Ayah Mahu SAHM-Isteri Kembali Bekerja Kerana Dia Tidak Menonton Anak Mereka & Reddit Setuju

Menonton anak anda adalah pekerjaan sepenuh masa, dan memilih untuk tinggal di rumah adalah keputusan yang sukar bagi kebanyakan ibu bapa. Tetapi satu ayah pada Reddit sedang memanggil isterinya, yang merupakan ibu yang tinggal di rumah (SAHM) untuk pergi kembali bekerja — kerana dia nampaknya sebenarnya tidak memerhatikan anak lelaki mereka yang berusia 3 tahun.

Di dalam “Adakah saya The A—hole?” subreddit, seorang ayah menulis bahawa dia dan isterinya bekerja sepenuh masa semasa anak lelaki mereka dilahirkan, dan mereka meletakkan anak lelaki mereka di taska selepas cuti bersalin isterinya. Tetapi disebabkan isterinya kehilangan pekerjaan pada permulaan pandemik COVID-19, dia menjadi SAHM. Dia menulis, “Kewangan kami telah terjejas dengan hanya satu pendapatan, tetapi kami berjaya melakukannya. Penjimatan untuk penjagaan anak membantu, tetapi ia tidak mengimbangi sepenuhnya pendapatan isteri saya sebelum ini.” Tetapi kewangan bukanlah alasan dia mahu isterinya kembali bekerja.

Lagi daripada SheKnows

“Isteri saya SUKA menjadi SAHM,” tulis ayahnya. “Dia menjadi sebahagian daripada ‘kumpulan ibu’ yang berkumpul mungkin 3-4 kali seminggu dan menyuruh anak-anak mereka bermain bersama. Tetapi nampaknya setiap kali mereka pergi ke perkara-perkara ini, anak kami terluka. Sehingga kini, tiada apa-apa selain lebam, lebam dan calar. Yang saya tahu, kanak-kanak mendapat perkara itu setiap hari. Tetapi nampaknya setiap kali mereka pergi ke perkara kumpulan ibu ini, anak kami pulang dengan kecederaan baru. Saya bercakap dengan isteri saya mengenainya dan dia memberitahu saya bahawa hanya kanak-kanak yang masih kanak-kanak dan mereka akan mendapat benjolan dan lebam.”

Hmm — setakat ini, ia tidak kelihatan pelik. Kanak-kanak buat banyak terluka, terutamanya apabila mereka berkumpul dengan rakan-rakan mereka. Dan kanak-kanak kecil tidak begitu dikenali kerana bermain bagus. Bagaimanapun, kemalangan dan kecederaan meningkat sehingga terpaksa ke bilik kecemasan. Ayah mengatakan bahawa isterinya menghubunginya dari ER minggu lepas.

Klik di sini untuk membaca artikel penuh.

“Nampaknya, mereka telah pergi ke salah satu rumah ibu dan anak-anak bermain di luar,” tulisnya. “Keluarga itu mempunyai beberapa kereta jenis roda kuasa dan anak kami akhirnya dilanggar oleh seorang lagi kanak-kanak yang memandu kereta. Kakinya dipotong dengan baik dan memerlukan jahitan dan dia juga tergores, tetapi syukur tiada yang lebih teruk.”

Pada mulanya, isterinya berkata ia hanya kemalangan, dan “[I]ia berlaku begitu pantas dan dia benar-benar kecewa dengan dirinya sendiri,” sambungnya.

Tetapi ayah bercakap dengan anaknya tentang perkara itu dan mengetahui “dia diseret untuk masa yang lama selepas kanak-kanak itu memukulnya dan ibunya tiada di sana untuk membantunya dan dia takut.”

Jadi, dia bertentang mata dengan isterinya. “Dia mengakui bahawa dia berada di dalam berbual dengan ibu lain semasa ia berlaku,” katanya. “Ada ibu lain di luar ketika ia berlaku, tetapi isteri saya tiada di luar sana. Saya marah. Saya tidak menjerit kepadanya, tetapi saya pasti mempunyai beberapa kata pilihan yang kuat untuknya. Saya memberitahunya bahawa menjadi SAHM tidak bermakna dia hanya mempunyai masa sosial dengan ibu lain dan bukannya menonton anak kami. Saya memberitahunya saya mahu meletakkan semula anak lelaki kami di taska dan untuk dia kembali bekerja.”

