Cardi B dibebaskan dalam tuntutan undang-undang karya seni pita campuran

SANTA ANA, Calif. (AP) — Juri berpihak kepada Cardi B pada hari Jumaat dalam kes pelanggaran hak cipta melibatkan seorang lelaki yang mendakwa penyanyi rap pemenang Grammy itu menyalahgunakan tatu belakangnya untuk seni muka depan pita campuran 2016 yang berunsur seksual.

Juri persekutuan di California Selatan memutuskan Kevin Michael Brophy tidak membuktikan Cardi B menyalahgunakan rupanya. Selepas juri juri membacakan keputusan itu, penyanyi rap itu memeluk peguamnya dan kelihatan gembira.

Cardi B mengucapkan terima kasih kepada juri, mengakui dia “agak gementar” sebelum mendengar keputusan itu.

“Saya tidak pasti sama ada saya akan kalah atau tidak,” katanya selepas meninggalkan mahkamah. Dia dikerumuni oleh beberapa wartawan, jurugambar dan lebih 40 pelajar sekolah menengah yang melaungkan namanya. Seorang peminat mengangkat papan tanda bertanya sama ada dia boleh membawanya ke tarian kepulangannya, dan dia menjawab “Ya, saya akan lihat apa yang boleh saya lakukan.”

“Saya berkata kepada diri sendiri jika saya menang, saya akan mengutuk Encik Brophy. Tetapi saya tidak ada dalam hati saya untuk mengutuk dia,” katanya. Di ruang mahkamah, Cardi B mengadakan perbualan ringkas dan mesra dengan Brophy dan berjabat tangan.

Brophy memfailkan tuntutan mahkamah setahun selepas pita campuran 2016 penyanyi rap itu dikeluarkan. Dia menggelar dirinya sebagai “lelaki keluarga dengan anak-anak kecil” dan berkata dia disebabkan “kesusahan dan penghinaan ” oleh karya seni – yang menunjukkan seorang lelaki bertatu dari belakang dengan kepalanya di antara kaki penyanyi rap di dalam limosin. Wajah lelaki itu tidak dapat dilihat.

“Pada penghujung hari, saya menghormati anda sebagai seorang artis,” kata Brophy kepada Cardi B.

Peguam Brophy, A. Barry Cappello, berkata perisian penyuntingan foto digunakan untuk meletakkan tatu belakang, yang telah muncul dalam majalah tatu, pada model lelaki yang dipaparkan pada penutup pita campuran.

Tetapi Cardi B, yang nama sebenarnya Belcalis Almanzar, mempertikaikan dakwaan itu semasa keterangannya pada awal minggu – dan mempunyai pertukaran yang begitu sengit dengan Cappello bahawa perbicaraan itu dihentikan sebentar oleh Hakim Daerah AS Cormac Carney.

Cardi B berkata dia merasakan Brophy tidak mengalami apa-apa akibat akibat karya seni itu. Dia berkata Brophy telah mengganggunya secara sah selama lima tahun – malah pada satu ketika berkata dia terlepas “langkah pertama” anak bongsunya kerana perbicaraan.

Cardi B menyampaikan jawapan tajam kepada beberapa soalan Cappello. Peguam itu pernah memintanya untuk bertenang, tetapi dia dengan tegas menolak pendapatnya bahawa dia tahu tentang imej yang diubah.

Pertukaran hangat mereka mendorong hakim untuk menghantar juri keluar dari ruang mahkamah Santa Ana, California dan memberitahu kedua-dua belah pihak bahawa dia sedang mempertimbangkan untuk salah laku. Selepas berehat sebentar, beliau menggelar perdebatan itu sebagai “tidak profesional” dan “tidak produktif” tetapi membenarkan soal siasat diteruskan, kemudian meletakkan sekatan baharu untuk kedua-dua pihak.

Cardi B berkata seorang artis hanya menggunakan “sebahagian kecil” daripada tatu itu tanpa pengetahuannya. Dia sebelum ini berkata seni muka depan – dicipta oleh Timm Gooden – adalah penggunaan saksama transformatif rupa Brophy.

Cappello berkata Gooden dibayar $50 untuk mencipta reka bentuk, tetapi diberitahu untuk mencari tatu lain selepas dia menyerahkan draf awal. Dia berkata, Gooden telah meng-google “tatu belakang” sebelum dia menemui imej dan menampalnya pada kulit.

Peguam Cardi B, Peter Anderson, berkata Brophy dan imej pita campuran itu tidak berkaitan, dengan menyatakan model itu tidak mempunyai tatu leher – seperti yang Brophy lakukan.

“Ia bukan belakang pelanggan anda,” kata Cardi B mengenai imej itu, yang menampilkan model Hitam. Brophy berwarna putih. Rapper itu menunjukkan bahawa dia menyiarkan foto “model Kanada yang terkenal” di media sosialnya.

“Ia bukan dia,” dia menyambung. “Pada saya, ia tidak kelihatan seperti punggungnya sama sekali. Tatu itu telah diubah suai, yang dilindungi oleh Pindaan Pertama.”

Cardi B berkata imej itu tidak menghalang pekerjaan Brophy dengan jenama pakaian luncur dan skate yang popular atau keupayaannya mengembara ke seluruh dunia untuk mendapatkan peluang.

“Dia tidak dipecat daripada pekerjaannya,” kata penyanyi rap itu, yang membayangkan bahawa pita campuran itu bukanlah sesuatu yang menguntungkan untuknya. “Dia belum bercerai. Bagaimana dia menderita? Dia masih di kedai luncur air di tempat kerja ini. Tolong beritahu saya bagaimana dia menderita.”

Bulan lalu, Cardi B mengaku bersalah kepada kes jenayah yang berpunca daripada sepasang pergaduhan di kelab-kelab strip di New York City yang memerlukannya melakukan khidmat masyarakat selama 15 hari. Awal tahun ini, penyanyi rap itu telah dianugerahkan $1.25 juta dalam tuntutan undang-undang fitnah terhadap blogger berita selebriti yang menyiarkan video palsu yang menyatakan dia menggunakan kokain, telah dijangkiti herpes dan terlibat dalam pelacuran.

We wish to give thanks to the writer of this post for this outstanding content

Cardi B dibebaskan dalam tuntutan undang-undang karya seni pita campuran


You can view our social media pages here and other pages on related topics here.https://paw6.info/related-pages/