Bill Cosby Mendera Judy Huth Secara Seksual Pada 1970-an, Juri Memutuskan – Kemas Kini

KEMASKINI, 3:39 PETANG: Bill Cosby melakukan serangan seksual terhadap seorang kanak-kanak di bawah umur pada pertengahan tahun 70-an, keputusan juri hari ini.

Selepas lebih tiga hari penuh perbincangan dan satu penggantian, panel Santa Monica petang ini mendedahkan keputusannya terhadap kebanyakan tertuduh Pertunjukan Cosby pencipta. Diserahkan kepada Hakim Mahkamah Tinggi LA Craig Karlan bersama plaintif Judy Huthpasukan undang-undangnya, dan pasukan pembela Cosby yang hadir di bilik mahkamah yang penuh sesak, juri 12 orang turut memberikan Huth ganti rugi $500,000.

Bagaimanapun, tiada ganti rugi punitif diberikan daripada lapan wanita dan empat lelaki yang menjadi juri.

Cosby tidak berada di dalam bilik mahkamah ketika mesej itu dibacakan.

Mendakwa hak Pindaan Kelimanya terhadap tuduhan diri sendiri, Cosby tidak memberi keterangan dalam perbicaraan selama dua minggu, tidak seperti Huth. Deposisi video 2015 oleh pelakon itu dimainkan kepada mahkamah dan juri semasa perbicaraan. Dengan sabitan jenayah seks pada 2018 atas tuduhan merogol pada 2004 Andrea Constand dikosongkan oleh Mahkamah Agung Pennsylvania pada Jun 2021, Cosby yang berusia 84 tahun hampir pasti akan membuat rayuan terhadap keputusan hari ini, sumber memberitahu saya.

Lelaki itu pernah dengan hormatnya dipanggil “Ayah Amerika” telah disaman atas kesalahan seksual dan banyak lagi oleh Judy Huth pada 2014. Plaintif mendakwa bahawa serangan oleh Cosby berlaku di Rumah Agam Playboy pada pertengahan tahun 70-an ketika dia masih remaja. Pada mulanya Huth mendakwa serangan itu berlaku pada tahun 1974, ketika dia berusia 15 tahun, tetapi kemudian plaintif mengalihkan tarikh itu kepada 1975, apabila dia berusia 16 tahun.

SEBELUM INI, 2:42 PETANG: Bill Cosby boleh mengetahui tidak lama lagi jika juri California telah memutuskan bahawa dia melakukan serangan seksual terhadap kanak-kanak bawah umur.

Untuk kali kedua dalam masa kurang dari seminggu, juri di Santa Monica telah memaklumkan Hakim Mahkamah Tinggi Los Angeles Craig Karlan bahawa mereka telah mencapai keputusan dalam kes sivil Judy Huth terhadap lelaki yang pernah dikenali sebagai “Ayah Amerika.” Jika semuanya berjalan mengikut perancangan, keputusan itu akan dibacakan di mahkamah dalam masa sejam berikutnya.

Tidak seperti dalam perbicaraan jenayahnya dan sabitan 2018 yang kini dikosongkan kerana merogol Andrea Constand pada 2004, Cosby yang berusia 84 tahun tidak berdepan hukuman penjara dalam kes Huth. Namun, yang terhina Pertunjukan Cosby pencipta boleh akhirnya membayar berjuta-juta sebagai ganti rugi jika keputusan hari ini bertentangan dengannya.

Huth, yang pertama kali menyaman Cosby pada tahun 2014 untuk bateri seksual dan dua tuntutan lain, mendakwa bahawa pelawak yang dipenjarakan sebelum ini menyerangnya di Rumah Agam Playboy pada pertengahan 1970-an ketika dia berusia 16 tahun. Dalam bahasa yang serupa dengan apa yang digunakan oleh Cosby dan pasukannya selama bertahun-tahun, wakil defendan berkata bulan ini apabila perbicaraan yang tertangguh akhirnya bermula bahawa “Mr. Cosby akan dibebaskan sepenuhnya setelah juri mendengar bukti serta meneliti banyak akaun yang tidak konsisten yang diberikan oleh Cik Huth.”

“Anda perlu memutuskan apa yang betul,” peguam Huth, Nathan Goldberg mengisytiharkan dalam bentuk sanggahan kepada juri minggu lalu semasa hujah penutup. “Tetapi sila ingat bahawa anda perlu bertanggungjawab sepenuhnya dan sepenuhnya kepada Encik Cosby atas kemudaratan yang dia lakukan.”

Rakan kongsi Goldberg Allred, Maroko & Goldberg Gloria Allred telah berada di mahkamah setiap hari perbicaraan dan semasa perbincangan juri.

Pada mulanya mengenal pasti tarikh kejadian yang didakwa berlaku pada tahun 1974 dan baru-baru ini menukar masa kepada 1975, Huth yang penuh emosi memberikan butiran jelas tentang dakwaan serangan seksual oleh Cosby semasa keterangannya. Walaupun Cosby yang tidak hadir berkata dia tidak pernah bertemu dengan Huth, dan pasukan undang-undang pelakon itu mengejeknya kerana menukar tahun kejadian, peguam Huth memberikan gambar Cosby dan Huth bersama-sama yang diambil oleh rakannya, Donna Samuelson. Menghadapi keterangan yang menarik daripada kedua-dua Huth dan Samuelson, peguam Cosby kemudian membuat postulat bahawa pertemuan antara Huth dan anak guam mereka telah berlaku beberapa tahun kemudian apabila Huth tidak lagi di bawah umur.

