Broadway untuk Mengucapkan Selamat Tinggal kepada Beetlejuice pada tahun 2023

Berita Broadway

Broadway untuk Mengucapkan Selamat Tinggal kepada Beetlejuice pada tahun 2023

The Ghost-With-The-Most telah mengumumkan tarikh tutup di Teater Marquis ketika ia bersedia untuk memulakan lawatan kebangsaan.

Alex Brightman dan Elizabeth Teeter dalam Beetlejuice
Matthew Murphy

Broadway Beetlejuice akan menjadi salah satu daripada 8 Januari 2023 yang telah meninggal dunia. Dengan baki 16 minggu lagi, muzikal itu telah mengumumkan tarikh persembahan terakhirnya di Teater Marquis.

Pada minggu-minggu terakhirnya, pertunjukan itu akan memulakan jelajah kebangsaan mulai 6 Disember di Teater Golden Gate di San Francisco. Lawatan itu akan berhenti di 26 bandar di seluruh negara.

1663716555 380 Broadway untuk Mengucapkan Selamat Tinggal kepada Beetlejuice pada tahun 2023

Alex Brightman dan pelakon Beetlejuice
Matthew Murphy

Muzikal itu juga telah mengumumkan bahawa ia akan mempunyai kejutan peminat setiap hari untuk bulan Oktober, termasuk peraduan kostum mingguan, kandungan MAC Cosmetics eksklusif, hadiah swag edisi terhad, video TikTok baharu dan kandungan digital, dan banyak lagi. Untuk jadual penuh perayaan, lawati BeetlejuiceBroadway.com.

BACA: Masa Tayangan: Tengok Kembali BeetlejuicePerjalanan ke Broadway

Beetlejuice memulakan kerjaya di Broadway di Teater Winter Garden pada 28 Mac 2019 di mana ia dibuka pada 25 April. Penglibatan awalnya memperoleh lapan anugerah Tony. Selepas penutupan COVID-19, rancangan itu kembali ke Broadway—dan membawa cacing pasir terbesar di pentas Broadway dan Netherworld kembali bersamanya, dibuka semula pada 8 April 2022 di Teater Marqus dengan calon Tony Alex Brightman mengulangi peranan poltergeist tituler bertentangan dengan pendatang baru Elizabeth Teeter (The Crucible, The Audience) sebagai Lydia Deetz.

1663716555 982 Broadway untuk Mengucapkan Selamat Tinggal kepada Beetlejuice pada tahun 2023

Leslie Rodriguez Kritzer dan Adam Dannheisser dalam Beetlejuice
Matthew Murphy

Penama anugerah Tony Kerry Butler, David Josefsberg, pemenang anugerah Obie Adam Dannheisser, pemenang Lortel Leslie Rodriguez Kritzer, Kelvin Moon Loh, Danny Rutigliano dan Dana Steingold semuanya kembali ke syarikat itu bersama Brightman. Mereka disertai dalam pelakon oleh Michelle Aravena (A Bronx Tale, Rocky) sebagai Miss Argentina dan Zonya Love (The Color Purple) sebagai Maxine Dean/Juno, serta Kate Bailey, Will Blum, Ryan Breslin, Natalie Charle Ellis, Brooke Engen, Eric Anthony Johnson, Andrew Kober, Elliott Mattox, Mateo Melendez, Ramone Owens, Commodore C. Primous III, Nevada Riley dan Graham Stevens.

BACA: Melangkah Menjadi Perwatakan Dengan Bintang Beetlejuice Elizabeth Teeter

Berdasarkan filem kegemaran kultus Tim Burton, Beetlejuice mengisahkan Lydia Deetz, seorang remaja yang pelik dan luar biasa yang hidupnya berubah apabila dia bertemu pasangan yang baru meninggal dunia dan Beetlejuice, seekor syaitan dengan benda untuk belang. Apabila Lydia memanggil Beetlejuice untuk menakut-nakutkan sesiapa sahaja yang berdebar-debar, hantu lintasan dua kali ini melancarkan dunia (bawah) kekacauan.

1663716555 424 Broadway untuk Mengucapkan Selamat Tinggal kepada Beetlejuice pada tahun 2023

Alex Brightman dan Elizabeth Teeter
Matthew Murphy

Alex Timbers mengarahkan muzikal itu, yang menampilkan skor asal oleh penama Tony Eddie Perfect, dan buku oleh penama Tony Scott Brown dan Anthony King. Pengawasan muzik, orkestrasi dan muzik sampingan adalah oleh Kris Kukul, dan koreografi adalah oleh Connor Gallagher.

BACA: Beetlejuice untuk Memulakan Jelajah Amerika Utara

Pasukan kreatif juga termasuk pereka indah David Korins, pereka pakaian William Ivey Long, pereka lampu Kenneth Posner, pereka bunyi Peter Hylenski, pereka unjuran Peter Nigrini, pereka boneka Michael Curry, pereka kesan khas Jeremy Chernick, pereka rambut dan rambut palsu Charles G. LaPointe , pereka solekan Joe Dulude II, dan penyelaras pergerakan fizikal Lorenzo Pisoni.

Ilusi adalah oleh Michael Weber manakala susunan tarian oleh David Dabbon. Turut berkhidmat ialah Rachel Vauder sebagai pengurus pentas produksi, Catie Davis sebagai pengarah bersekutu, Nancy Renee Braun sebagai koreografer bersekutu, dan Jenny Gersten sebagai penerbit baris. Pelakon adalah oleh Syarikat Telsey + dan Rachel Hoffman dan penerbitan muzik oleh Matt Stine.

Untuk tiket dan maklumat lanjut, lawati BeetlejuiceBroadway.com.

0
daripada

Lihat Beetlejuice di Broadway

We would like to give thanks to the writer of this post for this incredible material

Broadway untuk Mengucapkan Selamat Tinggal kepada Beetlejuice pada tahun 2023


Take a look at our social media profiles along with other related pageshttps://paw6.info/related-pages/