Bagaimana taman tema Florida Tengah mengendalikan Taufan Ian

ORLANDO, Fla. – Memandangkan negeri Florida sentiasa memerhatikan laluan Taufan Ian, taman tema Florida Tengah turut memantau keadaan.

Ribut itu bertambah kuat menjadi taufan pagi Isnin. Ribut itu dijangka membawa angin kencang, hujan dan ancaman banjir ke kawasan Florida Tengah. Gabenor Ron DeSantis telah mengisytiharkan darurat di seluruh Florida dan menggesa penduduk supaya bersedia menghadapinya ribut.

[RELATED: Cone, models, satellite | FREE DOWNLOAD: News 6 Pinpoint Hurricane Tracker App]

Setiap taman tema mempunyai dasar pembatalan yang sedia sekiranya berlaku taufan atau amaran ribut tropika yang dikeluarkan oleh Pusat Taufan Kebangsaan.

Lihat setiap dasar dan kenyataan taman yang disenaraikan di bawah.

Dunia Walt Disney

Istana Cinderella di Magic Kingdom di Walt Disney World (Hak Cipta 2021 The Associated Press. Semua hak terpelihara)

Taman tema Walt Disney World akan terus beroperasi seperti yang dirancang pada masa ini.

Pusat Peranginan Dunia Walt Disney

Disney’s Fort Wilderness Resort & Campground, Copper Creek Cabins di Disney’s Wilderness Lodge, Treehouse Villas di Disney’s Saratoga Springs Resort & Spa dan Banglo di Disney’s Polynesian Village Resort akan ditutup buat sementara waktu pada hari Rabu, 28 September hingga Jumaat, 30 September kerana cuaca. . Kami sedang menghubungi Tetamu dengan tempahan semasa dan akan datang.

Pelayaran Star Wars: Galactic Starcruiser yang berlepas pada hari Selasa, 27 September dan Khamis, 29 September telah dibatalkan kerana potensi kesan terhadap pengalaman tetamu. Tetamu dengan tempahan untuk tarikh-tarikh ini diminta untuk menghubungi 407-939-5209 untuk bantuan mengubah suai rancangan mereka.

Taman Tema dan Taman Air Walt Disney World

Typhoon Lagoon Disney akan ditutup buat sementara waktu pada hari Rabu, 28 September dan Khamis, 29 Sept. (Disney’s Blizzard Beach sedang ditutup). musim sejuk Summerland Miniatur Golf dan Golf Miniatur Fantasia Gardens juga akan ditutup sementara pada hari Rabu, 28 September dan Khamis, 29 Sept.

Makan, Tambahan Mempesonakan dan Acara Istimewa

Berkuat kuasa serta-merta, Disney tidak akan menguatkuasakan dasar pembatalan sehingga diberitahu kelak untuk menjamu selera dan pengalaman lain seperti Bengkel Savi dan Butik Bibbidi Bobbidi. Persembahan Hoop-Dee-Doo Musical Revue telah dibatalkan pada 28-30 September berikutan penutupan sementara Disney’s Fort Wilderness Resort & Campground. Tetamu dengan tempahan prabayar akan dibatalkan secara automatik dan dibayar balik.

Disney Springs

Disney Springs kini beroperasi dalam keadaan biasa.

Disney berkata semua pembukaan semula garis masa adalah tentatif, dan tertakluk kepada keselamatan syarat.

Klik di sini untuk maklumat lanjut mengenai Dasar Taufan Walt Disney World. Tekan di sini untuk kemas kini berkaitan cuaca.

Universal Orlando

Pusat Peranginan Universal Orlando (Pusat Peranginan Universal Orlando)

“Pada masa ini, operasi dan waktu operasi taman kami berjalan seperti biasa. Kami memantau dengan teliti cuaca. Kami mempunyai rancangan dan prosedur untuk cuaca penting yang terbukti masa dan sentiasa dikemas kini. Semuanya berkisar tentang keselamatan tetamu dan ahli pasukan kami,” kata jurucakap Universal dalam satu kenyataan kepada News 6.

Klik di sini untuk membaca lebih lanjut mengenainya dasar cuaca buruk dalam talian.

SeaWorld Orlando

SeaWorld Orlando (WKMG)

“Disebabkan laluan unjuran Taufan Ian, SeaWorld Orlando akan ditutup pada hari Rabu, 28 September dan Khamis, 29 September. Kami mengambil semua langkah berjaga-jaga yang perlu — termasuk pelaksanaan pelan kesediaan cuaca komprehensif kami — untuk memastikan tetamu, pekerja dan haiwan selamat.”

Tekan di sini untuk kemas kini cuaca tambahan dari SeaWorld Parks.

Aquatica

(WKMG)

Disebabkan laluan unjuran Taufan Ian, Aquatica Orlando telah menggubal Polisi Ribut Dinamakan dan akan ditutup buat sementara waktu pada hari Rabu, 28 September dan Khamis, 29 Sept.

