Amber Heard mencadangkan dia akan merayu keputusan Johnny Depp, tiada penyelesaian di mahkamah

Amber Heard telah mencadangkan dia berhasrat untuk memfailkan rayuan berikutan kemenangan Johnny Depp dalam perbicaraan fitnah antara bekas pasangan suami isteri itu.

Hakim Penney Azcarate memasukkan penghakiman pada hari Jumaat mengulangi keputusan yang dijatuhkan pada 1 Jun, Undang-undang & Jenayah Angenette Levy dilaporkan.

Pasukan undang-undang pelakon itu bertemu di mahkamah pada hari Jumaat, tetapi masih tidak jelas jika mereka membincangkan penyelesaian. Hakim Azcarate memberi tempoh sehingga Jumaat kepada kedua-dua pihak untuk mencapai penyelesaian jika mereka mahu berbuat demikian.

Cikgu Levy dilaporkan menerusi Twitter bahawa hakim itu “tidak masuk akal seperti biasa” dan pasukan undang-undang Encik Depp tidak meminta injunksi, seperti yang dijangkakan.

Perintah penghakiman mengatakan bahawa “keputusan juri sebanyak $5 juta sebagai ganti rugi punitif memihak kepada Encik Depp dengan ini dikurangkan kepada $350,000, had berkanun … berkenaan dengan aduan, penghakiman dengan ini dibuat memihak kepada Encik Depp terhadap Cik Heard dalam jumlah $10,350,000, dengan faedah pada kadar berkanun sebanyak enam peratus dari tarikh perintah ini”.

“Berkenaan dengan tuntutan balas, penghakiman dengan ini dibuat memihak kepada Cik Heard terhadap Encik Depp dalam jumlah $2 juta, dengan faedah pada kadar berkanun enam peratus dari tarikh perintah ini,” perintah penghakiman itu menyimpulkan.

Dalam satu kenyataan kepada Yang merdeka, jurucakap Cik Heard berkata: “Seperti yang dinyatakan dalam perbicaraan kongres semalam, anda tidak meminta pengampunan jika anda tidak bersalah. Dan, anda tidak menolak untuk merayu jika anda tahu anda betul.”

Peguam Lisa Bloom percaya kita belum melihat penghujung perbicaraan, dan kes itu akan diputuskan melalui rayuan.

Cik Bloom, yang pelanggannya termasuk Janice Dickinson (dalam dakwaannya terhadap Bill Cosby), pelakon Mischa Barton (dalam tuntutan undang-undang lucah balas dendam), dan Harvey Weinstein (yang mana Cik Bloom menjadi penasihat awal sebelum meletak jawatan) bercakap dengannya BBC Newsnight berikutan keputusan dalam kes fitnah itu.

Juri mengumumkan pada 1 Jun bahawa mereka telah mencapai keputusan dalam kes yang menentang Encik Depp dan Cik Heard di Fairfax, Virginia. Mereka mendapati bahawa Cik Heard memfitnah Encik Depp pada tiga kenyataan dan bahawa Cik Heard telah difitnah dalam satu daripada tiga kenyataan di tengah-tengah saman balasnya. Encik Depp telah diberikan ganti rugi $10.35 juta dan Cik Heard telah diberikan $2 juta.

“Saya ingin menekankan bahawa ini bukan penamat, kerana kebanyakan kes fitnah benar-benar diputuskan dalam rayuan,” kata Cik Bloom kepada Newsnight, sambil menambah bahawa dia melihat “banyak isu mengenai rayuan” dalam kes Depp v Heard.

Dia juga menyebut keputusan itu “tidak konsisten” kerana juri mendapati kedua-dua Encik Depp dan Cik Heard telah difitnah.

Secara khusus, juri mendapati bahawa Encik Depp telah difitnah dalam op-ed Cik Heard di mana dia menggambarkan dirinya sebagai “tokoh awam yang mewakili penderaan domestik.” Mereka juga mendapati bahawa Cik Heard telah difitnah dalam satu kenyataan oleh Adam Waldman (bekas pegawai kerajaan untuk Encik Depp) yang menggelar beberapa dakwaan Cik Heard sebagai “penipuan”.

“Bagaimana mungkin Amber Heard difitnah apabila peguam Johnny Depp mengatakan bahawa dakwaannya adalah tipuan, namun Johnny Depp juga telah difitnah apabila dia berkata dia mewakili keganasan rumah tangga?” Tanya Cikgu Bloom. “Saya rasa itu tidak konsisten dan anda tidak boleh membuat keputusan yang tidak konsisten.”

Cik Bloom seterusnya menegaskan bahawa salah satu daripada tiga kenyataan yang didapati oleh juri sebagai fitnah ialah tajuk artikel itu, yang “tidak ditulis oleh Cik Heard”. “Dia tweet semula, tetapi dia tidak menulisnya,” tambah Cik Bloom. “Saya tweet semula artikel sepanjang masa. Adakah saya bertanggungjawab jika terdapat kenyataan palsu dalam artikel itu? Secara amnya, kami fikir orang ramai tidak bertanggungjawab untuk itu.”

Cik Bloom berkata dia percaya bahawa “dalam satu atau dua tahun” kes itu akan menerima “jawapan yang lebih pasti”.

Peguam Cik Heard memberitahu Hari ini tunjuk bahawa Cik Heard “benar-benar” berhasrat untuk merayu keputusan itu, dengan alasan bahawa “beberapa perkara dibenarkan di mahkamah ini yang tidak sepatutnya dibenarkan”.We want to say thanks to the author of this article for this amazing content

Amber Heard mencadangkan dia akan merayu keputusan Johnny Depp, tiada penyelesaian di mahkamah


Find here our social media accounts as well as the other related pageshttps://paw6.info/related-pages/