Bos WWE Vince McMahon akan berundur daripada tugas CEO semasa siasatan salah laku

Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif WWE Vince McMahon bercakap pada sidang akhbar mengumumkan Rangkaian WWE di CES Antarabangsa 2014 di Las Vegas.

Imej Getty

WWE Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif Vince McMahon berundur daripada tugasnya sebagai lembaga pengarah syarikat menyiasat dakwaan salah laku oleh eksekutif, syarikat itu mengumumkan pada hari Jumaat.

Pengumuman langkah itu dan siasatan jawatankuasa lembaga khas dibuat dua hari selepas The Wall Street Journal melaporkan bahawa lembaga WWE sedang meneliti McMahon kerana membayar seorang bekas pekerja $3 juta untuk mendiamkan dirinya mengenai dakwaan hubungan sulit antara mereka berdua.

Laporan itu berkata siasatan itu juga menggali perjanjian tidak mendedahkan sebelum ini dengan bekas pekerja wanita WWE yang mendakwa salah laku terhadap McMahon dan seorang lagi eksekutif, John Laurinaitis, yang pernah bergelut dengan nama Johnny Ace. Siasatan lembaga itu bermula pada April, WSJ telah melaporkan.

“Saya telah berikrar kerjasama sepenuhnya kepada siasatan oleh Jawatankuasa Khas, dan saya akan melakukan segala yang mungkin untuk menyokong siasatan,” kata McMahon dalam kenyataan akhbar Jumaat. “Saya juga telah berjanji untuk menerima penemuan dan hasil siasatan, walau apa pun ia.”

McMahon akan kekal terlibat dalam kandungan kreatif syarikat media gusti, menurut keluaran itu.

Anak perempuan McMahon, Stephanie McMahon, akan mengambil alih sebagai CEO sementara dan pengerusi. Stephanie McMahon berkata pada bulan Mei bahawa dia menarik diri daripada sebahagian besar tugasnya sebagai eksekutif WWE untuk menghabiskan lebih banyak masa bersama keluarganya.

“Saya suka syarikat ini dan komited untuk bekerjasama dengan Pengarah Bebas untuk mengukuhkan budaya kita dan Syarikat kita; adalah amat penting bagi saya bahawa kita mempunyai tempat kerja yang selamat dan bekerjasama,” kata Stephanie McMahon dalam kenyataan itu. “Saya komited untuk melakukan segala-galanya dalam kuasa saya untuk membantu Jawatankuasa Khas menyelesaikan tugasnya, termasuk mengumpulkan kerjasama seluruh syarikat untuk membantu dalam penyiapan siasatan dan untuk melaksanakan penemuannya.”

Pengumuman itu tidak menyebut sama ada Laurinaitis, ketua perhubungan bakat syarikat, juga akan meninggalkan tugasnya sementara siasatan dijalankan. WWE tidak segera menjawab permintaan untuk komen lanjut. Dalam siarannya, WWE berkata: “Syarikat dan Lembaga Pengarah tidak menjangkakan akan mempunyai ulasan lanjut sehingga siasatan selesai.”

Vince McMahon, 76, berkahwin dengan Linda McMahon, bekas Ketua Pegawai Eksekutif syarikat gusti yang bekerja sebagai ketua Pentadbiran Perniagaan Kecil di bawah Presiden Donald Trump ketika itu, sebuah Hall of Famer WWE.

Walaupun WWE ialah syarikat yang didagangkan secara terbuka, McMahon, seorang eksekutif flamboyan yang secara rutin melakonkan jalan cerita drama gusti di hadapan kamera, adalah pemegang saham yang mengawal dengan berkesan. Dia membeli syarikat itu daripada bapanya 40 tahun lalu dan telah mengatur pertumbuhannya menjadi jenama pembungkus arena global yang mempunyai perkongsian media dengan Fox, Hulu dan NBCUniversal’s Peacock, antara lain.

Pendedahan: NBCUniversal ialah syarikat induk CNBC.

We wish to thank the author of this write-up for this outstanding material

Bos WWE Vince McMahon akan berundur daripada tugas CEO semasa siasatan salah laku


Explore our social media profiles along with other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/