Berlepas, ahli kumpulan rap Migos, maut ditembak di luar parti persendirian di Houston, kata polis | CNNCNN

Takeoff, yang merupakan satu pertiga daripada kumpulan rap yang menjual platinum Migos, ditembak dan dibunuh pada awal Selasa di Houston, Texas, sumber yang rapat dengan kumpulan itu mengesahkan kepada CNN. Dia berumur 28 tahun.

Polis menerima panggilan tembakan berlaku sekitar jam 2:34 pagi waktu tempatan, kata Ketua Polis Houston Troy Finner pada sidang akhbar Selasa. Pegawai tiba di 810 Billiard & Bowling Houston di mana terdapat pesta peribadi dan menemui seorang lelaki mati di tempat kejadian.

Dua orang lain – seorang lelaki berusia 23 tahun dan wanita berusia 24 tahun – juga cedera dalam tembakan itu dan membawa diri mereka ke hospital dengan kecederaan yang tidak mengancam nyawa, kata Sgt. Michael Arrington dengan bahagian pembunuhan jabatan polis.

Pekerja memberitahu polis pertengkaran berlaku selepas parti itu berakhir apabila sekumpulan besar orang berkumpul di kawasan pintu hadapan di luar bangunan, yang membawa kepada tembakan. Sekurang-kurangnya 40 orang berada di tempat kejadian pada masa tembakan, kata Finner.

“Ramai orang yang berada di sana melarikan diri dari tempat kejadian dan tidak bertahan untuk memberikan kenyataan,” kata Arrington.

Finner mengenal pasti lelaki yang maut itu sebagai Kirshnik Khari Ball, juga dikenali sebagai Takeoff dari kumpulan rap Migos.

“Saya mendapat banyak panggilan dari Houston dan luar Houston, dan semua orang bercakap tentang betapa hebatnya dia, betapa tenangnya dia, seorang artis yang hebat (dia),” kata Finner, kemudian menambah bahawa Takeoff sangat dihormati. dan tanpa kekerasan.

“Saya tidak menjangka dia terlibat… Kami tidak mempunyai sebab untuk mempercayai bahawa dia terlibat dalam apa-apa jenayah pada masa itu,” kata Finner.

Datuk Bandar Houston Sylvester Turner berkata mereka telah bertemu dengan ibu Takeoff.

“Tak kisahlah awak terkenal sangat. Anda mungkin tidak terkenal langsung,” kata Turner. “Sesiapa yang kehilangan nyawanya adalah kehilangan nyawa, dan ada ahli keluarga dan rakan-rakan yang bersedih akibatnya.”

Berita kematian Takeoff adalah tamparan kepada komuniti hip-hop, yang masih pulih tembakan maut penyanyi rap PnB Rock pada bulan September. Bintang melayari media sosial Selasa untuk memberi penghormatan dan mengucapkan takziah atas kematian Berlepas.

Gucci Mane, yang baru-baru ini bekerjasama dengan Takeoff pada lagu “Kami vs. Mereka,” menulis pada Instagram“Ini mematahkan hati saya” apabila mengetahui berita itu.

“Ini mengerikan. Daripada tragedi kematian kepada tragedi terdapat video dalam talian,” pelakon Keke Palmer dikongsi di Instagram, merujuk kepada video yang kelihatan menunjukkan penyanyi rap yang meninggal dunia pada saat-saat selepas dia ditembak. “Semuanya hanya tragis dan saya sangat kesal kepada seluruh keluarganya dan semua yang dia sentuh. Sungguh dahsyat.”

Rapper Ja Rule menyiarkan rungutannya tentang kematian ganas Takeoff di Twittermenulis, “perbuatan ini harus BERHENTI … menghantar kasih sayang kepada rakan dan keluarga.”

Atlanta Falcons juga mengeluarkan kenyataan di Twitter.

“Legasi lepas landas kekal di Atlanta dan seluruh dunia,” tweet pasukan itu.

Dilahirkan di Lawrenceville, Georgia, Takeoff mula membuat persembahan dengan bapa saudaranya dan rakan rap Quavo, bersama Offset, sebagai Migos pada tahun 2008. Ketiga-tiga mereka mendapat kemasyhuran dengan single 2013 mereka, “Versace.”

Kejayaan mereka hanya meningkat pada 2016 dengan mengeluarkan lagu hit mereka “Bad and Boujee,” yang menampilkan rakan artis rakaman Lil Uzi Vert.

Single itu dengan cepat menjadi sensasi internet, melahirkan pelbagai meme yang memainkan lirik “hujan drop, drop top.”

Lagu itu mendapat rangsangan yang lebih besar selepas pencipta dan bintang “Atlanta” Donald Glover nama-menggugurkan single semasa ucapan penerimaan di Anugerah Golden Globe 2017.

“Saya benar-benar ingin mengucapkan terima kasih kepada Migos, bukan kerana berada dalam rancangan itu, tetapi kerana membuat ‘Bad and Boujee,'” kata Glover pada masa itu. “Seperti itulah lagu terbaik yang pernah ada.”

Berlepas dan Quavo baru-baru ini dibentuk duo “Unc & Phew” dan mengeluarkan album sulung mereka, “Only Built for Infinity Links,” pada 7 Oktober.

The video muzik untuk lagu mereka “Messy” telah dibebaskan pada hari Isnin.

semasa perbualan baru-baru ini di podcast “Drink Champs” beberapa hari sebelum kematiannya, Lepas landas menerima pujian untuk prestasi cemerlangnya dalam projek baharu itu.

“Sudah tiba masanya untuk pop itu, anda tahu apa yang saya maksudkan? Sudah tiba masanya untuk memberi saya bunga, anda tahu apa yang saya maksudkan?, kata Berlepas. “Saya tidak mahu mereka nanti apabila saya tiada di sini.”We would love to say thanks to the author of this article for this remarkable material

Berlepas, ahli kumpulan rap Migos, maut ditembak di luar parti persendirian di Houston, kata polis | CNN


Take a look at our social media profiles and other related pageshttps://paw6.info/related-pages/