Bolehkah Netflix benar-benar melakukan The Witcher tanpa Henry Cavill?

Henry Cavill nampaknya lebih mengambil berat tentang mendapatkan Geralt dari Rivia “betul” semasa memegang jawatan pada The Witcher daripada kebanyakan pelakon yang memainkan watak sebenar dalam biopik berprestij. Pada 2019, sebelum tayangan perdana The Witcher musim 1, saya bertanya kepada Cavill bagaimana dia menemui jalan ke dalam watak itu. Bagi pelakon itu, semuanya bersifat peribadi.

“Saya benar-benar merasakan hubungan dengan Geralt dan siapa dia dan sifatnya, terutamanya dari buku,” kata Cavill dengan rasa yakin yang hampir tidak seperti pelakon lain yang pernah saya ajak berbincang. “Dan setelah bermain permainan selama banyak, banyak, berjam-jam, ia adalah sesuatu yang saya ada kaitan dengannya. Jadi ia hanya tentang membawa versi saya, yang merupakan versi Geralt, ke dalam [showrunner Lauren Schmidt Hissrich’s] tunjukkan.”

The Witcher musim 3 akan tiba di Netflix pada tahun 2023, dan dengan itu, haluan terakhir Cavill. Pada hari Sabtu, hanya beberapa hari selepas Cavill mendedahkan bahawa Supermannya akan kembali ke alam semesta filem DC dalam beberapa bentuk atau bentukNetflix mengumumkan bahawa The Witcher akan kembali untuk musim 4, tetapi tanpa pelakon utamanya. Geralt sebaliknya akan dilakonkan oleh Liam Hemsworth, yang terkenal dengan karyanya dalam filem Hunger Games.

“Perjalanan saya sebagai Geralt of Rivia telah dipenuhi dengan kedua-dua raksasa dan pengembaraan, dan malangnya, saya akan meletakkan pingat dan pedang saya untuk Musim 4,” tulis Cavill di Instagram. “Saya memberikan obor dengan rasa hormat untuk masa yang dihabiskan untuk menjelmakan Geralt dan semangat untuk melihat pandangan Liam terhadap lelaki yang paling menarik dan bernuansa ini.”

“Sebagai peminat Witcher, saya sangat teruja dengan peluang untuk bermain Geralt of Rivia,” Hemsworth menyiarkan dalam respons bermasa. “Henry Cavill telah menjadi Geralt yang luar biasa, dan saya berbesar hati kerana dia menyerahkan saya tampuk dan membenarkan saya mengambil pedang Serigala Putih untuk bab pengembaraannya yang seterusnya.”

Saya akan memberikan Hemsworth manfaat daripada keraguan dan mengatakan dia akan membuat Geralt yang kukuh jika saya dapat mengingati secara literal apa sahaja yang dia lakukan dalam filem The Hunger Games sebagai Gale tunas Katniss. Kesuraman halaman IMDb Hemsworth digabungkan dengan peningkatan Cavill apabila Geralt meninggalkan pengumuman itu dengan rasa tidak bersemangat. Jelas sekali, dalam permainan IP, membunuh watak atau membungkus persembahan yang dicetak oleh pelakon bukanlah satu pilihan. The Witcher mesti diteruskan. Tetapi pada ketika ini, mendapatkan Geralt baharu adalah seperti mendapatkan Jon Snow atau Don Draper baharu — ia tidak dapat difikirkan dan benar-benar pelik.

