Bobby Brown kerana memukul ‘rock bottom’ semasa ketagih kepada crack, kokain dan heroin

Bobby Brown berkata dia masih akan bersama Whitney Houston hari ini “jika bukan kerana dadah. Dadah hanya mendapat yang terbaik daripada kita.” Hebat nyanyian itu meninggal dunia pada 2012. (Foto: Ron Galella, Ltd./Koleksi Ron Galella melalui Getty Images)

Bobby Brown semakin berterus terang tentang ketagihan semasa perkahwinannya dengan Whitney Houston.

Pada separuh masa kedua A&E Biografi: Bobby Brown, yang disiarkan malam Selasa, penyanyi itu bercakap tentang ketagih crack, heroin, kokain dan alkohol sebelum akhirnya sedar. Dia juga berkongsi “salah tanggapan besar” mengenai perkahwinannya dengan Houston.

Brown, 53, digambarkan dalam akhbar sebagai “budak jahat” semasa hubungannya dengan Houston dan dipersalahkan kerana lingkaran dadahnya. Bagaimanapun, dia berkata penyanyi “Cinta Terhebat Semua” dengan suara malaikat itu adalah pengguna dadah yang lebih berpengalaman apabila mereka berkumpul, yang dia datang untuk mengetahui pada hari perkahwinan mereka pada 1992.

Pada hari perkahwinan mereka, tawas Edisi Baharu itu “takut sampai mati” dan mengurung dirinya di dalam bilik air, di mana dia “minum, merokok, menghidu” kokain, katanya terus terang. Kini isterinya dan kawannya, Alicia Etheredge, yang sebenarnya membantunya mengatasi kegelisahannya — mengajaknya keluar dari bilik air.

Apabila dia benar-benar keluar dan berasa bersedia untuk berkahwin, dia melihat bakal pengantin perempuannya buat kali pertama dan dia “melakukan serangkaian kok.” Walaupun dia menggelarnya sebagai “mengejutkan” melihatnya “menghidu buat kali pertama,” di tengah-tengah kegelisahan hari perkahwinannya — dan bimbang sama ada dia melakukan perkara yang betul — ia membuatkan dia berasa seperti dia “mempunyai lebih banyak persamaan” dengan Houston daripada yang dia fikirkan.

Walau bagaimanapun, “Saya baru [using cocaine] dan dia, saya rasa, telah melakukannya untuk seketika,” katanya.

Brown berkata apabila dia dan Houston tidak menjadi tinggi, semuanya hebat. “Dia adalah orang yang paling baik, paling manis yang saya kenali. Mereka tidak “dalam masalah penyakit” pada mulanya. Mereka memberi tumpuan untuk membesarkan bayi baru mereka, Bobbi Kristina, yang dilahirkan pada tahun 1993, dan “akan berpesta ” pada hujung minggu. Kokain tidak lama lagi “menjadi masalah dalam perkahwinan kami…. Selepas beberapa ketika, kami hilang akal.”

Brown mengakui bahawa sebagai tambahan kepada kokain, dia menghisap heroin dan crack, yang kemudiannya akan dicampur dengan ganja.

“Menjadi penagih adalah sangat sukar,” kata Brown, yang telah sedar daripada dadah selama 20 tahun dan alkohol selama dua tahun. “Anda tidak tahu anda seorang penagih sehingga ia menjadi lebih teruk dan lebih teruk dan lebih teruk.”

Salah satu momen terburuk ialah melawat dengan Edisi Baharu bersatu semula pada tahun 1997 dan Houston menyertai mereka di jalan raya. Brown teringat kerana terlalu tinggi sehingga dia menyangka Houston cuba membunuhnya. Dia berkata dia menendang semua orang dari bas pelancongan, berhenti dan berlari melalui padang dengan .357 magnum di tangan dan kokain, retak dan rumpai di dalam poket yang berbeza.

“Mereka cuba membunuh saya!” dia teringat menjerit apabila pemilik harta itu keluar dengan senapang patah diacukan ke arahnya. Brown meninggalkan jelajah itu selepas itu kerana drama itu serta masalah pernafasan, menyifatkannya sebagai mata “paling rendah”.

Tetapi itu bukan “rock bottom” beliau. Itu datang selepas dia dipenjarakan di Florida selama 65 hari pada tahun 2000 selepas melanggar parol dalam kejadian memandu dalam keadaan mabuk empat tahun sebelumnya. Ketagihannya memuncak apabila dia masuk penjara tetapi apabila dia pergi, dia berkata dia benar-benar bersih dan sedar daripada narkotik. Bagaimanapun, Houston tidak sedarkan diri semasa dia dipenjarakan.

“Apabila Whitney menjemput saya [from jail], sudah tentu ada dadah di dalam kereta,” katanya. “Dan saya tidak mahu apa-apa. Saya bersyukur kerana saya tidak melakukannya. Ia di luar sistem saya. Ketika itulah saya tahu bahawa saya telah berpindah ke alam yang berbeza. Saya berada di ruang yang berbeza pada masa itu. Ketika itulah masalah bermula dengan saya dan dia. Saya mahu dia menjadi sedar seperti saya. Sungguh sukar bagi kami berdua untuk kekal bersama dan bersama selepas itu.”

