Bruce Willis salah menembak di set filem di tengah-tengah perjuangan kognitif: laporan

Bruce Willis, yang menjauhkan diri daripada berlakon di tengah-tengah kesukaran kognitif yang disebabkan oleh afasia, mencemaskan kakitangan filem dua tahun apabila dia salah menembak pistol yang dimuatkan dengan kosong – dan tahun lalu dengan membingungkan bertanya apa yang dia lakukan di set filem, menurut laporan.

Bintang “Die Hard” berusia 67 tahun itu, yang keluarganya mengumumkan hari Rabu bahawa dia telah menerima diagnosis gangguan otak, telah menunjukkan tanda-tanda penurunan pada set dalam beberapa tahun kebelakangan ini, hampir dua dozen sumber bimbang tentang kesejahteraannya memberitahu Los Angeles Times.

Bintang “Pulp Fiction” – yang sering dibayar $2 juta untuk dua hari bekerja – bergelut dengan ketidakupayaan untuk mengingati kata-katanya dan disuap kata-katanya melalui alat dengar yang dikenali dalam industri sebagai “earwig,” beberapa sumber memberitahu akhbar itu. .

Body double digunakan dalam kebanyakan adegan aksi, terutamanya yang melibatkan penggunaan pistol prop, LA Times melaporkan.

Bruce Willis menjauhkan diri daripada bertindak di tengah-tengah kesukaran kognitif yang disebabkan oleh afasia.
ANGELA WEISS/AFP melalui Getty Images
Filem baru bintang aksi Bruce Willis "Pengganti" dirakamkan pada
Bruce Willis salah menembak pistol yang dimuatkan dengan kosong pada set filem dua tahun lalu.
SplashNews.com

Pada set filem “Hard Kill” di Cincinnati dua tahun lalu, Willis didakwa melepaskan pistol dengan isyarat yang salah, menurut outlet itu, yang memetik dua orang yang biasa dengan kejadian itu.

Tiada sesiapa yang cedera dan penerbit filem itu mempertikaikan bahawa kejadian itu berlaku, tetapi pelakon dan anak kapal terkejut dengan dakwaan pelepasan senjata api itu, menurut laporan itu.

Satu lagi insiden senjata api berlaku pada set filem “Hard Kill” pada 2020, apabila pelakon Lala Kent, yang memainkan watak sebagai anak perempuan Willis, sepatutnya dilindungi oleh wataknya daripada penjahat.

Bruce Willis dilihat buat kali pertama dalam filem baharunya 'Paradise City', penggambaran di Maui, Hawaii
Bruce Willis telah menunjukkan tanda-tanda penurunan pada set dalam beberapa tahun kebelakangan ini.
TheImageDirect.com

“Saya sepatutnya fikir hidup saya akan berakhir, dan kemudian ayah saya masuk untuk menyelamatkan hari ini,” Kent memberitahu akhbar itu.

Willis sepatutnya menghantar barisan yang berfungsi sebagai isyarat kepada itik sebelum dia melepaskan pistol – tetapi dia melepaskan senjata api tanpa menyebut talian, menurut laporan itu.

“Oleh kerana saya membelakanginya, saya tidak sedar apa yang berlaku di belakang saya. Tetapi kali pertama, ia seperti, ‘Tidak mengapa, mari kita set semula,’” Kent memberitahu akhbar itu.

Rumer Willis, Demi Moore, Bruce Willis, Scout Willis, Emma Heming Willis dan Tallulah Willis menghadiri Pesta Buku 'Inside Out' Demi Moore pada 23 September 2019
Rumer Willis, Demi Moore, Bruce Willis, Scout Willis, Emma Heming Willis dan Tallulah Willis menghadiri Pesta Buku ‘Inside Out’ Demi Moore pada 23 September 2019.
Stefanie Keenan/Getty Images untuk goop

Dia berkata bahawa walaupun dia meminta pengarah Matt Eskandari untuk mengingatkan Willis untuk menyatakan kata-katanya sebelum menembak semula dalam pengambilan seterusnya, perkara yang sama berlaku.

Eskandari tidak menjawab panggilan daripada akhbar untuk mendapatkan komen, tetapi seorang kakitangan lain berkata dia teringat Kent digoncang, dan anak kapal ketiga berkata dia teringat satu kejadian di mana Willis “melepaskan pistol pada baris yang salah.”

Anak kapal memberitahu akhbar itu: “Kami sentiasa memastikan tiada sesiapa berada dalam barisan tembakan ketika dia mengendalikan senjata.”

