Bintang negara Luke Bell meninggal dunia pada usia 32 tahun selepas hilang selama seminggu

Bintang muzik negara yang sedang meningkat naik, Luke Bell meninggal dunia pada usia 32 tahun selepas didakwa hilang selama lebih seminggu. Rakan Bell dan penyanyi senegaranya, Matt Kinman mengesahkan berita “menyayat hati” itu kepada laman muzik itu Menyelamatkan Muzik Negara.

Dilahirkan di Kentucky dan dibesarkan di Wyoming, Bell ditemui mati di Tucson, Arizona, semalam, berhampiran tempat dia dilaporkan hilang pada 20 Ogos, menurut Jabatan Polis Tucson.

Setakat ini, punca kematian penyanyi itu masih “tidak diketahui,” menurut pihak berkuasa yang sedang menyiasat tragedi itu. Bagaimanapun, Kinman memberitahu blog muzik Boot bahawa rakannya telah didiagnosis dengan gangguan bipolar, sambil menambah bahawa perubahan terbaru dalam ubatnya mungkin telah “memainkan peranan” dalam kehilangannya.

Bintang muzik country Luke Bell telah meninggal dunia pada 32 sebab “tidak diketahui” selepas hilang selama lebih seminggu.
Facebook / Luke Bell
Penyanyi negara kelahiran Kentucky itu ditemui mati di Tucson, Arizona semalam.
Penyanyi desa kelahiran Kentucky itu ditemui mati di Tucson, Arizona, semalam.
Facebook / Luke Bell

Dilahirkan di Lexington, Kentucky, pada 27 Januari 1990, dan dibesarkan di Cody, Wyoming, Bell berhenti daripada Universiti Wyoming dan berpindah ke Austin, Texas, untuk meneruskan kerjaya dalam muzik desa. Dia kerap membuat persembahan di honky-tonks dan saloon di seluruh ibu negara Lone Star State, sebelum melakukan tugas singkat di New Orleans, lapor Boot. Dia kemudian pergi ke Wyoming sebelum berakhir di Nashville.

Nomad tekak madu itu akhirnya mendapat kejayaan besar selepas ditandatangani oleh Thirty Tigers pada 2016. Bell mengeluarkan album eponimnya pada tahun itu, yang mendapat pengiktirafan di seluruh negara.

Sepanjang kariernya yang singkat tetapi memberi kesan, bintang negara itu bekerjasama dengan orang-orang seperti Alabama Shakes, Margo Price dan Langhorne Slim, malah memainkan slot sokongan untuk Willie Nelson, Dwight Yoakam dan ikon negara yang lain.

“Sejujurnya, saya hidup pada hari itu, dan saya mengira senyuman,” kata Bell sambil menerangkan kejayaannya ke Boot pada 2016. “Itu sahaja. Dengar, separuh masa, saya akhirnya minum bir dengan jiran saya. Kehidupan tidaklah seteruk itu.”

Nomad tekak madu itu akhirnya mendapat kejayaan besar selepas menandatangani kontrak dengan Thirty Tigers pada 2016. Bell mengeluarkan album eponimnya pada tahun itu, yang mendapat pengiktirafan di seluruh negara.
Nomad tekak madu itu akhirnya mendapat kejayaan besar selepas menandatangani kontrak dengan Thirty Tigers pada 2016. Bell mengeluarkan album eponimnya pada akhir tahun itu, yang mendapat pengiktirafan di seluruh negara.
Facebook / Luke Bell

Dengan kematiannya yang tiba-tiba, Bell meninggalkan legasi sebagai salah seorang artis negara yang paling “tulen” pada zaman moden, dengan lagu-lagu yang merakamkan zaman dahulu. Bunyi dan gaya unik penyanyi itu menjadikannya dibandingkan dengan mendiang, Waylon Jennings yang hebat, yang mengilhamkan Gerakan Outlaw muzik country.

Ramai peminat menganggap Bell sebagai asli yang benar dalam senario muzik terlalu tepu dengan lagu pop terbitan yang steril.

Bell digambarkan sebagai salah satu suara yang paling tulen dalam suasana desa moden.
Bell digambarkan sebagai salah satu suara yang paling tulen dalam adegan desa moden.
Facebook / Luke Bell

Rakan dan peminat berasa kecewa atas pemergian pemuzik itu.

“Lelaki…Luke Bell…apa kejadahnya,” tulis rakan bintang negara Joshua Hedley di Twitter. “RIP kepada yang sebenar. Sudah lama saya tidak melihatnya dan saya hanya bercakap tentang dia pada hari yang lain tertanya-tanya apa yang dia lakukan. Sungguh malam yang menyedihkan untuk muzik desa.”

Sementara itu, kumpulan Mike and the Moonpies menulis penghormatan Facebook yang mengharukan.

“Perkataan baru sahaja diturunkan mengenai pemergian Luke Bell dan kami berasa sedih atas berita itu,” tulis mereka. “Saya boleh ingat dengan jelas kali pertama saya bertemu Luke di Hole in the Wall lebih sedekad yang lalu, hingga ke pakaian di belakangnya.”

Mereka menambah, “Lelaki itu (dan muziknya) meninggalkan kesan. Dia benar-benar pengembara pengembara di luar sana di lebuh raya yang hilang itu. Bantu diri sendiri dan pasangkan beberapa lagu Luke Bell malam ini dalam ingatannya. Rest In Peace, kawan.”We would love to thank the writer of this article for this remarkable web content

Bintang negara Luke Bell meninggal dunia pada usia 32 tahun selepas hilang selama seminggu


Check out our social media accounts and other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/