Discovery Cove

Discovery Cove (Dunia laut)

Disebabkan laluan Taufan Ian yang diunjurkan, Discovery Cove telah menggubal Polisi Ribut Dinamakan dan akan ditutup buat sementara waktu pada hari Rabu, 28 September dan Khamis, 29 Sept. Taman haiwan tidak akan mengenakan sebarang pembatalan atau bayaran perubahan untuk perkhidmatan ini. Untuk sebarang maklumat tambahan, hubungi 407-513-4600.

Busch Gardens Teluk Tampa

Taman Busch (Busch Gardens Tampa Bay)

“Disebabkan laluan Taufan Ian yang diunjurkan, Busch Gardens Tampa Bay telah menggubal Polisi Ribut Dinamakannya dan akan ditutup pada hari Selasa, 27 September hingga Khamis, 29 September. Langkah berjaga-jaga dibuat berikutan pelan kesediaan cuaca komprehensif taman untuk memastikan keselamatan haiwan dan duta kami pada masa ini. Para tetamu digalakkan untuk menyemak semula laman web kami dan mengikuti saluran media sosial kami untuk mendapatkan maklumat terkini,” kata taman tema itu pada Selasa.

Legoland Florida

Legoland Florida (AP2011)

“LEGOLAND Florida Resort akan ditutup pada hari Rabu, 28 September dan Khamis, 29 September akibat Taufan Ian. Penutupan ini termasuk Taman Tema LEGOLAND Florida, Taman Air LEGOLAND dan Taman Tema Peppa Pig. Pada masa ini hotel Resort akan kekal terbuka kepada tetamu dengan tempahan sedia ada. Keselamatan tetamu dan pekerja kami adalah keutamaan kami kerana kami memantau kesan ribut di kawasan kami. Sebarang tiket taman bertarikh pada hari Rabu, 28 September hingga Ahad ini, 2 Oktober, akan dilanjutkan secara automatik sehingga 31 Disember 2022. Penginapan percutian untuk tempoh penutupan ini akan boleh ditempah semula tanpa penalti sebaik sahaja pusat panggilan kami dibuka semula,” taman tema itu kata dalam satu kenyataan kepada News 6.

Tetamu yang mempunyai soalan tentang Polisi Taufan Resort digalakkan untuk melawat LEGOLAND.com/hurricane.

Gatorland

(McReynolds)

Gatorland akan terus beroperasi seperti yang dirancang pada masa ini.

Pada masa ini, pegawai taman sedang membuat rancangan untuk memindahkan haiwan tertentu ke dalam bangunan untuk perlindungan. Klik di sini untuk melihat video penuh di Instagram.

Florida liar

Florida liar (Florida Liar)

“Hello, penjelajah! Wild Florida akan ditutup pada hari Khamis, 29 September. Kami akan terus memantau laluan dan kekuatan ribut dan berunding dengan pegawai kecemasan tempatan seperti yang diperlukan. Terima kasih dan kekal selamat,” kata taman haiwan itu di media sosial.

Kompleks Pelawat Pusat Angkasa Kennedy

(Pusat Angkasa Kennedy)

Kompleks Pelawat Pusat Angkasa Kennedy akan terus beroperasi seperti yang dirancang pada masa ini.

“Sila pantau secara berterusan tapak web kami untuk waktu operasi Kompleks Pelawat Pusat Angkasa Kennedy memandangkan Taufan Ian terus beralih. Kami akan menyiarkan kemas kini kerana kami mempunyainya di Facebook dan Twitter,” kata pegawai di Twitter.

Taman ICON

(Taman Ikon)

Sebagai persediaan menghadapi Taufan Ian, The Wheel di ICON Park dan Carousal on The Promenade akan ditutup mulai 27 Sept.

Sebagai roda pemerhatian tertinggi di Pantai Timur, The Wheel di ICON Park dibina untuk menahan kejadian cuaca buruk. Mengikut protokol syarikat, destinasi hiburan menutup The Wheel sebelum ramalan ketibaan angin ribut tropika yang sampai ke Orlando. Roda dikunci masuk dan kemudian dilabuhkan ke bawah dari rasuk rim luar dengan dua kabel berlabuh ke utara dan dua kabel berlabuh ke selatan.

Tempat membeli-belah, makan dan hiburan di ICON Park telah bergerak untuk mula mengalihkan objek longgar di seluruh kawasan seluas 20 ekar dan pokok-pokok telah dipotong. Keutamaan utama destinasi hiburan ialah keselamatan tetamu, penyewa dan kakitangan. Dengan itu, restoran, bar dan tarikan akan kekal dibuka untuk perniagaan melainkan cuaca menjadi terlalu teruk untuk terus dibuka.

Anda boleh mendengar setiap episod Harta Keempat Florida dalam pemain media di bawah:


Gunakan borang di bawah untuk mendaftar bagi ClickOrlando.com Surat berita In the Loop: Theme Park Scoops, dihantar setiap pagi Jumaat.

Hak Cipta 2022 oleh WKMG ClickOrlando – Hak cipta terpelihara.We would like to say thanks to the author of this post for this amazing content

Bagaimana taman tema Florida Tengah mengendalikan Taufan Ian


Find here our social media accounts as well as other related pageshttps://paw6.info/related-pages/