Foto: Susie Allnutt/Netflix

Mungkin Geralt Hemsworth adalah versi “muda” Geralt (walaupun pelakon itu hanya tujuh tahun muda Cavill) atau produk sihir transformatif? (Saya tidak menyangka akan memikirkannya Imaginarium Doktor Parnassus pada tahun 2022, dan bagaimana Terry Gilliam menyusun semula Heath Ledger dengan Jude Law, Johnny Depp, dan Colin Farrell selepas lelaki utamanya meninggal dunia di tengah-tengah penggambaran, tetapi inilah kami.) Walau apa pun penjelasan atau kekurangannya The Witcher musim 4 menyediakan, terdapat sedikit keutamaan untuk suis sedemikian; ya, Game of Thrones menyusun semula bahagian pertengahan siri watak yang saksama, yang terkenal menoreh dalam Michiel Huisman untuk Ed Skrein dalam peranan Daario, manakala Doktor Siapa menukar Doktor setiap beberapa musim terima kasih kepada gelombang tangan muktamad penjanaan semula. Terutama, Ruby Rose meninggalkan The CW’s Batwoman selepas musim 1 kerana kecederaan dan tuntutan penyalahgunaan on-set, tetapi daripada menyusun semula watak itu, penerbit memilih untuk merangka semula rancangan itu dengan watak baharu, Ryan Wilder arahan Javicia Leslie. Keputusan itu terasa lebih sejajar dengan cara studio utama melayan pemutus buku komik dalam beberapa tahun kebelakangan ini: Di ​​dunia di mana empat pelakon memainkan pelbagai Peter Parker Spider-Man sepanjang sedekad, atau di mana ramai Batman berada di laluan memerangi jenayah mereka sendiri ihsan multiverse, mengapa tidak hanya bida satu Geralt adieu dan bawa seterusnya? Orang mahu The Witcher, berikan mereka The Witcher.

Pemesejan mengenai pemergian Cavill memang bersinar dengan aura keputusan bersama. Mengikut Instagramnya, dia meneruskan obor dan meneruskan, walaupun seorang lelaki yang mencintai The Witcher dalam semua bentuknya, dan dengan sopan bercakap tentang masanya memakai rambut palsu berwarna putih sejak beberapa tahun kebelakangan ini. Jadi kenapa sekarang? Terdapat sebab-sebab yang jelas: The Witcher ialah rancangan televisyen yang memakan masa yang sangat besar dan Cavill ialah seorang bintang filem yang sibuk, telah menceburkan diri dalam siri Misi Tom Cruise: Impossible, memainkan watak orang dewasa dalam Enola Holmes, dan meningkatkan untuk memberikan kami pelbagai Lelaki dari UNCLE sekuel yang patut kami terima dalam bentuk Matthew Vaughn dan thriller pengintip/pemula francais akan datang Apple Argylle. Tidak lama lagi dia akan kembali memakai jubah untuk DC. Sangat mudah untuk melihat mengapa itu menjadi pilihan sepanjang masa kerana Geralt: Kembali sebagai Superman cerita kemunculan semula yang pantasdan apa sahaja Lelaki Keluli 2-Perkara yang dibintanginya akan mendapat dorongan global tidak seperti mana-mana tayangan filem lain di planet ini. The Witcher musim 4 adalah sebahagian daripada churn Netflix yang berbakti.

Lebih menyusahkan ialah khabar angin bahawa Cavill mungkin tidak begitu gembira bekerja The Witcher, dan bahawa terdapat konflik di sebalik tabir tentang betapa seriusnya untuk mengambil bahan sumber. Dalam Soal Jawab Instagram Stories baru-baru ini, bekas The Witcher penulis kakitangan Beau DeMayo mengakui bahawa, semasa berada di rancangan itu, dia terkejut apabila mengetahui ramai yang terlibat dengan pembikinan siri itu tidak begitu mempedulikan The Witcher.

“Saya pernah tampil[s[ — namely Witcher — where some of the writers were not [into] atau secara aktif tidak menyukai buku dan permainan (malah secara aktif mengejek bahan sumber),” jelas DeMayo (melalui TheDirect). “Ia adalah resipi untuk bencana dan moral yang buruk. Fandom sebagai ujian litmus memeriksa ego, dan menjadikan semua malam yang panjang berbaloi. Anda perlu menghormati kerja itu sebelum anda dibenarkan menambah legasinya.”

