Anugerah Grammy 2022: Semua sorotan

Itulah, tetapi kerana penampilan pertengahan persembahan daripada Presiden Ukraine Volodymyr Zelenskyyang bercakap tentang pemuzik Ukraine dalam perisai badan dan merayu untuk sokongan, semuanya mendarat dalam konteks yang seolah-olah melarikan diri dari Oscar minggu lalu.

Seketika, malam muzik dan perayaan berhenti dan tumpuan beralih kepada pencerobohan yang berterusan dan nasib rakyat Ukraine.

“Perang – apa yang lebih bertentangan daripada muzik?” Zelensky berkata. “Kami mempertahankan kebebasan kami. Untuk hidup. Untuk mencintai. Untuk berbunyi. Di tanah kami, kami memerangi Rusia yang membawa kesunyian yang mengerikan dengan bom mereka. Keheningan yang mati. Isi kesunyian dengan muzik anda! Isi hari ini. Untuk menceritakan kisah kami . Beritahu kebenaran tentang perang.”

Pemenang

Ia adalah malam yang besar untuk tiga artis khususnya, yang pergi dengan empat penghormatan terbesar malam itu.

Jon Batiste memenangi album terbaik untuk “We Are”, Silk Sonic memenangi rekod dan lagu terbaik untuk “Leave the Door Open” dan Olivia Rodrigo pergi bersama artis baharu terbaik.

Doja Cat dan SZA juga mencatatkan kemenangan yang tidak dapat dilupakan — kedua-duanya untuk tindak balas emosi Doja Cat dan rehat bilik mandinya yang tidak tepat masa yang hampir merampas masanya. Walau bagaimanapun, semuanya berjaya untuk pemenang baharu anugerah persembahan duo/kumpulan pop terbaik.

Persembahan

HER, Travis Barker dan Lenny Kravitz mempersembahkan "Are You Gonna Go My Way"

Penampilan Zelensky yang disebutkan di atas menambah persembahan daripada John Legend, menyanyikan lagu “Percuma”, sambil memakai sut biru, penghormatan visual kepada negara Ukraine.

Dia diiringi di atas pentas oleh penyanyi Ukraine Mika Newton, pemuzik Siuzanna Igidan dan penyair Lyuba Yakimchuk dalam detik yang menjejaskan ini.

Pemain dram Foo Fighters Taylor Hawkins telah mendapat penghormatan di bahagian atas segmen In Memoriam yang ditetapkan untuk membawakan empat orang yang menakjubkan “Somewhere,” daripada muzikal “West Side Story.” Rachel Ziegler (bintang pembikinan semula muzikal itu baru-baru ini), Ben Platt, Cynthia Erivo dan Leslie Odom Jr. bersama-sama memberikan momen yang paling berkesan dalam persembahan itu.

Di tempat lain, BTS naik ke pentas untuk persembahan bertenaga tinggi pada lagu hit mereka “Butter.” Lil Nas X mempersembahkan “Bayi Industri” dengan Jack Harlow menentang patung batu gergasi wajahnya sendiri — seperti yang dilakukan oleh seseorang. Billie Eilish membawa panas — dan hujan — semasa membawakan lagu “Lebih Bahagia Daripada Sebelumnya” yang pastinya tidak membuatkan krew mop Grammy lebih gembira berbanding sebelum ini (tetapi nampaknya menggembirakan orang ramai). (Dalam sentuhan tambahan yang bagus, persembahan sering diperkenalkan oleh ahli pasukan belakang tabir artis — seperti pengurus pelancongan.)

Calon 11 kali tahun ini Batiste juga menunjukkan kemahiran pianonya di kalangan yang lain dengan versi langsung “Freedom” yang dipersonifikasikan kegembiraan.

DIA dan Lenny Kravitz — dengan Travis Barker bermain dram — turut membawa turun rumah dengan lagu “Are You Going to Go My Way.”

Apa lagi yang anda boleh minta daripada Grammys?

Permaidani merah

Justin Bieber dan Hailey Bieber tiba di Grammys.
Sebelum aksi di pertunjukan sebenar, permaidani merah terbukti untuk menjadi perarakan suar yang anda hanya boleh dapatkan daripada Grammys.

Pada masa biasa, Grammy akan diadakan pada Januari atau Februari, beberapa minggu sebelum Oscars, musim penganugerahan akhir biasa. (Malah, tidak ada Grammy pada bulan April sejak 1965.) Tetapi ada sesuatu yang agak sesuai tentang mengadakan permaidani merah paling meriah musim anugerah menutup musim ini.

Lil Nas X menunjukkan bahawa mutiara adalah kawan baik pembuat hit. Justin Bieber memakai sut yang dibuat untuk dua orang. J Balvin memakai hati di kepalanya. Dan Kim Taehyung BTS, yang berperanan sebagai V, memakai semua bunga kertas pada prom di lapelnya dan menjadikannya kelihatan menarik.

Memang, lelaki boleh dikatakan mencuri pertunjukan fesyen tahun ini, tetapi wanita mewakili kuat dalam jabatan penetapan trend. Lihat: Pancang rambut Doja Cat dan kening nipis Laverne Cox.

Trend terbesar malam itu, bagaimanapun, janji lain yang dibuat Nuh di bahagian atas rancangan itu — merujuk kepada itu lain detik paling heboh persembahan: Semua orang menyimpan nama orang lain daripada mulut mereka. Dan kami semua lebih baik untuk itu.

We would love to say thanks to the writer of this write-up for this amazing material

Anugerah Grammy 2022: Semua sorotan


Our social media profiles here , as well as other pages related to them here.https://paw6.info/related-pages/