Bagaimana Jennifer Lopez Dokumentari ‘Halftime’ Berevolusi untuk Menceritakan Kisah Lebih Besar Mengenai Pertunjukan Super Bowl, ‘Hustlers’ Oscar Snub

Tajuk Jennifer Lopez‘s Separuh masa dokumentari, kini disiarkan Netflixmerujuk bukan sahaja kepada bagaimana filem itu meneroka persiapannya untuk persembahan Super Bowl 2020 beliau bersama Shakira tetapi juga kepada Lopez yang melihat ke hadapan untuk separuh kedua hidupnya apabila dia berumur 50 tahun.

“Saya rasa saya baru bermula,” kata Lopez dalam filem itu ketika dia meraikan ulang tahunnya yang ke-50. Dan kemudian dia memikirkan lebih banyak perkara yang dia harap dapat dicapai dalam hidupnya.

Malah, apabila penerbit Dave Broome mula terlibat dengan filem yang akan menjadi Separuh masabanyak momen paling penting dalam kehidupan profesional Lopez sejak beberapa tahun lalu, yang menonjol dalam filem itu, tidak pernah berlaku.

Bercakap kepada Wartawan Hollywood di hadapan Separuh masaTayangan perdana pada 2022 Pesta Tribeca minggu lepas, Broome menjelaskan bagaimana penggambaran bermula sebagai Lopez “apabila dia hampir tamat kediamannya di Las Vegas tertanya-tanya apa yang seterusnya dalam hidupnya dan kami tidak tahu.”

Pemburu tiada di atas meja,” tambah Broome. “Dan tiada apa yang berlaku dalam hidupnya yang telah kami lihat sekarang sejak empat tahun lalu adalah sesuatu yang kami fikir kami akan menjalani penggambaran.”

Seperti yang Lopez buat Pemburu dan memulakan kempen anugerah untuk peranannya, yang malangnya berakhir dengan dia tidak mendapat pencalonan Oscar yang diramalkan ramai yang dia akan perolehi, dan ketika dia dipilih untuk menjadi tajuk bersama Super Bowl 2020 bersama Shakira, “seluruh filem berubah,” Broome berkata.

“Ia adalah kecairan yang berterusan [for four years]. Anda mulakan dengan garis besar dan pergi, ‘inilah perkara yang akan kami lakukan.’ Dan kemudian tiba-tiba, ‘Apa maksud anda dia kini membintangi filem ini di mana dia bermain sebagai penari telanjang? Apakah yang anda maksudkan yang akan mendapat pencalonan Oscar yang berpotensi?’ Perkara yang hebat tentang membuat dokumentari adalah tiada satu pun daripada ini adalah skrip, ia adalah kehidupan sebenar. Jadi apabila anda mengikutinya, anda mengejarnya dan mencari serta membina cerita semasa anda pergi,” kata Broome. “Saya tidak dapat memberitahu anda berapa banyak suntingan yang kami ada. Ia seperti, ‘OK, inilah filemnya.’ ‘Oh tunggu, itu bukan filem kerana ini baru sahaja berlaku.’ ‘Sekarang inilah filemnya.’ ‘Oh tunggu, bukan itu.’”

Rakan penerbit Lopez Elaine Goldsmith-Thomas berkongsi dari peringkat Tribeca bagaimana projek itu menjadi sesuatu yang lebih besar.

“Apa yang bermula sebagai larian dan pistol cuba menangkap Jennifer meraikan ulang tahunnya yang ke-50 dalam jelajah It’s My Party mula berubah menjadi sesuatu yang lain apabila pasangan saya Benny Medina melihat bahawa ada cerita yang lebih besar untuk diceritakan,” katanya sambil memperkenalkan filem.

Pengarah yang dicalonkan anugerah Oscar, Amanda Micheli telah dibawa hampir pada penghujung tahun 2019 untuk membentuk “ratusan dan ratusan jam rakaman arkib dan rakaman peribadi” dan “mencari cerita yang belum diberitahu.”

Proses itu termasuk kira-kira dua tahun suntingan di tengah-tengah pandemik COVID-19, dengan Micheli bersiap sedia untuk temu duga apabila dunia ditutup pada Mac 2020. Apabila sekatan COVID berkurangan, wawancara bermula dengan Lopez dan mereka yang rapat dengannya dan Micheli berkata dia dapat “mencari cerita dalam bilik suntingan.”

“Ia benar-benar satu usaha yang epik dan bagi saya ia akhirnya menjadi kerja cinta,” katanya.