Geralt Henry Cavill memeluk Ciri Freya Allen di dalam hutan di The Witcher

Foto: Susie Allnutt/Netflix

Dengan semua akaun, dan saya termasuk akaun saya sendiri, The Witcher pelakon pertunjukan Lauren Schmidt Hissrich bukan salah seorang daripada mereka. Dalam pandangan awal kami The Witcher musim 1, Hissrich menyelidiki cintanya sendiri terhadap karya pengarang Andrzej Sapkowski, dan betapa berhati-hatinya dia ingin menggabungkan bukan sahaja kisah Geralt, tetapi apa yang dimaksudkan untuk mengembangkan Ciri dan Yennefer. Apabila kita berbincang musim 2 (dan musim 3), Hissrich mempamerkan komitmen terhadap bahan sumber dan kerjasamanya dengan Cavill dalam membentuk Geralt. Dan Netflix jelas menyukai apa yang dia lakukan dengan dunia, memintanya untuk mengawasi yang akan datang The Witcher: Asal Darah miniseri dan meluaskan penglibatannya dengan syarikat itu pada rancangan Witcher dan bukan Witcher.

Tetapi sepanjang dua musim pertama, Cavill telah membayangkan kekecewaannya terhadap arahan Geralt sebagai watak. Mendahului musim 1, dia menerangkan kepada saya bagaimana kualiti sastera buku Sapkowski menjadi amat sukar untuk disesuaikan, dan menjadikan menyematkan kualiti kemanusiaan Geralt menjadi cabaran yang lebih besar. Dia berasa perit memikirkan suara mana yang hendak digunakan, dan akhirnya bertolak dari loghat Amerika Doug Cockle dalam permainan kepada gaya British yang teruk.

“Bagi saya ia adalah tentang merebusnya kepada intipati siapa Geralt,” katanya pada masa itu. “Dalam buku, terdapat kerumitan dan nuansa dalam perbualan yang telah lama dipegang, dan jika saya menggunakan loghat semula jadi saya sendiri, itu akan berkesan untuk saya. Tetapi disebabkan sifat terdapat pilihan jalan cerita, dan jalan cerita tersebut diselaraskan sedikit dan terdapat kurang peluang untuk menjadi luar biasa, bertele-tele dan bernuansa dalam perbualan yang panjang, saya terpaksa menyimpulkannya kepada luaran Geralt yang berbatu dan langsung. .”

Pelakon itu terus memperincikan bagaimana dia menukar detik ekspresi yang terdapat dalam buku dan permainan (cth, “Saya boleh menghidu ini,” “Saya boleh mendengar ini”) kepada sikap fizikal. Tetapi pada masa itu, dia bimbang tentang ia menembusi skop persembahan. “Adalah penting bagi saya untuk membuat penonton memahami bahawa dia mempunyai kebolehan yang jauh melebihi seorang manusia dan bahawa dia menggunakannya sepanjang masa,” jelas Cavill, “sama ada saya bernafas dan cuba melihat sama ada terdapat sebarang bau pada angin, atau hanya mendengar sesuatu yang sedikit berbeza. Ini semua perkara kecil. Sama ada mereka membuat potongan atau tidak adalah bahagian lain dalam penceritaan, tetapi mereka semua ada di sana, dan pada hari itu [of shooting]itu benar-benar sesuatu yang sangat saya fokuskan.”

Hubungan peribadi Cavill dengan Geralt semakin mendalam. Seperti yang dia katakan banyak kali, sebelum menjadi pelakon, Cavill hampir bersedia untuk menyertai tentera British, dan hubungan keluarganya dengan tentera menjadi penting untuk memahami Geralt. jasa dan komitmen terhadap persaudaraan. Cavill melihat dirinya dalam buku-buku The Witcher, dan apabila dia tiba di set untuk memainkan Geralt, kata-kata Sapkowski tersentuh dalam ingatannya. Sehinggakan semasa penggambaran kematian Roach dalam musim 2, Cavill menolak momen berskrip dan menulis semula adegan itu sendiri. Pada halaman itu, kematian kuda Geralt ditulis dengan sedikit mengenyitkan mata kepada peminat yang tahu bahawa adegan “Roach baharu” tidak dapat dielakkan. Cavill, mempamerkan keberanian Horse Guy yang hebatmahu bermain terus.