Peguam Cosby juga cuba menjerat Huth dengan dakwaan bahawa dia telah menjaja gambar-gambar itu ke tabloid dan lain-lain pada masa lalu untuk bayaran yang besar.

Cosby sendiri tidak memberi keterangan dalam perbicaraan itu. Walau bagaimanapun, pemendapan rakaman videonya pada 2015 dimainkan di dalam bilik mahkamah.

Walaupun dakwaan serangannya dihalang masa daripada didakwa sebagai tuduhan jenayah, Huth dapat menyaman Cosby di bawah undang-undang California yang menolak statut pengehadan jika penuduh didera sebagai kanak-kanak dan tidak mengiktiraf sepenuhnya apa yang telah berlaku sehingga mereka banyak. lebih tua.

Dalam nada itu, persoalan ganti rugi adalah sebahagiannya yang membingungkan juri dan prosiding pada hari Jumaat, apabila keputusan pertama kali muncul hampir di tangan.

Selepas hampir dua hari perbincangan tertutup, 12 orang juri kembali ke bilik mahkamah lewat petang untuk mengumumkan ia telah membuat keputusan mengenai lapan daripada sembilan soalan di hadapan mereka pada borang keputusan. Menyatakan dengan jelas bahawa keputusan itu bercanggah dengan Cosby, satu-satunya soalan yang tidak dijawab oleh juri ialah jika tertuduh bertindak dengan “berniat jahat, penindasan atau penipuan”, yang mana ganti rugi punitif boleh diberikan kepada Huth.

Di situlah perkara menjadi rumit dan tidak pernah berlaku sebelum ini, dalam kedua-dua cara kehakiman dan asas.

Sejak permulaan perbicaraan, Karlan sedar bahawa seorang juri terpaksa meninggalkan prosiding kerana pertunangan sebelum ini pada 20 Jun. Hakim telah berjanji untuk menghormati tarikh akhir itu, bermakna seorang alternatif telah duduk bersama 11 juri lain sebagai pada hari Isnin. Ini juga bermakna bahawa juri yang baru “perlu bermula dari awal,” dalam kata-kata Karlan.

Dalam perbincangan yang telah menyaksikan juri kembali dengan banyak soalan untuk hakim dan beberapa pergeseran peribadi antara dua juri, penetapan semula mungkin tidak seperti yang Karlan nyatakan: Dalam kes sivil seperti ini, keputusan itu tidak perlu sebulat suara, dengan hanya sembilan daripada 12 juri perlu bersetuju supaya keputusan itu mengikat. Jadi, sementara juri yang baru duduk mungkin memerlukan satu atau dua rentak untuk mempercepatkan, keadaan jelas bergerak dengan pantas.

Menambah drama juri, apa yang menjadikan minit penutup sesi Jumaat perbicaraan lebih luar biasa ialah hakikat bahawa keputusan separa telah diserahkan sebagai hak ketika Mahkamah Santa Monica hampir ditutup pada hujung minggu. Walaupun Karlan merenung, lebih menyatakan kebimbangan daripada pasukan Cosby, menerima keputusan separa, masa dan wang akhirnya tidak menyebelahinya.

Mendengar daripada pegawai mahkamah bahawa sudah hampir 4:30 petang PT, hakim berisiko melakukan kerja lebih masa yang mahal untuk timbalan sheriff yang mengendalikan mahkamah jika dia mengambil keputusan yang hampir selesai. Akhirnya, dia meneruskan keputusan itu hingga minggu ini. Buat seketika awal hari ini, juri terhenti dengan soalan sekali lagi tentang potensi niat jahat Cosby dan kemungkinan ganti rugi punitif

Dihukum penjara sehingga 10 tahun oleh hakim Pennsylvania pada 2018 selepas itu percubaan kedua kerana merogol pekerja Universiti Temple Constand yang lalu, Cosby melihat sabitannya ditolak pada Jun 2021. Selepas beberapa siri rayuan yang gagal dan muslihat kelemahan undang-undang oleh pelawak dan pintu pusingannya peguam, empat daripada tujuh hakim Mahkamah Agung Negeri Keystone memutuskan musim panas lalu bahawa Montgomery County DA Bruce Castor mengumumkan keputusan untuk tidak mendakwa Cosby pada 2005 selepas menyiasat Tuntutan asal Constand membawa berat undang-undang yang mengikat.

Serta-merta kehilangan label pemangsa seksnya, Cosby tidak boleh dicuba semula atas pertuduhan yang sama.

Pada 7 Mac tahun ini, Mahkamah Agung AS enggan menyemak semula kes itu, seperti yang telah diminta oleh Montgomery DA Kevin Steele sekarang. Itu dengan berkesan menamatkan kes Constand yang mendedahkan sebarang keadaan baharu dan luar biasa.

Lebih daripada 60 wanita telah mendakwa bahawa Cosby membius dan menyerang mereka selama beberapa dekad dengan gabungan pil dan alkohol yang serupa seperti yang digunakan pada Constand. Sebahagian daripada wanita tersebut menghadiri dua perbicaraan jenayah Cosby, perbicaraan hukuman 2018 dan perbicaraan Huth sepanjang bulan lalu.

Dakwaan Huth adalah kes sivil pertama mengenai tuntutan jenayah seks terhadap Cosby sehingga ke perbicaraan.

We want to thank the author of this short article for this outstanding web content

Bill Cosby Mendera Judy Huth Secara Seksual Pada 1970-an, Juri Memutuskan – Kemas Kini


Take a look at our social media accounts as well as other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/