Anak perempuan Elon Musk Difailkan Untuk Menukar Namanya Kerana Dia Tidak Mahu Berhubung Dengannya “Dalam Apa Pun”

Anak perempuan jutawan itu adalah transgender, dan pada tahun 2020 Elon dipanggil kerana “kata ganti nama mengejek” di Twitter.

Anak perempuan Elon Musk mendedahkan bahawa dia mahu memutuskan semua hubungan dengan bapanya dalam dokumen mahkamah yang difailkan pada April.

Angela Weiss / AFP melalui Getty Images

Tidak lama selepas hari jadinya yang ke-18, remaja itu menyerahkan petisyen untuk pertukaran nama, pengiktirafan pertukaran jantina, dan pengeluaran sijil kelahiran baharu.

Dia menukar namanya kepada Vivian Jenna Wilson. Nama terakhir ialah nama keluarga bekas ibunya Justine Musk (di bawah).


Twitter: @justinemusk

Vivian memfailkan dokumen di LA County, dan sementara salah satu sebabnya untuk perubahan yang diminta adalah untuk membetulkan identiti jantinanya, dia juga mendedahkan sejauh mana hubungannya yang tegang dengan bapanya yang terkenal.

Imej Theo Wargo / Getty untuk TIME

Alasan yang disenaraikan di sebalik pertukaran nama pada kertas mahkamah berbunyi: “Identiti jantina dan hakikat bahawa saya tidak lagi tinggal bersama atau ingin mempunyai hubungan dengan bapa kandung saya dalam apa jua cara, bentuk atau bentuk.”

Imej Paul Harris / Getty

Baik Elon mahupun Vivian tidak membincangkan secara terbuka kesan buruk mereka, tetapi Elon mendapat kecaman pada tahun 2020 apabila dia menulis tweet tentang penghinaannya terhadap kata ganti nama.

Pada bulan Julai tahun itu, Elon menyiarkan “Kata Ganti Nama Suck” di halaman media sosialnya, tetapi memadamkannya selepas teman wanitanya yang on- again, off-again. Grimes berhadapan dengannya. “Saya sayang awak tapi tolong matikan telefon awak atau beri saya a [call],” penyanyi itu menulis tweetnya pada masa itu. “Saya tidak boleh menyokong kebencian. Tolong hentikan ini. Saya tahu ini bukan hati awak.”

Tetapi lima bulan kemudian, pada Disember 2020, jutawan itu berkongsi kartun seorang askar yang berlumuran darah di mukanya sambil memakai topi dengan slogan: “Saya suka menindas.” Kartun itu mempunyai kapsyen: “Apabila anda meletakkan dia dalam bio anda.”

Beberapa hari kemudian, Elon tweet: “Saya benar-benar menyokong trans, tetapi semua kata ganti nama ini adalah mimpi ngeri estetik.”

Beliau seterusnya mempertahankan komennya dengan menunjukkan bahawa syarikatnya, Tesla, sebelum ini menduduki tempat pertama dalam Indeks Kesaksamaan Korporat, yang merupakan senarai tahunan tempat terbaik untuk ahli komuniti LGBTQ+ bekerja.

Kumpulan Vcg / Visual China melalui Getty Images

Presiden organisasi itu, Alphonso David, menambah dalam satu kenyataan berasingan: “Twit Elon Musk kata ganti nama mengejek adalah betul-betul bertentangan dengan rupa kepimpinan inklusif hari ini. Ia juga jelas tidak sesuai dengan amalan terbaik yang kami nasihatkan kepada syarikat. Musk patut minta maaf.”

Tom Williams / CQ-Roll Call, Inc melalui Getty Images

Elon telah berkahwin dengan ibu Vivian, Justine, antara 2000 dan 2008. Selain anak perempuan mereka, bekas pasangan itu berkongsi saudara kembar Vivian, Griffin, dan kembar tiga berusia 16 tahun Kai, Saxon, dan Damian.

Frederic J. Brown / AFP melalui Getty Images

Elon dan Justine juga mengalu-alukan seorang anak lelaki bernama Nevada pada tahun 2002, tetapi dia meninggal secara tragis akibat SIDS pada usia 10 minggu sahaja.

Joshua Lott / Imej Getty

Sementara itu, Elon dan Grimes berkongsi dua orang anakX Æ A-Xii yang berusia 2 tahun, yang menggunakan nama panggilan X, dan Exa Dark Sideræl yang berusia 6 bulan, yang menggunakan nama Y.

Taylor Hill / Imej Getty

Elon masih belum mengulas mengenai permintaan Vivian untuk menukar namanya, tetapi pada hari Ahad dia menulis tweet, “Saya sangat menyayangi semua anak saya,” sebagai menghormati Hari Bapa.


Twitter: @elonmusk

Pendengaran Vivian untuk pertukaran nama adalah ditetapkan untuk hari Jumaat.

21 Jun 2022, pada 14:37 PTG

Kemas kini: Catatan ini telah dikemas kini untuk mencerminkan piawaian editorial BuzzFeed News.We would love to give thanks to the writer of this write-up for this amazing web content

Anak perempuan Elon Musk Difailkan Untuk Menukar Namanya Kerana Dia Tidak Mahu Berhubung Dengannya “Dalam Apa Pun”


Take a look at our social media accounts and also other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/