco, katanya. Dia bangun dan berlalu pergi, tetapi Depp mengekorinya. Pada satu ketika, dia berkata dia menamparnya. Kemudian, dia berkata, dia menendangnya, dan tidak seorang pun di atas kapal campur tangan bagi pihaknya.

“Saya merasakan but ini di belakang saya,” katanya. “Saya jatuh ke lantai. Dan tiada siapa yang berkata apa-apa. Tiada siapa yang melakukan apa-apa. Anda boleh mendengar jatuhan pin. Saya hanya ingat berasa sangat malu.”

Depp, yang memberi keterangan pada awal perbicaraan, menggambarkan kejadian itu secara berbeza. Dia menafikan bahawa dia telah minum berlebihan sebelum menaiki pesawat, dan berkata Heard memulakan pertengkaran dan mengejarnya sehingga dia berasa terpaksa bersembunyi di dalam bilik air.

Tetapi juri mendengar rakaman Heard yang dibuat menjelang akhir kejadian, yang kedengarannya seperti Depp meraung dan membebel tidak jelas. Dan juri telah melihat mesej teks Depp menghantar rakannya Paul Bettany sejurus selepas penerbangan, di mana dia berkata dia akan “menghentikan minuman keras dengan betul” kerana penerbangan itu menjadi “jelek.” Dia juga menghantar mesej kepada Bettany berkata, “Saya memang terlalu f— dalam kepala untuk menyemburkan kemarahan saya kepada orang yang saya cintai untuk alasan yang kecil juga.”

Heard telah memberi keterangan bahawa dia telah diserang secara fizikal dan seksual pada beberapa kali oleh Depp, biasanya apabila dia mabuk atau tinggi menggunakan dadah. Depp menafikan pernah memukulnya, tetapi peguam Heard berkata penafiannya tidak mempunyai kredibiliti sebahagiannya kerana dia tidak ingat apa yang dia lakukan apabila dia pingsan.

Depp telah berkata Heard sangat melebih-lebihkan minumnya, dan bahawa dia bertolak ansur dengan minuman kerasnya dengan baik. Rakan-rakan, keluarga dan pekerja Depp telah mengambil pendirian dan menyokong pendapatnya.

Tetapi Heard berkata itu adalah sebahagian daripada masalahnya: Dia berkata Depp mempunyai pasukan di sekelilingnya yang membersihkannya apabila dia sakit, dan membolehkan dia menjalankan perniagaannya tanpa mengakui akibat daripada minum minuman kerasnya.

Kesaksian akan disambung semula pada 9 pagi ET pada hari Isnin, 16 Mei di Mahkamah Litar Daerah Fairfax.

We wish to give thanks to the author of this post for this remarkable web content

Amber Heard memperincikan pergaduhan, menuduh bekas suami Johnny Depp melakukan penderaan fizikal dan seksual pada hari kedua memberi keterangan


Check out our social media profiles and other related pageshttps://paw6.info/related-pages/