FORT LAUDERDALE, FL - 7 JULAI: Whitney Houston dan Bobby Brown dilihat selepas Bobby dibebaskan dari penjara pada 7 Julai 2000 di Penjara Fort Lauderdale di Fort Lauderdale, Florida. (Foto oleh Larry Marano/Getty Images)

Whitney Houston memberi salam kepada Bobby Brown selepas dia dibebaskan dari penjara di Fort Lauderdale pada 7 Julai 2000. (Foto: Larry Marano/Getty Images)

Dia berkata Houston “masih menggunakan dadah keras” dan walaupun bersih daripada itu sendiri, dia mula terlalu meminum alkohol sehingga menyebabkan ketagihan di sana. Brown menegaskan bahawa mereka “masih akan bersama jika bukan kerana dadah. Dadah hanya mendapat yang terbaik daripada kita.”

Brown juga mahu menjelaskan “salah tanggapan besar” dan ia adalah bahawa dia secara fizikal menganiaya Houston semasa perkahwinan mereka yang diakui “bergelora”. Brown telah didakwa pada tahun 2003 dengan bateri selepas pertengkaran dengan Houston yang menyebabkan dia mengalami a lebam di pipinya dan bibir atasnya yang dipotong. Dia dijatuhi hukuman penjara 60 hari kerana melanggar percubaannya.

“Satu tanggapan besar terhadap saya [was that I was] mendera Whitney secara fizikal,” katanya. “Saya tidak pernah, pernah memukulnya secara fizikal — dengan sengaja.”

Mengenai kecederaan itu, Brown mendakwa Houston “menghalang pergaduhan yang saya hadapi dengan salah seorang pengedar dadah yang kami hadapi.” Dia mendakwa dia tidak sedarkan diri dan “mengerutu” peniaga itu untuk memastikan dia tidak pulang ke rumah mereka.

“Whitney menghalang,” dakwanya. “Tangan saya kembali, memukulnya. Itu adalah masa paling teruk dalam hidup saya. Ia adalah sesuatu yang saya rasa sangat teruk. Saya tidak pernah menyangka akan meletakkan tangan saya padanya dan sehingga hari ini saya berharap ia tidak berlaku.”

DECATUR, GA - 25 NOVEMBER: Penyanyi Whitney Houston dan suaminya Bobby Brown (C) meninggalkan Mahkamah Daerah Dekalb selepas perbicaraan yang berpunca daripada pelanggaran lalu lintas Brown 1996 pada 25 November 2002 di Decatur, Georgia. Usul untuk menolak pertuduhan telah ditolak dan perbicaraan Brown dijadualkan pada 21 Januari 2003. (Foto oleh Frank Mullen/Getty Images)

Whitney Houston menyokong Bobby Brown, di sini meninggalkan mahkamah pada tahun 2002, pada banyak penampilan mahkamahnya. (Foto: Frank Mullen/Getty Images)

Pada tahun 2006, Houston memfailkan pemisahan daripada Brown dan perceraian mereka dimuktamadkan pada tahun berikutnya. Manakala dia datang ke dalam perkahwinan dengan $ 55 juta — Bapa Houston menyuruhnya menunjukkan penyata banknya sebelum pasangan itu dibenarkan berkahwin dengan “The Voice” — dia pergi tanpa membawa apa-apa, termasuk hak penjagaan Bobbi Kristina.

“Saya tinggalkan semuanya di atas meja,” katanya, termasuk kereta, rumah dan wangnya. Dia berpindah ke Los Angeles dan tinggal di dalam keretanya di jalan masuk bakal isteri Etheredge sehingga dia bercerai secara sah. Brown kemudian bertemu dengan Etheredge, seorang pengurus muzik, yang menjalin persahabatan lama dengannya, dan mereka berkahwin pada 2012.

Bobby Brown dan Whitney Houston (Foto oleh Ron Galella/Koleksi Ron Galella melalui Getty Images)

Bobby Brown dan Whitney Houston berpacaran selama tiga atau empat tahun untuk mengenali satu sama lain sebelum mereka berkahwin. Pada hari perkahwinan, dia melihatnya menggunakan kokain buat kali pertama. (Foto: Koleksi Ron Galella/Ron Galella melalui Getty Images)

Itu juga tahun Houston meninggal dunia selepas lemas di dalam tab mandi hotel akibat penyakit arteri koronari dan mabuk kokain. Brown mengetahui berita itu semasa melawat dengan Edisi Baharu. Rakan kumpulannya yang lama memberitahunya apabila dia keluar dari pentas.

Brown mula menangis apabila dia teringat “terkejut” daripada berita itu. “Sungguh sukar dipercayai, kawan… Itu adalah masa paling teruk dalam hidup saya untuk mengetahui bahawa dia telah tiada… Saya tidak berada di sana… Saya harap saya boleh berada di sana untuknya. Tetapi kami telah katil dan kami terpaksa berbaring di atasnya.”

Di belakang, Brown berkata “mengetahui apa yang telah berlaku … Saya rasa kami boleh membantu antara satu sama lain. Saya fikir dia masih berada di sini jika kami tidak bercerai.”

Selepas dokumentari itu, Brown mempunyai dokumentari baharu, Bobby Brown: Setiap Langkah Kecil, yang berpusat pada hidupnya sekarang dengan Etheredge dan bergerak melepasi kematian anak perempuan Bobbi Kristina dan anaknya Bobby Jr. yang disiarkan pada malam Selasa jam 10 malam selepas dokumen itu. Slot masa tetapnya ialah pada hari Selasa jam 9 malam mulai 7 Jun.

We would like to thank the author of this write-up for this remarkable material

Bobby Brown kerana memukul ‘rock bottom’ semasa ketagih kepada crack, kokain dan heroin


Check out our social media profiles as well as other pages that are related to them.https://paw6.info/related-pages/