Bagaimana untuk menonton Konsert Jubli Platinum Ratu

Jubli Platinum Ratu berlangsung hujung minggu ini, menandakan tahun ke-70 raja Britain itu menaiki takhta.

Sebagai sebahagian daripada sambutan hujung minggu, BBC mengadakan konsert Parti Platinum Di The Palace, yang akan menyaksikan pelbagai pemuzik dan kumpulan muzik berprofil tinggi membuat persembahan.

Dua puluh dua ribu orang akan menghadiri acara itu, termasuk 10,000 orang awam yang memenangi tiket dalam undian awam, yang ditutup pada 23 Mac. Lebih 7,500 tiket telah ditetapkan untuk pekerja utama, anggota angkatan tentera, sukarelawan dan badan amal.

Teruskan membaca untuk semua butiran tentang cara dan bila untuk menonton konsert sepenuhnya.

Bila dan di mana Pesta Platinum di Istana?

Pesta Platinum At The Palace dijadualkan berlangsung di rumah Ratu London, Istana Buckingham, pada 7.30 malam pada hari Sabtu 4 Jun.

Alicia Keys bersedia untuk membuat persembahan di konsert Jubli

(Imej Getty)

Menurut Jubli laman web rasmi, reka bentuk Parti Platinum terdiri daripada tiga peringkat, dihubungkan dengan laluan pejalan kaki, “yang mencipta pengalaman 360 darjah di hadapan Istana Buckingham dan Memorial Ratu Victoria”. Terdapat juga 70 tiang bercahaya, setiap satu mewakili satu tahun pemerintahan Ratu.

Cara menonton

Bagi mereka yang tidak dapat mendapatkan tiket dalam undian terhad, konsert itu disiarkan secara langsung di BBC One, BBC iPlayer dan BBC Radio 2.

Charlotte Moore, Ketua Pegawai Kandungan BBC, berkata dalam satu kenyataan: “Kami sangat teruja untuk membawa negara bersama-sama untuk acara yang luar biasa, sekali dalam seumur hidup ini, disiarkan secara langsung di seluruh BBC dengan barisan bintang yang menakjubkan. penghibur untuk meraikan 70 tahun penting Ratu di atas takhta.”

Siapa yang membuat persembahan?

Konsert itu akan dihoskan oleh Kirsty Young dan Roman Kemp.

Diana Ross akan menjadi tajuk utama rancangan itu

(Imej Getty untuk Penjagaan Kesihatan AIDS)

Acara itu akan dirasmikan oleh Queen, dengan pemain gitar Brian May berkata: “Dua puluh tahun selepas memainkan Jubli Emas yang mulia Ratu, kami sangat gembira dijemput lagi.

“Kemudian ada seketika apabila saya tertanya-tanya… selepas bumbung Istana Buckingham di mana anda boleh pergi? Nah… anda akan lihat!”

Amazon Music

Nikmati akses tanpa had kepada 70 juta lagu dan podcast tanpa iklan dengan Amazon Music Daftar sekarang untuk percubaan percuma selama 30 hari

daftar

Menutup rancangan itu ialah Diana Ross dengan persembahan langsung UK pertamanya dalam tempoh 15 tahun. Ross berkata dalam satu kenyataan: “Saya mendapat penghormatan untuk bertemu Ratu berkali-kali sepanjang hidup saya, termasuk ketika saya bersama keluarga saya. Kebawah Duli Yang Maha Mulia telah dan terus menjadi inspirasi yang luar biasa kepada begitu banyak orang di seluruh dunia dan saya benar-benar gembira menerima jemputan untuk membuat persembahan pada majlis yang begitu penting dan bersejarah itu.”

Sir David Attenborough, Emma Raducanu, David Beckham, Stephen Fry, Dame Julie Andrews, The Royal Ballet dan perenang Paralimpik Ellie Simmonds semuanya akan membuat penampilan.

Alicia Keys, Nile Rodgers dan Andrea Bocelli semuanya akan membuat persembahan, bersama Duran Duran, komposer Hans Zimmer, Ella Eyre, Craig David, Mabel dan Elbow, serta pesaing Eurovision UK Sam Ryder.

Lihat semua butiran barisan di sini.

We want to give thanks to the author of this short article for this amazing web content

Bagaimana untuk menonton Konsert Jubli Platinum Ratu


Check out our social media profiles , as well as other pages that are related to them.https://paw6.info/related-pages/