Brad Pitt Melihat Peringkat Akhir Kerjaya Filemnya: “Saya Pertimbangkan Diri Saya Pada Kaki Terakhir Saya”

Empat perenggan ke GQbaru Brad Pitt cerita muka depan, bintang yang memenangi Oscar itu sedang mengintai penghujung — kerjayanya.

“Saya menganggap diri saya berada di kaki terakhir saya,” kata Pitt yang “ruminatif”, 58, memikirkan fasa seterusnya dan terakhir dalam kerjayanya. “Semester atau trimester terakhir ini. Apakah bahagian ini akan menjadi? Dan bagaimana saya mahu mereka bentuk itu?”

Walaupun profil muka depan — bertajuk “Impian Terliar Brad Pitt” daripada Ottessa Moshfegh, pengarang enam buku fiksyen termasuk yang baru diterbitkan Lapvona — tidak menawarkan sebarang jawapan muktamad kepada soalan itu daripada Pitt, ia menggambarkan seorang penerbit yang komited dan prolifik, menggelarnya sebagai “pembuat raja sastera.”

Brad Pitt hidup GQ Muka depan Ogos 2022.
Ihsan Elizaveta Porodina/GQ

Melalui syarikat produksi Plan Bnya, Pitt memenangi Oscar bersama rakan kongsi Dede Gardner dan Jeremy Kleiner untuk 12 tahun sebagai hamba dan sedang menyediakan keluaran akan datang Wanita Bercakap daripada pengarah Sarah Polley (“filem sedalam apa yang dibuat dekad ini,” kata Pitt), biopik Marilyn Monroe berambut perang dibintangi Ana de Armas daripada pengarah Andrew Dominik, dan Maria Schrader Dia berkata tentang penyiasatan wartawan Megan Twohey dan Jodi Kantor terhadap Harvey Weinstein.

Itu bukan bermakna dia hilang dari layar perak. Pitt seterusnya membintangi filem blockbuster oktana tinggi Kereta Api Peluru (5 Ogos) daripada David Leitch dan Sony. Ia membintangi Pitt sebagai pembunuh upahan di dalam kereta api dari Tokyo ke Kyoto yang telah kembali ke pekerjaan berisiko selepas kes keletihan. Dia mengetengahkan barisan pelakon yang turut merangkumi Sandra Bullock, Aaron Taylor Johnson, Bad Bunny, Joey King, Zazie Beetz, Logan Lerman, Brian Tyree Henry, Michael Shannon, Karen Fukuhara dan lain-lain.

“Dalam perbualan saya dengan Brad, matlamat nombor satu adalah untuk membuat filem yang menghiburkan dan melarikan diri serta segar dan asli, yang akan membuatkan orang ramai mahu kembali ke teater,” kata Leitch, yang pernah menjadi lagak ngeri Pitt. filem seperti Kelab Fight, Troy dan Encik & Puan Smith.

Usaha terbaru Pitt melakukan perkara itu, kerana dia mempunyai peranan kecil Kota Yang Hilang bertentangan dengan Sandra Bullock dan Channing Tatum. Filem Paramount baru-baru ini melepasi markah $100 juta di dalam negara dan dipuji kerana wanita lebih tua memikat penonton wayang kembali ke pawagam. Turut menjadi perhatian Pitt ialah epik arahan Damien Chazelle yang dinanti-nantikan Babylon, bertentangan dengan Margot Robbie, tentang peralihan daripada filem senyap kepada “ceramah.” Filem itu, juga dari Paramount, ditetapkan untuk tayangan pada 25 Dis. Dan dia terkunci masuk filem thriller Apple Original Films bertentangan dengan George Clooney untuk pembuat filem Jon Watts.

Profil itu dipenuhi dengan pendedahan peribadi. Pitt bercakap tentang berhenti merokok dan menjadi sebahagian daripada kumpulan pemulihan 12 langkah selepas sedar hampir enam tahun lalu. “Saya mempunyai kumpulan lelaki yang sangat hebat di sini yang sangat peribadi dan selektif, jadi ia selamat. Kerana saya telah melihat perkara orang lain yang telah dirakam semasa mereka mencurahkan isi hati mereka, dan itu hanya kejam bagi saya.”

