Black Panther: Wakanda Forever Daftar Masuk dan Penamatan Adegan Selepas Kredit Dijelaskan – IGN

Mari kita permudahkan perkara ini: Adakah anda ingin tahu sama ada terdapat adegan pasca kredit dalam Black Panther: Wakanda Forever? Kami akan memberitahu anda di sini: Terdapat satu adegan pertengahan kredit dalam filem dan tiada adegan kredit akhir. Tatal ke bawah untuk membaca semua tentang mereka, termasuk spoiler penuh.

Sekuel kepada Black Panther akhirnya di sini Wakanda Forever (ulasan), sebuah filem tentang menangani kesedihan yang berhadapan dengan pemergian tragis bintang siri Chadwick Boseman secara langsung kerana rakan dan keluarga wataknya T’Challa mesti memproses kehilangan raja tercinta mereka. Sepanjang perjalanan, alam semesta Marvel terus berkembang juga, dengan penampilan sulung Tenoch Huerta Mejía sebagai Namor, Sub-Pelaut.

Jadi bagaimana kematian T’Challa menjejaskan dunia filem Marvel? Dan bagaimana watak komik seperti Namor dan Riri Williams masuk ke? Dan yang paling penting, apakah yang seterusnya untuk Wakanda, Black Panther, dan seluruh MCU?

Kami telah memikirkan semua soalan ini dan kami akan menerokanya secara mendalam, termasuk menerangkan pengakhiran Black Panther 2 dan menyelami adegan pertengahan kredit. Jadi seperti yang dinyatakan di atas, spoiler penuh menyusul dari sini!

Black Panther: Wakanda Forever Ending Dijelaskan

Filem ini dibuka dengan saudara perempuan T’Challa, Shuri (Letitia Wright) bermati-matian cuba menyelamatkan nyawa abangnya. Kami tidak pernah mengetahui apa yang dihidapi Black Panther, tetapi malangnya dia mati walaupun Shuri berusaha keras. Wakanda bersedih.

Setahun kemudian kita melihat bahawa negara-negara di dunia pada dasarnya berada di tengah-tengah perlumbaan senjata vibranium. PBB mendesak Ratu Ramonda (Angela Bassett) untuk berkongsi vibranium dengan seluruh dunia, dan serbuan sedang berlaku di kemudahan Wakandan. Ratu takut ini bermakna dunia memandang Wakanda sebagai lemah tanpa Black Panther, tetapi dia juga bimbang tentang apa yang mungkin berlaku jika mereka membenarkan vibranium jatuh ke tangan yang salah.

Di sinilah juga tempat Namor masuk. Berasal dari tamadun bawah laut yang dikenali sebagai Talokan, Namor adalah pemerintah kerajaannya dan dia dan rakyatnya juga mempunyai sumber vibranium yang tidak pernah diketahui oleh penduduk Wakanda.

CIA telah memperoleh mesin pengesan vibranium, tetapi Namor mahu penciptanya dibunuh untuk menghalang penduduk dunia permukaan, dalam usaha mereka untuk logam berharga, daripada mengganggu rakyatnya di bawah laut. Ini membawa Wakandans kepada pelajar MIT yang cemerlang Riri Williams, pencipta mesin itu (dan watak Marvel yang kita sedia maklum akan mendapat rancangannya sendiri di Disney+).

Semasa di Boston, Shuri dan Okoye (Danai Gurira) bertembung dengan leftenan Namor, Namora (Mabel Cadena) dan Attuma (Alex Livinalli), dan Shuri dan Riri ditangkap oleh penyedut air dan dibawa ke Talokan. Di sana, Namor membawa Shuri melawat alam bawah air, membuat kesnya tentang mengapa Wakanda harus menyertainya menentang dunia permukaan, yang dilihatnya sebagai ancaman. Tetapi tidak lama kemudian Nakia (Lupita Nyong’o) menyusup masuk ke dalam gua tempat Shuri dan Riri ditahan, dan mereka dapat melarikan diri kembali ke Wakanda.

Namor tidak berpuas hati dengan perkembangan ini, dan dia dan rakyatnya menyerang Wakanda tidak lama kemudian, mengakibatkan kematian Ratu Ramonda, yang lemas semasa menyelamatkan Riri. Namor berikrar untuk kembali dalam masa seminggu, tetapi Shuri dapat menggunakan gelang yang diberikan Namor kepadanya untuk memudahkan dalam menghasilkan herba berbentuk hati sintetik, tumbuhan yang dipertingkatkan vibranium yang secara tradisinya memberikan kuasa kepada Black Panthers tetapi telah hilang dalam filem sebelumnya apabila Killmonger memusnahkan semua sisanya.

