Box Office: ‘Doctor Strange 2’ Terbang ke $90J Sensasi Jumaat

Permainan dihidupkan.

Studio Marvel dan Disney Doktor Pelik dalam Multiverse of kegilaan berada di landasan untuk menjaringkan $185 juta hingga $200 juta dalam penampilan sulung domestiknya dan mendapat salah satu pembukaan terbesar sepanjang masa di dalam negara selepas memperoleh kutipan besar $90 juta pada hari Jumaat.

Disney menjadi lebih konservatif dalam mencadangkan hujung minggu pembukaan dalam julat $170 juta hingga $185.

Haul Jumaat — yang termasuk $36 juta dalam pratonton Khamis — ialah hari pembukaan terbesar ketujuh sepanjang masa dan memberikan Marvel Cinematic Universe lima daripada 10 hari pembukaan teratas yang pernah ada. Ia juga lebih daripada keseluruhan hujung minggu pembukaan 10 tajuk MCU, termasuk yang pertama Doktor Pelikyang dibuka kepada $85.1 juta pada 2016, tidak diselaraskan untuk inflasi.

Diarahkan oleh Sam Raimitiang khemah $200 juta itu kembali Benedict Cumberbatch dalam peranan bergelar. Doktor Pelik 2 mula dibuka di luar negara pada hari Rabu, mengutip $139.3 juta yang mengagumkan setakat ini untuk jumlah global awal $229.3 juta hingga Jumaat.

Persembahan sekuel itu merupakan kemenangan besar apabila pemilik Hollywood dan teater memulakan musim panas 2022 Box office musim. Selepas dua tahun bergelut akibat wabak itu, studio bersiap sedia untuk melancarkan perarakan tiang khemah yang tertangguh.

Doktor Pelik 2 sedang ditayangkan di 4,545 pawagam, kiraan lokasi terluas wabak itu dan yang kelima terbesar sepanjang masa, satu lagi petanda bahawa perniagaan filem muncul daripada COVID-19 selepas lebih daripada dua tahun cergas dan bermula. Walaupun kehadiran keseluruhan masih kurang berbanding masa “biasa”, keyakinan penonton wayang berada pada tahap tertinggi sepanjang masa.

Satu lagi cabutan: Imax dan pengendali pawagam lain banyak mempromosikan fakta bahawa treler penggoda pertama untuk sekuel James Cameron Avatar: Jalan Air ditayangkan secara eksklusif di pawagam sebelum ini Doktor Pelik 2.

Gambar wira-wira yang umumnya disemak dengan baik memperoleh B+ CinemaScore di AS, dan setakat ini didorong oleh penonton wayang yang berumur antara 18-34 tahun. Lelaki membentuk lebih daripada 62 peratus pembeli tiket Jumaat.

Selepas yang pertama Doktor Pelikwatak Cumberbatch semakin kelihatan apabila dia muncul dalam Avengers: Perang Infiniti dan, lebih baru-baru ini, filem blockbuster bernilai $1.9 bilion Sony dan Marvel Spider-Man: Tiada Jalan Pulangyang mencatatkan kutipan hampir $122 juta pada hari Jumaat pertamanya (termasuk $50 juta dalam pratonton) dalam perjalanan ke debut domestik $260.1 juta.

Jika ia mencecah $200 juta, filem Raimi akan membanggakan pembukaan keenam terbesar untuk gelaran adiwira di belakang Harimau kumbang ($202 juta), The Avengers ($207.3 juta), Avengers: Perang Infiniti ($257.7 juta), Spider-Man: Tiada Jalan Pulang ($260.1 juta) dan Avengers: Endgame ($357.1 juta).

Doktor Pelik dalam Multiverse of Madness mengambil di mana Tiada Jalan Pulang berhenti, dengan Stephen Strange datang untuk membantu seorang gadis muda bernama America Chavez (Xochitl Gomez) yang boleh melompat merentasi pelbagai alam semesta. Kini, bagaimanapun, kuasa syaitan cuba mencuri kuasanya.

Sebahagian sentimental, sebahagian seram, sebahagian komedi dan sentiasa penuh aksi, pengembaraan yang menyusul menyaksikan wira-wira unik itu berhadapan dengan Scarlet Witch (Elizabeth Olsen), bertemu dengan api lama (Rachel McAdams), minta bantuan bekas pendamping yang kini telah bertukar menjadi Sorcerer Supreme (Benedict Wong) dan berjumpa dengan Mordo (Chiwetel Ejiofor). Terdapat juga kameo utama mengenai sifat MCU yang lain, tetapi pembaca tidak akan menemui sebarang spoiler di sini.

Doktor Pelik dalam Multiverse of Madness diberi penarafan PG-13.

5 Mei, 7:55 pagi Dikemas kini dengan anggaran kasar Jumaat dan disemak semula.

We would love to thank the writer of this short article for this awesome web content

Box Office: ‘Doctor Strange 2’ Terbang ke $90J Sensasi Jumaat


You can find our social media profiles here and additional related pages here.https://paw6.info/related-pages/