Beavis dan Butt-Head Do the Universe review – idiot animasi kembali untuk komedi sci-fi

Asesiapa yang mencari peluang ke dalam kebodohan dan kebodohan kehidupan akhir abad ke-20 boleh melakukan jauh lebih buruk daripada kemalangan asal Beavis dan Butt-Head yang disiarkan di televisyen. Sudah tentu, sensasi animasi Mike Judge, yang menyamarkan sindiran tingginya sebagai komedi rendah kening yang paling rendah, juga seperti cermin. Siapakah wira remajanya yang tidak peduli, miang dan pemusnah tetapi karikatur papan laluan remaja yang menonton dari rumah? Dengan Beavis dan Butt-Head, MTV menyinggung penontonnya sendiri – seluruh generasi rakan-rakan jurulatih kentang yang menggerutu – di samping stereotaip Amerika yang tidak terkira banyaknya yang telah berlalu ke orbit pasangan itu selama tujuh musim.

Beavis dan Butt-Head Do the Universe bukanlah seperti tingkap atau cermin. Cangkuk kenderaan panjang ciri baharu ini ialah ia mencabut duo paling padat televisyen daripada habitat semula jadi 90-an mereka dan menyimpannya terus ke dunia moden. Amerika tidak pernah menjadi kurang spoofable dalam tempoh 30 tahun sejak Beavis dan Butt-Head membuat debut skrin kecil yang tidak dihiraukan mereka; tidak ada kekurangan sasaran kontemporari untuk Hakim mengunci bahagian komedinya. Jadi mengapa filem itu berasa seperti peluang yang terlepas dalam jabatan satira, walaupun orang bodoh pemalas eponimnya mendapat banyak ketawa biasa?

Hakim, yang kembali menulis, mengarah dan sekali lagi menyuarakan watak-wataknya yang paling dungu secara ikonik (ya, itu masih pembikin filem yang membekalkan tawa Butt-Head yang rendah, monotonik dan tawa Beavis yang lebih tinggi), meminjam halaman daripada sepasang filem popular yang lain. badut Gen X sekolah: seperti Bill dan Ted, Beavis dan Butt-Head akhirnya benar-benar mengembara melalui masa – dalam kes ini, melalui lubang hitam yang mereka sedut semasa misi Nasa yang mereka ceroboh. Apakah yang dilakukan oleh remaja Amerika yang paling tidak tahu di atas kapal angkasa? Salahkan hakim altruistik dan angkasawan yang bersungguh-sungguh (Andrea Savage) yang tersilap obsesi kanak-kanak lelaki itu dengan prosedur dok yang tidak senonoh untuk rasa ingin tahu saintifik.

Menavigasi masa dan ruang adalah satu lonjakan besar untuk kedua-dua mereka, yang filem pertamanya menghantar mereka merentasi sempadan yang lebih kecil di Amerika Syarikat. Namun Beavis dan Butt-Head Do America 1996 adalah urusan yang lebih sinematik pada keseluruhannya; sebahagian daripada kepandaiannya ialah bagaimana Hakim meluaskan kanvas penceritaan dan menaikkan animasi komedi TVnya sambil berpura-pura dengan jangkaan bahawa pasangan itu mungkin melakukan sesuatu yang lebih dramatik skrin besar daripada menjadi tinggi dan ketawa di mercu tanda negara. Bersesuaian dengan nasibnya sebagai kandungan penstriman rendah, Do the Universe disusun lebih seperti pesta – walaupun jangan mengharapkan mana-mana ulasan video muzik Mystery Science Theater 3,000 yang membuktikan kemuncak yang tidak berubah bagi mana-mana episod B&B sebenar.

Adegan terbaik filem itu mengeksploitasi kemungkinan komik Beavis dan Butt-Head bertembung dengan hadiah yang kononnya lebih mencerahkan. Pada satu ketika, mereka merayau-rayau ke dewan kuliah kolej, di mana perbualan biasa mereka tentang “pelacur” tiba-tiba diterima sebagai positif seks; Sememangnya, mereka mengambil pengajaran yang salah daripada kursus kemalangan pengajar mengenai keistimewaan putih. Adakah Universe boleh menggunakan lebih banyak riffing pertembungan budaya sedemikian, dan kurangkan telatah ejen Deep State yang menjejaki Beavis dan Butt-Head. Mungkin lega kerana Hakim tidak menyasarkan jenaka topikal mengenai landskap politik semasa, yang terbukti amat sukar untuk disindir beberapa tahun kebelakangan ini. Namun, pemerhatian sosialnya biasanya lebih jelas daripada salah faham telefon pintar dan rujukan langsung kepada antifa yang berlalu di sini untuk perspektif pada 2022.

Do the Universe adalah rambut yang lebih kreatif sebagai parodi sci-fi, terima kasih kepada cerita lelucon tentang lelaki yang mengabaikan arahan rakan sejawat multiverse mereka yang paling bijak. (Nampaknya, “paling pintar” kekal sebagai perbezaan relatif apabila anda bercakap tentang mana-mana versi Beavis dan Butt-Head.) Kebanyakannya, filem ini bergantung pada kasih sayang yang berlarutan untuk duo yang pasti lucu troglodyte shtick, pengejaran id remaja mereka sensasi dan pencarian otak biawak untuk kehilangan keperawanan mereka yang degil. Sebenarnya ada perasaan manis yang tidak dijangka pada cara Beavis, yang lebih cemas dan sensitif terhadap masalah remaja yang tidak berpengharapan ini, menyalahkan Siri sebagai wanita sejati dan jatuh cinta, akhirnya menjejaskan persahabatannya dengan Butt-Head. Adakah Hakim menjadi lembut dengan usia?

Tidak begitu. Beavis dan Butt-Head sebenarnya tidak berkembang dalam Do the Universe. mereka tak boleh membesar. Keseluruhan kegunaan mereka sebagai tokoh satira bergantung pada kebas mereka yang tidak boleh diubah suai, kemustahilan untuk menukar atau mengajar atau memulihkan mereka. Syukurlah, masa yang tinggal itu tidak mengurangkan nilai komedi pintar-bodoh persona mereka; menonton kebangkitan terbaru ini, peminat mungkin akan memadankan mereka ketawa untuk ketawa. Sekuel yang lebih baik, bagaimanapun, mungkin telah menemui ketegangan yang lebih bermakna antara kanak-kanak bodoh yang tidak lekang oleh waktu ini dan kebodohan berterusan di Amerika yang telah mereka hadapi. Heh heh, kami berkata tujahan.

We would love to say thanks to the author of this short article for this remarkable content

Beavis dan Butt-Head Do the Universe review – idiot animasi kembali untuk komedi sci-fi


You can find our social media profiles and other pages that are related to them.https://paw6.info/related-pages/