Bruce Willis berlari dengan senjata automatik dalam adegan dari filem 'Die Hard', 1988.
Bruce Willis berlari dengan senjata automatik dalam adegan dari filem “Die Hard,” 1988.
20th Century-Fox/Getty Images

Perisai filem itu menafikan bahawa insiden itu berlaku dan Randall Emmett — bekas tunang Kent dan pengasas bersama Emmett/Furla Oasis, yang telah mengerjakan 20 filem Willis — turut mempertikaikan bahawa Willis menembak pistol sebelum waktunya.

“Saya menyokong penuh Bruce dan keluarganya pada masa yang mencabar ini dan mengaguminya kerana keberaniannya dalam memerangi keadaan perubatan yang sukar ini. Bruce akan sentiasa menjadi sebahagian daripada keluarga kami,” kata Emmett kepada akhbar itu.

Mike Burns, yang mengarahkan Willis dalam filem thriller aksi tahun lepas “Out of Death,” menghantar e-mel yang membimbangkan kepada penulis skrip filem itu pada Jun 2020, dengan menulis, “Nampaknya kita perlu mengurangkan jumlah halaman Bruce sebanyak kira-kira 5 halaman,” lapor Los Angeles Times.

Bruce Willis
Bruce Willis sering dibayar $2 juta untuk dua hari bekerja.
©20th Century Fox
Bekas isteri Willis, Demi Moore, menyiarkan gambar bersama pelakon itu kurang dua minggu sebelum pengumuman dibuat
Bekas isteri Bruce Willis, Demi Moore, menyiarkan gambar bersama pelakon itu kurang dua minggu sebelum pengumuman itu dibuat.
Instagram / Demi Moore

“Kita juga perlu meringkaskan sedikit dialognya supaya tidak ada monolog, dsb.,” tambahnya, menurut akhbar itu, yang bercakap dengan hampir dua dozen orang yang telah menyatakan kebimbangan mengenai kesejahteraan Willis.

Tetapi Burns berkata dia tidak menyedari betapa teruknya keadaan mental Willis sehingga pelakon itu muncul di set dalam filem itu, yang merupakan antara 22 filem yang digarap pelakon itu dalam tempoh empat tahun.

“Selepas hari pertama bekerja dengan Bruce, saya dapat melihatnya secara langsung dan saya menyedari bahawa terdapat isu yang lebih besar dipertaruhkan di sini dan mengapa saya telah diminta untuk memendekkan taliannya,” kata Burns kepada LA Times.

Pengarah itu berkata dia terpaksa memotong semua adegan Willis – kira-kira 25 muka surat dialog – menjadi penggambaran satu hari.

Keluarga Bruce Willis mengumumkan pada hari Rabu 30/03/2022 bahawa pelakon berusia 67 tahun itu akan bersara daripada lakonan selepas diagnosis afasia, gangguan bahasa yang menjejaskan keupayaan untuk berkomunikasi.
Bruce Willis akan bersara daripada bertindak selepas diagnosis afasia, gangguan bahasa yang menjejaskan keupayaan untuk berkomunikasi.
William Volcov/Brazil Photo Press / SplashNews.

Burns berkata dia akhirnya memutuskan untuk tidak membuat lagi filem Willis selepas pengalamannya di set “Wrong Place” tahun lepas.

Sebelum penggambaran, dia dilaporkan bertanya kepada salah seorang rakan Willis tentang keadaan pelakon itu dan diberitahu bahawa dia “jauh lebih baik daripada tahun lepas.”

“Saya menerima dia dengan kata-katanya,” Burns memberitahu akhbar itu, merujuk kepada rakan sekutu itu.

Bruce Willis, 2007
Bruce Willis tahun lepas bertanya dengan bingung apa yang dia lakukan di set filem.
©20thCentFox/Courtesy Everett C

Tetapi dia berkata dia segera menyedari bahawa Willis “lebih teruk.”

“Selepas kami selesai, saya berkata, ‘Saya sudah selesai. Saya tidak akan membuat filem Bruce Willis yang lain.’ Saya lega kerana dia mengambil cuti,” kata Burns.

Satu lagi episod mengejutkan berlaku pada set filem bajet rendah “White Elephant,” yang pengarahnya Jesse Johnson berkata “jelas bahawa dia bukanlah Bruce yang saya ingat,” lapor akhbar itu.

