Box Office: ‘Jurassic World Dominion’ Mengaum Mendahului ‘Lightyear’ dalam Kejutan Terkejut

Dalam kejutan, filem baharu Pixar dan Disney Tahun cahaya kehilangan hujung minggu Hari Bapa untuk bertahan Penguasaan Dunia Jurassic di dalam negeri Box office.

Ini adalah kali pertama dalam wabak ini terdapat tiga tiang khemah utama Hollywood yang melakukan perniagaan yang mantap hingga hebat (Top Gun: Maverick adalah yang ketiga). Akibatnya, hasil domestik keseluruhan mencecah anggaran $166 juta, yang turun hanya 18 peratus daripada 2019 (biasanya, jurang itu jauh lebih besar). Walau bagaimanapun, ia tidak jelas sama ada carta box office telah pulih cukup untuk menyokong begitu banyak produk.

Tahun cahaya dijangka mendahului carta dengan pembukaan $70 juta hingga $85 juta. Sebaliknya, yang Cerita mainan spinoff menjadi $51 juta yang mengecewakan daripada 4,255 teater. Walaupun itu adalah angka yang kukuh untuk era COVID-19 — serta pembukaan terbesar pandemik untuk filem keluarga animasi — Tahun cahayaPermulaan itu bagaimanapun mengecewakan memandangkan ia membawa logo Pixar yang bertingkat.

Luar negara, Tahun cahaya memperoleh $34.6 juta daripada 43 pasaran pertamanya untuk pelancaran global sebanyak $85.6 juta.

Chris Evans menyuarakan ikonik Space Ranger dalam kisah asal, yang menandakan kepulangan Pixar ke skrin besar selepas melihat beberapa filem animasi keluarganya menuju ke Disney+ kerana pandemik COVID-19. Tahun cahaya berfungsi sebagai ujian untuk kekuatan pasaran keluarga kerana box office terus pulih.

Filem animasi itu pada masa ini mempunyai skor Rotten Tomatoes sebanyak 78 peratus, yang pastinya berada di bahagian bawah untuk tawaran Pixar, terutamanya untuk Cerita mainan francais. Khalayak, bagaimanapun, memberikannya A- CinemaScore.

Universal dan Amblin Penguasaan Dunia Jurassic kekal No. 1 dengan $58.7 juta daripada 4,679 lokasi untuk kutipan domestik 10 hari sebanyak $247.8 juta dan $622.2 juta di seluruh dunia (ia hanya gelaran Hollywood ketujuh yang melepasi $600 juta dalam era pandemik). Di peringkat antarabangsa, ia memperoleh $76.1 juta lagi daripada 72 pasaran untuk pengiraan asing sebanyak $372.4 juta. Jumlah keseluruhan China kini berjumlah $92.8 juta, menjadikan filem itu sebagai salah satu tayangan Hollywood terlaris bagi wabak itu.

Satu nota yang menyedihkan: penguasaan jatuh 60 peratus di dalam negara, kejatuhan yang lebih besar daripada dua filem dino terakhir.

Isnin ialah cuti persekutuan yang menghormati Juneteenth, jadi hari Isnin boleh kelihatan lebih seperti Sabtu dan Ahad dari segi trafik di box office. Orang dalam sejagat percaya Dunia Jurassic 3Jumlah domestik boleh meningkat setinggi $68 juta untuk empat hari.

Tahun cahaya juga akan melihat peningkatan pada hari Isnin.

Paramount dan Skydance Senapang Teratas: Maverick kekal sebagai kuasa yang menggerunkan pada hujung minggu keempatnya. Sensasi penyejuk air turun hanya 15 peratus kepada $44 juta untuk jumlah domestik sebanyak $466.2 juta kerana ia mencecah $500 juta. Di luar negara, ia memperoleh $39.7 juta daripada 64 pasaran untuk jumlah global hampir $900 juta, atau $885.2 juta.

Marvel dan Disney Doktor Pelik dalam Multiverse of Madness berada di No. 4 dengan $4.2 juta untuk jumlah domestik $405.1 juta dan $942.5 juta di seluruh dunia. Ia kini berada di kedudukan No. 10 dalam senarai tajuk Marvel Cinematic Universe dengan kutipan tertinggi.

Disney dan 20th Century’s Filem Bob’s Burgers melengkapkan lima teratas dengan $1.1 juta untuk jumlah domestik $29.8 juta.

Di box office khusus, komedi British Brian dan Charles dibuka kepada $830,000 daripada 279 teater untuk purata setiap lokasi $711 walaupun memenangi anugerah penonton di Festival Filem Sundance awal tahun ini. Focus Features memperoleh filem itu daripada Sundance untuk seorang putera yang munasabah, menurut orang dalam.

Lebih banyak akan datang.

19 Jun, 8:35 pagi Dikemas kini dengan anggaran hujung minggu yang disemak semula.

We wish to thank the writer of this post for this outstanding web content

Box Office: ‘Jurassic World Dominion’ Mengaum Mendahului ‘Lightyear’ dalam Kejutan Terkejut


We have our social media pages here and additional related pages here.https://paw6.info/related-pages/