Bintang menggunakan pentas Anugerah BET untuk mengkritik keputusan Roe lwn Wade

LOS ANGELES (AP) — Taraji P. Henson, Janelle Monae dan Jazmine Sullivan adalah antara bintang besar yang menggunakan pentas Anugerah BET untuk mengkritik sekeras-kerasnya keputusan Mahkamah Agung baru-baru ini untuk menanggalkan perlindungan perlembagaan wanita untuk pengguguran.

Henson naik ke pentas sebagai pengacara rancangan itu pada hari Ahad dengan mesej yang menggembirakan tentang “Kecemerlangan Hitam” sebelum dia melancarkan keputusan mahkamah membatalkan keputusan Roe lwn. Wade minggu lalu. Pelakon itu naik ke pentas selepas Lizzo membuka persembahan dengan solo seruling dalam pakaian emas berkilauan mempersembahkan single “About Damn Time.”

“Sudah tiba masanya kita bercakap tentang fakta bahawa senjata mempunyai lebih banyak hak daripada seorang wanita. Ia adalah hari yang menyedihkan di Amerika,” kata Henson, mengucapkan terima kasih kepada Lizzo yang bersama-sama Live Nation baru-baru ini menyumbangkan $1 juta hasil lawatan kepada Planned Parenthood. “Senjata yang boleh meragut nyawa mempunyai lebih kuasa daripada wanita yang boleh memberi nyawa – jika dia mahu.”

Janelle Monae mengangkat jari tengahnya ke arah Mahkamah Agung sebelum dia memperkenalkan calon artis R&B/pop wanita terbaik. Ucapannya mendapat tepukan gemuruh di Teater Microsoft di Los Angeles.

“Artis-artis ini membuat seni mengikut istilah kita sendiri, memiliki kebenaran kita dan menyatakan diri kita secara bebas dan tanpa maaf dalam dunia yang cuba mengawal dan mengawal tubuh kita, badan saya dan keputusan kita, badan saya,” kata penyanyi itu, yang turut memberi penghormatan. kepada komuniti LGBTQ+. “(jelas) anda Mahkamah Agung. Saya tahu kami sedang meraikan kami sekarang seperti yang sepatutnya. Kami benar-benar layak untuk meraikan — terutamanya sekarang kami harus meraikan seni kami dengan melindungi hak kami dan kebenaran kami.”

Selepas itu, Monae memperkenalkan Sullivan sebagai pemenang kategori — yang membuat rayuan kepada lelaki untuk sokongan mereka terhadap wanita.

“Ia adalah masa yang sukar untuk kami,” kata Sullivan. “Saya mahu bercakap terus dengan lelaki: Kami perlukan kamu semua. Kami memerlukan anda semua untuk berdiri, berdiri untuk kami, berdiri bersama kami. Jika anda pernah mendapat manfaat daripada seorang wanita membuat salah satu keputusan paling sukar dalam hidupnya, iaitu untuk menamatkan kehamilan, anda perlu berdiri. Ini bukan hanya isu wanita. Ini isu semua orang. Kami memerlukan sokongan anda lebih daripada sebelumnya.”

Latto memberikan ucapan penuh emosi selepas dia memenangi artis baharu terbaik.

“Ia memberi pilihan yang pro,” kata penyanyi rap itu, yang kemudiannya membuat persembahan hit “Big Energy” bersama Mariah Carey. “Ia tidak pernah memberi seorang lelaki mengawasi badan saya.”

Penyanyi Tems mendedikasikan anugerah lakonan antarabangsa terbaiknya kepada ramai wanita yang “berani bermimpi.”

“Dari mana saya berasal, perkara seperti ini tidak berlaku,” kata penyanyi kelahiran Lagos, Nigeria itu yang memenangi kolaborasi terbaik dengan Justin Bieber dan Wizkid untuk lagu mereka “Essence.” “Ini adalah mimpi. Jika anda memerhatikan saya, saya mahu anda membayangkan diri anda seperti saya kerana anda juga sepatutnya berada di sini.”

Doja Cat memasuki persembahan sebagai calon utama dengan enam. Penghibur yang menduduki carta teratas dipilih untuk artis R&B-pop wanita terbaik, artis hip-hop wanita terbaik, album tahun ini untuk hit No. 1nya “Planet Her” dan BET Her untuk “Woman.” “Kiss Me More” beliau dengan SZA dicalonkan untuk video tahun ini dan kerjasama terbaik.

Sean “Diddy” Combs akan menerima Anugerah Pencapaian Sepanjang Hayat — salah satu penghormatan tertinggi pada majlis itu. Mogul muzik itu ialah pengasas Bad Boy Records, mempunyai rangkaian televisyen sendiri, barisan fesyen dan merupakan pemenang Grammy tiga kali yang telah bekerja dengan ramai artis peringkat atasan termasuk Notorious BIG, Mary J. Blige, Usher, Lil Kim, Faith Evans dan 112.

Drake dan Ari Lennox adalah pelakon kedua paling banyak dicalonkan, masing-masing mencatat empat angguk. Tiga pencalonan diberikan kepada beberapa yang lain termasuk Baby Keem, Silk Sonic, Chloe Bailey, Future, HER, Jazmine Sullivan, Ye (dahulunya dikenali sebagai Kanye West), Kendrick Lamar, Lil Baby, Mary J. Blige dan Tems.

Jack Harlow mempersembahkan “Poison” bersama Lil Wayne sebelum Brandy menaiki pentas bersamanya untuk hit “First Class.” Semasa Harlow dan Brandy membuat persembahan, kamera menoleh ke arah abangnya, Ray J, yang kelihatan menari di hadapan penonton.

Chance the Rapper dan Joey Bada$$ mempersembahkan “The Highs & the Lows.” Dalam gaun merah jambunya, Muni Long membuka setnya dengan coretan “Mesin Masa” sebelum jemnya “Hrs & Hrs.”

Pemenang dalam 19 kategori, termasuk anugerah filem dan sukan, dipilih oleh Akademi Pengundian BET, terdiri daripada profesional hiburan dan peminat.

We want to give thanks to the writer of this post for this awesome material

Bintang menggunakan pentas Anugerah BET untuk mengkritik keputusan Roe lwn Wade


Discover our social media profiles and other related pageshttps://paw6.info/related-pages/