Bruce Willis dan Emma Heming Willis
Bruce Willis dan Emma Heming Willis menghadiri tayangan perdana Motherless Brooklyn semasa Festival Filem New York ke-57 di Alice Tully Hall, 11 Oktober 2019.
© Lev Radin/Pacific Press melalui ZUMA Wire

Apabila dia bertanya kepada pasukan pelakon tentang keadaannya, “mereka menyatakan bahawa dia gembira berada di sana, tetapi adalah lebih baik jika kita dapat menyelesaikan penggambarannya sebelum makan tengah hari dan membiarkannya pergi lebih awal,” kata Johnson kepada akhbar itu.

Dua anak kapal dilaporkan berkata bahawa Willis bertanya, “Saya tahu mengapa anda berada di sini, dan saya tahu mengapa anda berada di sini, tetapi mengapa saya berada di sini?”

Salah satu sumber berkata, “Ia kurang menjengkelkan dan lebih seperti: ‘Bagaimana kita tidak membuat Bruce kelihatan buruk?’ Seseorang akan memberinya talian dan dia tidak faham maksudnya. Dia hanya dijadikan boneka.”

Stuart F. Wilson, Bruce Willis lagak ngeri berganda
Beregu lagak ngeri Bruce Willis, Stuart Wilson menggambarkan perubahan pelakon itu dalam temu bual dengan The US Sun.
Bobby Bank/WireImage

Seorang wakil untuk Willis enggan mengulas kepada LA Times.

Sementara itu, beregu lagak ngeri Willis yang sudah lama Stuart Wilson menyifatkan perubahan pelakon itu dalam sebuah wawancara dengan The US Sun.

“Kami telah melihat beberapa perubahan, tetapi banyak kali dengan selebriti yang lebih besar yang benar-benar, sangat popular seperti, seperti Bruce, mereka mempunyai sejuta perkara yang berbeza berlaku,” kata Stuart kepada outlet itu.

Bruce Willis dan Isteri Emma Heming Meraikan Hari Lahirnya Bersama Bekas Demi Moore dan Anak Perempuan Rumer
Bruce Willis dan Emma Heming Willis menyambut hari lahirnya bersama Demi Moore dan Rumer Willis.
Instagram

“Kadang-kadang apabila anda bercakap dengannya, dia hanya kelihatan diketepikan dan kami akan fikir ia tidak bermakna tetapi anda akan tertanya-tanya jika ada perkara lain yang berlaku,” kata lagak ngeri itu, yang bekerja dengan Willis selama 17 tahun.

“Jelas sekali kami tahu ada perkara lain yang berlaku pada masa tertentu. Kami sedar kerana dia sedang diuji untuk perkara yang berbeza, tetapi pada masa itu kami tidak tahu dengan tepat apa itu,” tambah Wilson.

Katanya, dia perasan sedikit perubahan pada penampilan Willis ketika berjumpanya dua minggu lalu.

“Dia hanya kurus sedikit sekarang tetapi tidak pernah menjadi pemakan besar. Anda tahu, apabila kami keluar untuk makan malam, dia akan memesan anda tahu banyak perkara dan dia hanya memilihnya,” kata Wilson.

Stuart F. Wilson ( Bruce Willis Stunt Double)
Stuart F. Wilson, beregu lagak ngeri Bruce Willis, menyatakan bahawa menggunakan alat cuping telinga untuk diberi garisan bukanlah sesuatu yang luar biasa.
Bobby Bank/WireImage

“Jadi dia kurus sikit. Apabila saya melihatnya beberapa minggu lalu, dia hanya kurus sedikit daripada biasa tetapi tidak kurus, dan dia sentiasa berada dalam keadaan yang cukup baik,” tambahnya.

Lagak ngeri juga menyatakan bahawa menggunakan alat cuping telinga untuk diberi garisan bukanlah sesuatu yang luar biasa.

“Dia melakukan ‘Misery’ di Broadway, seorang lelaki bernama Adam, yang merupakan seorang pelakon dan juga melakukan apa yang mereka panggil earwig,” katanya kepada The US Sun. “Dia kadang-kadang menggunakan earwig hanya untuk membantu, terutamanya jika ia sangat dialog-berat dan kami hanya terbang masuk.

“Dia mempunyai semua perkara ini untuk dilakukan. Dan dia baru sahaja keluar dari filem lain. Jadi banyak kali kami menggunakan barangan earwig semata-mata untuk memudahkan pengeluaran,” katanya.

We want to say thanks to the writer of this write-up for this incredible material

Bruce Willis salah menembak di set filem di tengah-tengah perjuangan kognitif: laporan


Visit our social media accounts and also other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/