Antoine Fuqua Emancipation Untuk Mengarahkan Biopik Michael Jackson Untuk Lionsgate; Skrip John Logan & ‘Bohemian Rhapsody’s Graham King Menghasilkan Dengan Estet

EKSKLUSIF: Antoine Fuqua ditetapkan untuk mengarahkan Michaela Lionsgate drama mengisahkan kisah hidup kompleks penyanyi ikonik itu Michael Jackson. Skrip masuk oleh John Logandan filem ini akan diterbitkan oleh Graham Kingyang menukar cerita Freddie Mercury Queen menjadi filem blockbuster Oscar Terbaik yang dicalonkan Bohemian Rhapsody. GK Films akan menghasilkan bersama pelaksana bersama harta pusaka Jackson, John Branca dan John McClain.

Mengubah kebangkitan rumit, kejatuhan dan kemunculan semula Mercury menjadi sebuah filem yang memenangi Pelakon Lelaki Terbaik untuk Rami Malek mungkin menjadi tugas yang lebih mudah daripada berjalan di atas periuk api yang perlu diselesaikan dengan kisah Jackson. Sesiapa sahaja yang telah melihat kerja yang Fuqua lakukan pada pelakon Will Smith Pembebasan mungkin hilang kerana mempercayai bahawa dia mencapai markah tinggi sebagai pembuat filem kerana menceritakan kisah yang selalu kejam tentang lelaki yang diperhambakan Joseph yang melarikan diri.

lazyload fallback

John Logan

Imej Dave J Hogan/Getty

Ini mempunyai lama menjadi projek semangat untuk King dan Logan, yang bergandingan dalam filem Howard Hughes arahan Martin Scorsese yang dicalonkan untuk Oscar Juruterbang dan perlumbaannya untuk berinovasi sebelum penyakit mental dan obsesi kumannya mengatasinya. Sumber memberitahu kami bahawa filem itu sudah pasti akan memanfaatkan sepenuhnya pencapaian muzik Jackson dan penciptaan semula sorotan kerjaya mani bermula dengan hari-hari dia mengetengahkan The Jackson 5 sebagai seorang kanak-kanak hingga karya hitmakingnya sebagai bintang muzik terbesar di dunia apabila dewasa. . Tetapi ia juga akan menangani tuduhan pedofil yang membebani usia lanjutnya sehingga kematiannya pada 2009 pada usia 50 tahun, akibat serangan jantung yang disebabkan oleh koktel ubat penenang.

Perkara bergerak pantas Michael. Fuqua sedang selesai Penyama 3 dengan Denzel Washington di Itali, dan kemudian dia akan mengalihkan perhatiannya kepada yang ini. Pengeluaran akan bermula akhir tahun ini, dan kami telah mendengar bahawa Fuqua akan mendrafnya Pembebasan dan Penyamaan 3 ahli sinematograf Robert Richardson berada di sisinya.

lazyload fallback

Graham King

Gabe Ginsberg/WireImage

Harapannya ialah Michael akan menjadi juggernaut global seperti Bohemian Rhapsody, yang mengaut lebih $900 juta di seluruh dunia dan mencipta selera baharu untuk muzik Queen. Lionsgate mempunyai hak dunia di sini tetapi akan mencari rakan kongsi luar pesisir, dan kami telah mendengar Sony betul-betul dalam campuran. Studio itu bertukar menjadi popular docu 2009 Inilah diaterdiri daripada rakaman Jackson berlatih untuk siri konsert London apabila dia meninggal dunia.

Kemunculan Jackson sebagai Raja Pop dipenuhi dengan pencapaian yang tidak pernah berlaku sebelum ini, termasuk menjadi penyanyi kulit hitam pertama yang memecahkan putaran tetap video di MTV; pengenalannya tentang moonwalk semasa membuat persembahan “Billie Jean” pada Motown 25: Semalam, Hari Ini, Selamanya TV khas pada tahun 1983; nilai pengeluaran video yang luar biasa untuk “Thriller,” “Billie Jean” dan lagu-lagu lain; dan menetapkan semua jenis rekod untuk jualan dan pujian.

