Chloë Grace Moretz: Meme viral ‘Kejam’ ‘Family Guy’ menjadikan saya seorang yang bertapa

Chloë Grace Moretz bercerita tentang mengalami dismorfia badan selepas meme “Family Guy” yang “mengerikan” dirinya menjadi tular, mengakui dia menjadi “petapa”.

Bintang “Kick-Ass” mendedahkan dalam temu bual dengan Majalah Lapar bahawa “gurauan” yang sering disiarkan di Twitter memaksanya untuk menarik diri daripada pandangan umum.

“Ada satu meme yang sangat mempengaruhi saya, saya berjalan ke sebuah hotel dengan kotak pizza di tangan saya,” kata lelaki berusia 25 tahun itu.

Moretz menjelaskan bahawa “foto ini telah dimanipulasi menjadi watak daripada ‘Family Guy’ dengan kaki panjang dan badan pendek, dan ia adalah salah satu meme yang paling meluas pada masa itu.”

Gambar itu adalah dari 2016 apabila membawa dua kotak piza sambil memakai pakaian terdiri daripada tumit dan seluar pendek. Gambar paparazi kemudiannya disunting supaya kelihatan seperti bahagian tengahnya dipendekkan dan kakinya terlalu panjang. Tangkapan itu mengingatkan watak “Lelaki Keluarga” “Legs Go All the Way Up Griffin,” jadi kartun dari rancangan itu dan tangkapan pap Moretz secara mengejek diletakkan bersebelahan. Oleh itu, sebuah meme telah dilahirkan.

“Semua orang mengejek badan saya dan saya membawanya dengan seseorang dan mereka seperti, ‘Oh, tutup mulut, ia lucu,'” kata pelakon “Carrie”.

Tetapi Moretz berkata walaupun dia “sebenarnya tidak pernah bercakap tentang perkara ini,” dia mengalami dismorfia badan.

“Saya hanya ingat duduk di sana dan berfikir, badan saya digunakan sebagai jenaka dan ia adalah sesuatu yang saya tidak boleh ubah tentang siapa saya, dan ia disiarkan di seluruh Instagram,” katanya.

Foto sebelah menyebelah daripada “Family Guy” dan Moretz telah bertukar menjadi meme dalam beberapa tahun kebelakangan ini – dan ia membandingkan pelakon itu dan watak animasi.
FOX

“[I] pada dasarnya menjadi seorang yang bertapa,” katanya sambil menambah bahawa dia hanya keluar untuk membuat projek filem. “Sehingga hari ini, apabila saya melihat meme itu, ia adalah sesuatu yang sangat sukar untuk saya atasi.”

Orang asli Georgia itu juga berkata ditinggalkan sendirian berasa “hebat” kerana dia diberi peluang untuk “menjauhkan diri daripada jurugambar dan saya boleh menjadi diri saya sendiri.”

“[I was able to] mempunyai begitu banyak pengalaman sehingga orang tidak mengambil gambar,” katanya. “Tetapi pada masa sama ia membuatkan saya sangat cemas apabila bergambar. Degupan jantung saya akan meningkat dan saya akan mengalami hiperventilasi.”

Moretz menambah bagaimana gambar yang menyinggung perasaan itu membuatnya “semacam sedih”, kerana ia membuatkan dia berasa tidak selesa untuk keluar di khalayak ramai.

NEW YORK, NY - 18 JULAI: Chloe Grace Moretz dilihat pada set filem 'The Ballad of Ruby Salem' pada 18 Julai 2022 di New York City. (Foto oleh Jose Perez/Bauer-Griffin/Imej GC)
Moretz berterus terang tentang imej badannya, kebimbangan dan menjadi tumpuan dalam temu bual baru-baru ini.
Imej GC

“Ia mengambil satu lapisan sesuatu yang biasa saya nikmati, iaitu berpakaian dan pergi ke permaidani dan mengambil gambar, dan membuatkan saya sangat sedar diri,” katanya.

Bintang “Brain on Fire” itu juga berkata dia mempunyai banyak terapi yang berpunca daripada isu yang menjadi perhatian.

“Saya fikir dismorfia badan – yang kita semua hadapi di dunia ini – diekstrapolasi oleh isu media sosial. Ia adalah headf–k,” katanya.

Moretz juga mendedahkan bagaimana pandemik coronavirus dan penutupan “membantu” dalam pengalaman menjauhkan diri dari perhatian.

“Untuk mengatakan bahawa dua tahun kebelakangan ini telah menjadi transformatif adalah satu pernyataan yang meremehkan, untuk mengatakan sekurang-kurangnya,” kata Moretz. “Saya seorang gadis yang sangat berbeza daripada saya. Saya rasa seperti seorang wanita sekarang.”

We would like to thank the writer of this short article for this remarkable content

Chloë Grace Moretz: Meme viral ‘Kejam’ ‘Family Guy’ menjadikan saya seorang yang bertapa


Check out our social media profiles , as well as other pages that are related to them.https://paw6.info/related-pages/