Filem yang dihasilkan menunjukkan Lopez mengimbas kembali kehidupannya dengan cara yang jujur ​​dan terdedah, menerangkan pada masa-masa bagaimana dia mempunyai harga diri yang rendah apabila dia dikritik.

“Apabila anda membuat dokumentari dan anda mula melihat kembali kehidupan anda dengan cara yang berbeza, ia adalah proses emosi. Ia seperti terapi secara jujur, “kata Micheli mengenai wawancaranya dengan Lopez. “Saya fikir dia benar-benar, melihat ke belakang, mengakui ketika harga dirinya tidak kalis peluru dan itu mengejutkan saya kerana saya selalu melihat dia begitu berjaya.”

[The following paragraphs contain spoilers from Halftime.]

Walaupun filem itu menunjukkan dia menangis di atas katil dan saat-saat kekecewaan, Lopez ditunjukkan berhadapan dengan penghinaan Oscar di tengah-tengah apa yang kelihatan seperti latihan Super Bowl, ketika dia memberitahu rakan sekerjanya bagaimana dia bermimpi bahawa dia telah dicalonkan dan bangun untuk semak dan mendapati ia tidak benar.

“Sebenarnya saya mula fikir saya akan dicalonkan,” katanya dalam filem itu. “Saya menaruh harapan kerana ramai orang memberitahu saya akan menjadi. Dan kemudian ia tidak berlaku.”

Separuh masa juga bersandar kepada inspirasi politik di sebalik persembahan Lopez pada separuh masa pertama.

Pada awal dokumentari, Lopez menjelaskan bahawa walaupun dia tidak “menyertai politik”, dia tinggal di Amerika Syarikat yang “tidak dikenalinya”. Dia nampaknya sangat kecewa dengan keluarga pendatang yang dipisahkan di bawah dasar toleransi sifar pentadbiran Trump di sempadan Mexico, sambil menambah bahawa imej kanak-kanak dalam sangkar yang sangat dipublikasikan benar-benar melekat padanya.

“Bajingan ini bertindak seperti semua orang pendatang yang cuba menyelinap masuk ke negara ini dan seorang penjenayah, kerana itu naratif yang Trump cipta, yang mengarut,” Lopez ditunjukkan berkata. “Sesetengah daripada kita telah berada di sini selama bertahun-tahun, dan kebanyakan orang itu hanyalah orang baik yang percaya pada impian Amerika – itu sahaja yang mereka mahukan.”

Filem itu juga menunjukkan pasukan Lopez bergelut dengan beberapa keputusan NFL termasuk “pejabat tinggi” dalam liga yang mahu sangkar itu dikeluarkan pada malam sebelum Super Bowl dan Lopez dan Medina meluahkan kekecewaan di liga memilih dua wanita Latina untuk menjadi tajuk utama pada separuh masa pertama. persembahan bukan hanya seorang penghibur. Lopez, khususnya, berasa kecewa kerana dia berurusan dengan logistik cuba mengurangkan persembahannya kepada enam minit untuk pertunjukan dua tajuk selama 14 minit. Dalam perbincangan dengan pengarah muziknya ini, dia berkata mempunyai dua pemain Super Bowl adalah “idea paling teruk di dunia.” Dia sebelum ini memberitahu Shakira bahawa jika NFL mahukan dua tajuk utama mereka sepatutnya memberi mereka 20 minit.

[Spoilers end]

Broome, yang telah membuat beberapa projek untuk Netflix, merasakan penstrim itu masuk akal untuk projek itu sebagai “platform global untuk…seorang bintang global.”

Namun dia kagum bahawa Netflix tidak segera mengatakan ya kepada prospek dokumentari Jennifer Lopez.

Dia berkata, “Apabila saya menjalankan projek itu [to Netflix] dan saya berkata, ‘Saya mempunyai dokumentari Jennifer Lopez apa pendapat anda?’ Untuk kredit mereka, mereka tidak seperti, ‘Oh ya, kita masuk, Dave, mari kita pergi.’ Soalannya ialah, ‘Hebat, apa itu? Apakah cerita yang akan anda ceritakan? Bagaimanakah anda akan menyatukannya? Siapa pengarahnya?’ Apa yang kami beritahu dan apa yang kami fikir kami mahu lakukan.”

We wish to say thanks to the author of this post for this outstanding web content

Bagaimana Jennifer Lopez Dokumentari ‘Halftime’ Berevolusi untuk Menceritakan Kisah Lebih Besar Mengenai Pertunjukan Super Bowl, ‘Hustlers’ Oscar Snub


You can view our social media pages here and other related pages herehttps://paw6.info/related-pages/