“Henry sangat tidak berpuas hati dengan talian itu,” Hissrich memberitahu saya sebelum tayangan perdana The Witcher musim 2. “Akhirnya saya berkata, ‘Anda tahu apa, anda datang dengan sesuatu. Saya percaya anda, anda tahu bahan ini dengan baik, anda tahu buku itu dengan baik, anda tidak perlu menyampaikannya kepada saya.’ Dan dia kembali keesokan harinya dengan ucapan yang indah di penghujungnya Pedang takdir apabila Geralt menghadapi kematian dan ia adalah saat yang sangat tepat.”

Henry Cavill sebagai Geralt membelai kudanya Roach di kawasan hutan hijau

Foto: Susie Allnutt/Netflix

Cavill tidak mengulas secara langsung mengenai khabar angin tentang kekecewaan atau pemergiannya, tetapi peminat telah menangkap detik-detik terkini yang menghubungkan beberapa titik. Berikutan pengumuman penyusunan semula itu, Cavill memberikan temu bual mengenai Bahagia Sedih Keliru podcast di mana dia menerangkan cara dia melabur dalam peranan – dan apabila dia tahu untuk pergi.

“Ia hanya mengenai kepercayaan,” kata pelakon itu. “Jika anda percaya apa yang anda lakukan adalah perkara yang betul maka anda akan dapat terus melakukannya. Jika anda sedar anda melakukan perkara yang salah, ketika itulah anda berhenti melakukan perkara yang salah. Anda tidak hanya terus berjalan, kerana itu membawa ke jalan yang gelap.”

manakala The Witcher mungkin drama bersaiz blockbuster Netflix untuk disaingi Game of Thrones, ia tidak lain hanyalah klon. Siri ini adalah kumuh, berdarah, sensitif, dan jauh daripada tipu muslihat agung Takhta Besi. Terdapat raksasa fantasi bodoh yang besar dan detik-detik kelazatan dongeng. Sangat mudah untuk melihat bagaimana ia boleh menjadi lebih generik; permainan Witcher menjadi klasik berkat gabungan cerita dan permainan — naratif lebih mendalam daripada Skyrimlebih realistik daripada Zelda — tetapi ahli sihir persembahan tidak mempunyai kelebihan rendaman penuh. Penceritaan semula aksi langsung memerlukan jantung yang berdegup kencang, dan Hissrich menemuinya di Cavill. Geraltnya bukan sahaja membunuh, tetapi bergelut dengan syaitan dan berjuang untuk menjadi bapa pengganti kepada penyepak keldai yang akan datang. Cavill mendalami setiap episod, di tengah-tengah pembunuhan beramai-ramai syaitan. Adakah terdapat persembahan tanpa dia?

Terdapat dunia untuk The Witcher di luar Geralt: Asal Darah akan memberi kita rasa yang menyengat pada bulan Disember ini, hasil daripada puak-puak peminat Benua hanya melihatnya secara sepintas lalu. Projek Witcher animasi dan mesra kanak-kanak sedang dalam kerja, dan boleh menghantar laras saga fantasi ke arah lain. Tidak sukar untuk membayangkan pelakon Ciri Freya Allan suatu hari nanti mengetuai kisah Witchernya sendiri. Terdapat cara lain untuk pergi di dunia ini daripada hanya melalui jalan yang dilalui dengan baik. Anggap saya teruja untuk mereka semua.

Tetapi dalam langkah yang tidak dijangka, Netflix tetap berdedikasi untuk meletakkan Geralt di skrin, pertama dengan 2023 The Witcher musim 3, kemudian dengan versi baharu yang dimainkan oleh Liam Hemsworth, beberapa tahun selepas itu. Saya tidak pasti rancangan itu hanya memerlukan badan yang hangat untuk mengekalkan watak fiksyennya. Ya, syarikat itu telah melemparkan syiling kepada Witchernya — cuma bukan yang menjadikan persembahan itu sebagai kejayaan yang dipandang remeh seperti hari ini.

We want to say thanks to the author of this write-up for this amazing material

Bolehkah Netflix benar-benar melakukan The Witcher tanpa Henry Cavill?


You can find our social media profiles here and other pages related to them here.https://paw6.info/related-pages/