Chef selebriti Mario Batali didapati tidak bersalah atas salah laku seksual

Chef selebriti Mario Batali di Mahkamah Perbandaran Boston pada hari kedua perbicaraan pada hari Selasa di Boston.

Stuart Cahill/Boston Herald melalui AP


sembunyikan kapsyen

togol kapsyen

Stuart Cahill/Boston Herald melalui AP


Chef selebriti Mario Batali di Mahkamah Perbandaran Boston pada hari kedua perbicaraan pada hari Selasa di Boston.

Stuart Cahill/Boston Herald melalui AP

Mario Batali didapati tidak bersalah atas serangan tidak senonoh dan bateri pada hari Selasa, berikutan perbicaraan pantas di mana chef selebriti itu mengetepikan haknya untuk meminta juri memutuskan nasibnya.

Batali, yang mengaku tidak bersalah atas serangan tidak senonoh dan bateri pada 2019, telah berdepan dengan hukuman penjara 2 1/2 tahun dan akan dikehendaki mendaftar sebagai pesalah seks jika sabit kesalahan.

Penuduh Batali menceritakan di mahkamah bagaimana dia “terkejut, terkejut dan cemas” apabila bekas personaliti Rangkaian Makanan berusia 61 tahun itu secara agresif mencium dan merabanya semasa mereka mengambil swafoto di sebuah restoran Boston pada 2017.

Pekerja syarikat perisian berusia 32 tahun itu berkata dia berasa keliru dan tidak berdaya untuk melakukan apa-apa untuk menghalang Batali kerana dia menyentuhnya tanpa persetujuannya. Dia juga telah memfailkan tuntutan mahkamah yang belum selesai di Mahkamah Tinggi Suffolk County di Boston, yang dihujahkan peguam Batali memberinya insentif kewangan untuk berbohong.

Batali adalah antara beberapa lelaki berprofil tinggi yang telah berdepan dengan perhitungan awam semasa gerakan #MeToo menentang penderaan dan gangguan seksual sejak beberapa tahun kebelakangan ini.

Selepas empat wanita menuduhnya melakukan sentuhan yang tidak wajar pada tahun 2017, dia meletakkan jawatan daripada operasi sehari-hari di empayar restorannya dan meninggalkan rancangan memasak ABC “The Chew” yang telah dihentikan sejak itu.

Batali turut memohon maaf, mengakui dakwaan itu “sepadan” dengan cara dia bertindak.

“Saya telah melakukan banyak kesilapan,” katanya dalam surat berita e-mel pada masa itu. “Tingkah laku saya salah dan tiada alasan. Saya bertanggungjawab sepenuhnya.”

Perbicaraan dibuka Isnin dengan Batali — dalam satu langkah mengejut — mengetepikan haknya untuk perbicaraan juri dan sebaliknya memilih untuk meminta hakim memutuskan nasibnya.

Peguam Batali berhujah bahawa serangan Boston tidak pernah berlaku dan bahawa penuduh bukan saksi yang boleh dipercayai, mengingati pengakuan wanita itu baru-baru ini yang cuba mengelak perkhidmatan juri dengan mendakwa sebagai peramal. Dia juga dituduh, dalam kes itu, melanggar perintah hakim untuk tetap berfikiran terbuka dan tidak membincangkan kes itu dengan orang lain.

Dalam menyampaikan keputusan itu, Hakim Mahkamah Perbandaran Boston James Stanton bersetuju dengan dakwaan bahawa penuduh mempunyai masalah kredibiliti. Kedua-dua penuduh dan Batali meninggalkan bilik mahkamah tanpa bercakap kepada pemberita.

Batali pernah menjadi perlawanan pada rancangan seperti “Molto Mario” dan “Iron Chef America.” Tetapi kerjaya terbang tinggi personaliti berekor kuda-dan-oren Croc-berpakaian itu runtuh di tengah-tengah dakwaan salah laku seksual.

Tahun lalu, Batali, rakan perniagaannya dan syarikat restoran New York City mereka bersetuju untuk membayar $600,000 untuk menyelesaikan siasatan empat tahun oleh pejabat peguam negara New York terhadap dakwaan bahawa Batali dan kakitangan lain mengganggu pekerja secara seksual.

Di Boston, dia telah membuka cawangan pasar makanan Itali yang popular Eataly dan Babbo Pizzeria e Enoteca di Daerah Pelabuhan Laut di bandar itu. Tetapi dia telah dibeli daripada kepentingannya di Eataly, dan restoran Babbo di Boston telah ditutup.

We would like to give thanks to the author of this article for this awesome web content

Chef selebriti Mario Batali didapati tidak bersalah atas salah laku seksual


Discover our social media accounts as well as other related pageshttps://paw6.info/related-pages/