Pitt juga nampaknya mendapat ketenangan apabila suami penulis menghidap penyakit yang dipanggil prosopagnosia, iaitu ketidakupayaan untuk mengenali wajah orang. Walaupun dia tidak pernah didiagnosis secara rasmi, Pitt bergelut untuk mengingati orang yang dia jumpa kerana dia menghadapi masalah untuk mengenali wajah mereka.

Dia juga berkongsi bahawa dia seorang yang lambat berkembang apabila mengalami kegembiraan selepas menghabiskan bertahun-tahun dengan “kemurungan gred rendah.” Pitt menjelaskan: “Muzik memenuhi saya dengan begitu banyak kegembiraan. Saya fikir kegembiraan adalah penemuan yang lebih baru, di kemudian hari. Saya sentiasa bergerak mengikut arus, hanyut dengan cara, dan ke seterusnya. Saya rasa saya telah menghabiskan masa bertahun-tahun dengan kemurungan gred rendah, dan barulah saya menerimanya, cuba untuk menerima semua sisi diri — keindahan dan keburukan — barulah saya dapat menangkap detik-detik kegembiraan itu.”

Apa yang jelas daripada profil itu ialah tiada seorang pun rakan sekerjanya yang tidak sabar-sabar untuk Pitt bersara daripada bidang lakonan selepas lebih 30 tahun sebagai salah seorang bakat Hollywood yang paling diminati. “Dia adalah salah seorang daripada bintang filem skrin besar terakhir yang masih ada,” kata Quentin Tarantinoyang mengarahkan pelakon itu dalam Inglorious Basterds dan Suatu ketika dahulu di Hollywood, yang terakhir ini menjadikan Pitt sebagai pelakon pembantu terbaik Oscar. “Ia hanya baka lelaki yang berbeza. Dan terus terang, saya tidak fikir anda boleh menerangkan dengan tepat apa itu kerana ia seperti menggambarkan kilauan bintang. Saya perasan apabila kami melakukan itu Inglourious Basterds. Apabila Brad berada dalam syot, saya tidak merasakan saya melihat melalui pemidang tilik kamera. Saya berasa seperti sedang menonton filem. Hanya kehadirannya di empat dinding bingkai itu mencipta kesan itu.”

Tarantino meneruskan: “Dia mencadangkan bintang filem gaya lama. Dia memang tampan. Dia juga benar-benar maskulin dan dia juga sangat pinggul; dia mendapat jenaka. … Tetapi perkara yang hanya diketahui oleh pengarah yang bekerja dengan Brad dan pelakon yang bertindak bertentangan dengannya, bakatnya yang luar biasa, ialah kebolehannya untuk benar-benar memahami adegan itu. Dia mungkin tidak dapat menyatakannya, tetapi dia mempunyai pemahaman naluri mengenainya.”

Pitt nampaknya tidak bersemangat untuk mengucapkan selamat tinggal sama ada, mencadangkan bahawa dia akan terus mencipta untuk tahun-tahun akan datang, sama ada melalui penerbitan, muzik atau salah satu minat, seni dan arcanya yang lain. “Saya adalah salah satu daripada makhluk yang bercakap melalui seni,” kata Pitt kepada Moshfegh. “Saya cuma mahu sentiasa buat. Jika saya tidak berjaya, saya akan mati dalam beberapa cara.”

Imej malas dimuatkan

Juga perhatian: Pitt memberitahu GQ mengapa dia akhirnya berhenti merokok dan mengesahkan bahawa dia sudah enam tahun sedar dan doktor haiwan kumpulan 12 langkah. “Saya mempunyai kumpulan lelaki yang sangat hebat di sini yang sangat peribadi dan selektif, jadi ia selamat. Kerana saya telah melihat perkara orang lain yang telah dirakam semasa mereka mencurahkan isi hati mereka, dan itu hanya kejam bagi saya.”
Ihsan Elizaveta Porodina/GQ

We would like to give thanks to the author of this post for this amazing content

Brad Pitt Melihat Peringkat Akhir Kerjaya Filemnya: “Saya Pertimbangkan Diri Saya Pada Kaki Terakhir Saya”


Our social media profiles here as well as other related pages herehttps://paw6.info/related-pages/