Dia menyambung, “Saya memberitahunya bahawa saya tidak akan bersusah payah untuk menyokong masa sosial ibunya jika dia tidak akan sekurang-kurangnya memastikan anak kami tidak dilanggar dan diseret oleh roda kuasa yang melarikan diri. Dia mula menangis dan memberitahu saya bahawa saya seorang yang bodoh dan dia sudah berasa cukup bersalah tentang apa yang berlaku. Saya memberitahunya dia jelas tidak rasa bersalah untuk memberitahu saya perkara sebenar dan saya rasa kepercayaan saya sedang dipersoalkan.”

Ayah bertegas supaya anak mereka kembali ke taska dan isterinya mula bekerja semula. Selepas pertengkaran mereka, dia berkata dia “lebih prihatin terhadap anak kami,” yang dia percaya adalah caranya “untuk cuba meyakinkan saya supaya tidak meletakkan dia di pusat jagaan.”

Biasanya, sukar untuk menyebelahi ibu bapa yang nampaknya cuba menentukan tindakan pasangan mereka, tetapi dalam kes ini, dia mengutamakan kesihatan dan keselamatan anaknya di atas segala-galanya — yang patut dipuji.

Reddit nampaknya bersetuju. Seorang menulis, “Terjadi sekali… Ok, mereka adalah kanak-kanak. Mereka akan jatuh dan mencederakan diri sendiri…. Sebahagian daripada kehidupan! Berlaku dua kali…. Ok, bukan masalah besar…. Kanak-kanak akan menjadi kanak-kanak! Tetapi setiap masa?! Maaf, tetapi itu mengarut! Kecederaan masa lalu tidak begitu dramatik, tetapi yang ini? Ia mungkin lebih teruk! Teguhkan pendirian anda OP. Tiada masa sosial yang berbaloi untuk menyebabkan anak anda cedera SETIAP MASA!”

“Bukan pun kanak-kanak akan menjadi kanak-kanak,” tulis seorang lagi. “Maksud abang kena jahit sebab batu melantun semula selepas tersalah tebing sungai. Perkara berlaku. Fakta ini nampaknya disengajakan oleh kanak-kanak lain dan apa yang dikatakan oleh anak lelaki itu sendiri. Selebihnya patut dibincangkan tetapi jika anak saya tidak berasa selamat dan memberitahu saya bahawa mereka tidak boleh percaya pergi kepada ibu bapa yang lain kerana pilihan pasangan saya itu adalah untuk saya. Itu masa ultimatum.”

Orang lain berkata, “NTA. 3-4 kali seminggu dan anak anda semakin cedera setiap kali. Itu berlebihan. Dan saya mengatakan ini sebagai seorang ibu dengan anak yang kekok. Sejujurnya, yang menentukan adalah dia meninggalkan kanak-kanak berusia 3 tahun itu tanpa pengawasan kemudian berbohong mengenainya. Dia tahu dia salah untuk itu atau dia tidak akan berbohong. 100% ini hanyalah masa sosial untuk ibu yang membebankan anda.”

Adalah satu perkara bagi seorang ibu untuk memerlukan masa sosial dengan ibu lain — kita semua memerlukan komunikasi dan perhubungan dewasa — tetapi ia adalah sesuatu yang lain sepenuhnya apabila dia menggunakan tarikh bermain sebagai alasan untuk tidak menonton anaknya, dan anaknya terus terluka akibatnya. Semoga mereka mendapat jalan penyelesaian yang mengutamakan keselamatan anak mereka.

Walaupun anda terkenal, Ibu Bersalah adalah satu perkara, sebagai ibu-ibu selebriti ini menunjukkan.

1656527505 304 Ayah Mahu SAHM Isteri Kembali Bekerja Kerana Dia Tidak Menonton Anak

Galeri Pelancaran: Ibu-ibu Selebriti Ini Menangguhkan Kerjaya Hollywood Mereka untuk Duduk Di Rumah Bersama Anak-Anak Mereka

Terbaik daripada SheKnows

Mendaftar untuk Surat Berita SheKnows.
Untuk berita terkini, ikuti kami di Facebook, Twitterdan Instagram.

We would love to give thanks to the author of this write-up for this incredible web content

Ayah Mahu SAHM-Isteri Kembali Bekerja Kerana Dia Tidak Menonton Anak Mereka & Reddit Setuju


You can find our social media profiles as well as the other related pageshttps://paw6.info/related-pages/