lazyload fallback

Michael Jackson pada tahun 1975

Gambar Anwar Hussein/Getty

Di sisi lain syiling, Jackson dibesarkan dibuli oleh bapanya Joe, pengurus Jackson 5 yang mendominasi yang mendorong anak-anaknya dengan keras ketika mereka muncul dari Gary, Indiana untuk menjadi sensasi pop sebagai kanak-kanak, dilabuhkan oleh suara emas Michael. Michael Jackson menambah baik kerjayanya apabila dia meningkat dewasa, tetapi ini disertai dengan tingkah laku ganjil yang termasuk tidur malam kanak-kanak lelaki di Neverland Ranch miliknya. Lama diketepikan sebagai sejenis sindrom Peter Pan, tabiat itu membawa konotasi yang lebih jahat apabila beberapa budak lelaki mendakwa mereka telah dicabul, dengan pelbagai tindakan undang-undang. Terdapat juga pembedahan plastik, yang mengubah wajahnya secara dramatik. Kami telah mendengar teori bahawa motivasi Jackson mungkin adalah keinginan untuk tidak melihat persamaan dengan bapanya apabila dia melihat cermin, tetapi pastinya sebahagian daripada ini berlaku selepas dia mengalami kerosakan apabila dia dibakar dalam kerosakan piroteknik semasa penggambaran. iklan Pepsi pada tahun 1984 yang memerlukan pembedahan kulit kepala rekonstruktif dan merupakan pengenalannya kepada ubat penahan sakit.

Sama seperti filem Whitney Houston baru-baru ini Saya ingin menari dengan seseorang dan arahan Baz Luhrmann Elvis (yang terakhir bersandar pada hubungan yang bergantung bersama penyanyi dengan pengurus parasit yang tamak, Kolonel Tom Parker), drama ini akan datang daripada mengimbangi sisi kehidupan Jackson dan menggembirakan peminatnya, serta berdiri dan tidak kelihatan seperti kapur. . Kami telah mendengar filem itu mungkin bermula kemudian dalam hidupnya, dan kemudian melihat kembali didikan yang membentuk bakat dan etika kerjanya yang luar biasa, bersama dengan kerosakan yang ditimbulkannya yang akhirnya menjadikan Jackson seorang tokoh muzik yang tragis.

“Antoine ialah seorang pembuat filem yang perseptif dan berkuasa, dan kami berasa sangat bertuah kerana dia telah memilihnya Michael sebagai projek seterusnya. Kemahiran berceritanya yang berwawasan dan komitmen terhadap krafnya akan menghasilkan Michael filem yang tidak dapat dilupakan,” kata Joe Drake, pengerusi Lionsgate Motion Picture Group.

Kata King: “Filem Antoine memberikan perspektif peribadi watak yang lebih besar daripada kehidupan yang terus memikat penonton global. Saya yakin Antoine akan membuat filem yang luar biasa dan menarik yang akan meraikan dan memberikan pandangan baharu yang mendalam tentang kehidupan Raja Pop.”

Fuqua, yang pada awal kerjayanya mengarahkan video dengan orang-orang seperti Prince, Lil’ Wayne, Toni Braxton dan Stevie Wonder sebelum kejayaan filemnya pada Hari latihanakan dapat bersandar semasa dia mencipta momen pentas dan persembahan Raja Pop yang paling ikonik.

lazyload fallback

Jackson membuat persembahan di atas pentas semasa jelajah ‘Dangerous’

John Gunion/Redferns

“Filem pertama dalam kerjaya saya ialah video muzik, dan saya masih merasakan bahawa menggabungkan filem dan muzik adalah sebahagian daripada diri saya,” kata Fuqua. “Bagi saya, tidak ada artis yang mempunyai kuasa, karisma, dan jenius muzik Michael Jackson. Saya terpengaruh untuk membuat video muzik dengan menonton karyanya – artis Kulit Hitam pertama yang bermain dalam pusingan berat di MTV. Muziknya dan imej-imej itu adalah sebahagian daripada pandangan dunia saya, dan peluang untuk menceritakan kisahnya di skrin bersama-sama muziknya tidak dapat ditolak.”

Fuqua diwakili oleh LBI Entertainment dan Johnson Shapiro Slewett & Kole.

We would love to thank the writer of this short article for this remarkable material

Antoine Fuqua Emancipation Untuk Mengarahkan Biopik Michael Jackson Untuk Lionsgate; Skrip John Logan & ‘Bohemian Rhapsody’s Graham King Menghasilkan Dengan Estet


You can view our social media profiles here and additional related pages here.https://paw6.info/related-pages/