Chris Hemsworth Mengumumkan Berhenti Daripada Berlakon Kerana Kecenderungan Alzheimer

Chris Hemsworth mengutamakan kesihatan dan keluarganya sejak menerima beberapa berita perubatan yang mengubah hidup.

Dalam baru-baru ini temu bual dengan Vanity Fair, yang Thor: Cinta dan Guruh star berkata dia akan berehat daripada berlakon selepas mengetahui dia mempunyai dua salinan gen APOE4, yang sangat meningkatkan peluangnya untuk menghidap penyakit Alzheimer. Pelakon berusia 39 tahun itu mengetahui tentang kecenderungan genetik ini semasa mendapatkan panel darah untuk rancangan Disney+ baharunya Tanpa haddokumentari tentang masa, penuaan dan kematian.

Lagi daripada SheKnows

Dia pada mulanya bercadang untuk meminta doktor menjelaskan segala-galanya kepadanya di depan kamera, tetapi semuanya berubah apabila keputusannya diterima, dia memberitahu majalah itu: “Peter Attia, yang merupakan doktor panjang umur dalam episod itu, dan mengawasi banyak menunjukkan, dipanggil [show creator] Darren [Aronofsky] dan berkata, ‘Saya tidak mahu memberitahunya perkara ini pada kamera. Kami perlu mengadakan perbualan di luar dan melihat sama ada dia mahu ini ada dalam rancangan itu.’”

Hemsworth akhirnya mengambil panggilan dari kamera dengan ibu bapanya di dalam bilik. Mereka semua mempunyai a banyak soalan, terutamanya kerana datuk Hemsworth kini menghidap Alzheimer dan bergelut dengan ingatannya.

Klik di sini untuk membaca artikel penuh.

Menavigasi perbualan ini adalah “sengit”, dia menjelaskan: “Kebanyakan daripada kita, kita suka mengelak daripada bercakap tentang kematian dengan harapan kita akan mengelakkannya. Kita semua mempunyai kepercayaan bahawa kita akan memikirkannya. Kemudian tiba-tiba diberitahu beberapa petunjuk besar sebenarnya menunjuk kepada ini sebagai laluan yang akan berlaku, realitinya akan tenggelam. Kematian anda sendiri.”

SYDNEY, AUSTRALIA - 27 JUN: Elsa Pataky, Chris Hemsworth dan anak mereka Sasha dan Tristan menghadiri tayangan perdana Thor: Love And Thunder di Hoyts Entertainment Quarter pada 27 Jun 2022 di Sydney, Australia. (Foto oleh Lisa Maree Williams/Getty Images)

(Dari kiri) Elsa Pataky, Chris Hemsworth, dan anak mereka Sasha dan Tristan.

“Pertunjukan itu, yang pada mulanya adalah penerokaan umur panjang dan, sudah tentu, harus menyeronokkan, menjadi lebih relevan dan penting bagi saya, lebih pedih daripada yang saya fikirkan,” sambungnya. “Ia adalah pemangkin yang sangat baik untuk menyelami semua yang saya perlu lakukan sama ada dalam bahagian pencegahan atau pengurusan atau bagaimanapun anda mahu mengklasifikasikannya.”

Berbekalkan maklumat ini, Hemsworth telah mengambil keputusan untuk berundur daripada berlakon untuk berehat dan menghabiskan lebih banyak masa bersama keluarganya. Pelakon kelahiran Australia itu mempunyai tiga anak kecil bersama isterinya, model dan pelakon Sepanyol Elsa Pataky. Dia telah bekerja secara konsisten sejak awal 2000-an, tetapi kerjayanya benar-benar meningkat selepas 2011, apabila dia mula-mula muncul sebagai Thor dalam filem Marvel Cinematic Universe dengan nama yang sama.

“[Doing Limitless] benar-benar mencetuskan sesuatu dalam diri saya untuk mengambil cuti,” tambahnya. “Dan sejak kami menamatkan persembahan itu, saya telah menyelesaikan perkara yang telah dikontrakkan untuk saya lakukan. Sekarang apabila saya menamatkan lawatan ini minggu ini, saya akan pulang ke rumah dan saya akan mempunyai banyak masa cuti dan permudahkan sahaja. Bersama anak-anak, bersama isteri saya.”

Alzheimer ialah a gangguan neurologi progresif yang menyebabkan kehilangan ingatan dan defisit kognitif serius yang lain, akhirnya memberi kesan kepada keupayaan seseorang untuk berfungsi secara normal. Ia menjejaskan kira-kira 5.8 juta rakyat Amerika yang berumur lebih dari 65 tahun. Tiada ubat untuk Alzheimer, walaupun terdapat beberapa ubat yang boleh mengurangkan gejala.

Sebelum anda pergi, lihat petikan ini tentang kematian dan kesedihan yang kita suka:

kesedihan-kematian-petikan-tayangan slaid

kesedihan-kematian-petikan-tayangan slaid

Terbaik daripada SheKnows

Mendaftar untuk Surat Berita SheKnows.
Untuk berita terkini, ikuti kami di Facebook, Twitterdan Instagram.

We would love to say thanks to the author of this post for this amazing content

Chris Hemsworth Mengumumkan Berhenti Daripada Berlakon Kerana Kecenderungan Alzheimer


You can view our social media pages here and other pages related to them here.https://paw6.info/related-pages/