Shuri menelan herba dan menjadi Black Panther baharu. Tidak lama selepas itu, dia menggubal rancangan untuk menarik Namor dan orang-orangnya keluar ke lautan untuk pertempuran di mana dia boleh memerangkap Namor dan berharap dapat mengalahkannya, kerana dia telah menyedari bahawa tanpa air, Namor kehilangan kekuatannya. Semasa pertempuran, Riri bertarung dalam sut perisai seperti Iron Man yang dia reka bentuk manakala M’Baku (Winston Duke) dan orang Wakandan yang lain bertempur dengan orang Namor. Shuri, dalam sut Black Panther baharunya, menentang Namor, dan menggunakan penyejat di kapalnya untuk mengeringkan kulitnya dan melemahkannya. Tetapi kapal itu terhempas di pantai padang pasir, dan mereka terlibat dalam pertempuran tangan ke tangan yang menyaksikan Shuri tertusuk melalui perut. Dia melawan kesakitan dan meletupkannya dengan penunu kapal, melemahkannya dengan ketara.

Dia memegang pisau di lehernya tetapi kemudian dia melihat Ratu Ramonda dalam fikirannya, menggalakkan belas kasihan dan bukannya membalas dendam dengan berkata, “Tunjukkan kepada mereka siapa kamu.” Dia memberitahu Namor untuk mengalah dan mengutamakan orang mereka, sama seperti T’Challa lakukan kepada Killmonger dalam filem pertama. Namor menerima, dan pertempuran berakhir.

Apabila filem berakhir, lebih banyak herba berbentuk hati gaya baharu ditanam, Riri pulang dengan selamat, dan M’Baku sekali lagi membuat lakonan untuk takhta Wakandan. Namora kecewa kerana Namor melutut kepada Shuri, tetapi dia berkata dia boleh membunuhnya dan sebenarnya mereka lebih kuat dalam satu pakatan. Dan dengan Wakanda berdiri sendirian di dunia, belas kasihan Shuri terhadap Talokan akan terbukti berguna akhirnya. Kami juga melihat Okoye menyelamatkan bekas ejen CIA Martin Freeman, Everett K. Ross, yang ditangkap oleh bekas isterinya sebelum ini dalam filem itu kerana bekerja secara rahsia dengan Wakanda. Bekas isteri itu adalah milik Julia Louis-Dreyfus Valentina Allegra de Fontaineyang telah perlahan-lahan merekrut Halilintar semasa Fasa 4 MCU untuk filem akhirnya mereka.

Shuri melawat Nakia di Haiti supaya dia akhirnya boleh membakar jubahnya dari pengebumian T’Challa, seperti yang diarahkan oleh ibunya untuk melakukannya pada awal filem itu. Kami melihat dia berfikir tentang T’Challa ketika jubah terbakar, dengan rakaman Boseman dimainkan, dan nampaknya jelas bahawa Shuri akan meneruskan kerjaya yang lebih bersimpati sebagai Black Panther baharu daripada yang mungkin dia miliki jika dia menyerah untuk membalas dendam dan membunuh Namor semasa pertempuran mereka.

Adakah Black Panther: Wakanda Forever Post-Credits Scene?

Seperti yang dinyatakan di bahagian atas halaman ini, terdapat adegan kredit pertengahan Wakanda Forever tetapi tiada adegan kredit akhir. Mari kita kaji apa yang berlaku dalam kredit pertengahan itu sekarang.

Adegan itu masih terletak di pantai dengan Shuri, kerana Nakia bertanya sama ada dia dan seorang budak lelaki boleh menyertainya. Budak itu dipanggil Toussaint (dilakonkan oleh Divine Love Konadu-Sun), tetapi dia memberitahu Shuri itu hanya nama Haitinya. Nama sebenarnya ialah T’Challa, anak kepada Raja T’Challa Wakanda. T’Challa dan Nakia yang lebih tua telah memilih untuk membesarkan anak lelaki mereka di Haiti, jauh dari tekanan takhta, dan dia menyediakan mereka untuk kematiannya dan meminta mereka untuk tidak menghadiri pengebumian. Mereka mengadakan perkhidmatan mereka sendiri untuknya di Haiti. Dan ya, Ramonda sempat bertemu cucunya sebelum dia meninggal dunia.

Filem ini juga didedikasikan untuk Chadwick Boseman dan berakhir dengan kad tajuk “Black Panther akan kembali”.

Wakanda Forever Easter Eggs

Kini tiba masanya untuk telur Paskah yang kami temui…

Itu semua telur Paskah yang kami lihat pada masa ini, tetapi apa yang kami terlepas? Dan apakah pendapat anda tentang Black Panther: Wakanda Forever? Beritahu kami dalam ulasan! Dan pastikan anda menyemak semua soalan Wakanda Forever kami juga…

We want to give thanks to the writer of this short article for this remarkable content

Black Panther: Wakanda Forever Daftar Masuk dan Penamatan Adegan Selepas Kredit Dijelaskan – IGN


Take a look at our social media profiles as well as other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/

Related posts:

Tweet
Share
Share
Pin