Chris Pratt Mengatakan Dia Tidak Pernah Pergi Ke Gereja Kontroversial, Mendedahkan Tempat Dia Beribadat

“Saya tidak pernah pergi ke Hillsong,” Chris Pratt kata tentang gereja kontroversi dalam Kesihatan Lelaki cerita penutup diterbitkan hari ini. “Saya sebenarnya tidak pernah ke Hillsong. Saya tidak kenal sesiapa pun dari gereja itu.”

Itu antaranya Dunia Jurassic: Dominion komen paling muktamad bintang sejak dia menjadi semacam simbol untuk agama Kristian di Hollywood.

Pratt mengesan orang yang mengaitkannya dengan gerakan evangelis muda di bandar itu ke ucapan penerimaan di Anugerah Filem & TV MTV 2018 di mana dia berkata, “Tuhan itu nyata. Allah sayangkan awak, Allah nak yang terbaik untuk awak. Percaya bahawa; Saya sudi.”

Mungkin penggunaan perkataan “anda” dan arahan “Percayalah; Saya lakukan” agak terlalu evangelis bagi sesetengah orang. Pratt mengakui begitu banyak tentang Kesihatan Lelaki.

“Mungkin adalah keangkuhan bagi saya untuk berdiri di atas pentas dan mengatakan perkara yang saya katakan. Saya tidak pasti saya menyentuh sesiapa.”

Pada 2019, selepas Pratt meneruskan Pertunjukan Lewat dan bercakap dengan Stephen Colbert tentang imannya, Halaman Elliot tweet, “Oh. K. Um. Tetapi gerejanya sangat anti lgbtq jadi mungkin juga menanganinya?”

The Akademi Payung pelakon kemudian menambah, “Jika anda seorang pelakon terkenal dan anda tergolong dalam organisasi yang membenci kumpulan orang tertentu, jangan terkejut jika seseorang hanya tertanya-tanya mengapa ia tidak ditangani. Menjadi anti LGBTQ adalah salah, tidak ada dua pihak. Kerosakan yang ditimbulkannya adalah teruk. Noktah. Menyampaikan kasih sayang kepada semua.”

Walaupun tidak jelas sama ada Page merujuk kepada skandal yang melanda Gereja Hillsong, yang pernah dimiliki oleh ramai orang Kristian muda terkemuka di Hollywood, Twittersphere pastinya mengambilnya begitu. Hillsong adalah didakwa berlatih terapi penukaran gay, yang cuba “mendoakan gay pergi.” Kaedah “tidak berdasarkan bukti perubatan atau saintifik,” mengikut Persatuan Perubatan Amerika, yang menentang penggunaannya.

Pratt menjawab di Instagram pada masa itu, “Baru-baru ini telah dicadangkan bahawa saya tergolong dalam sebuah gereja yang ‘membenci orang’ dan ‘sangat anti-LGBTQ. Tidak ada yang lebih jauh dari kebenaran. Saya pergi ke gereja yang membuka pintu mereka kepada semua orang.” The Penjaga Galaxy pelakon tidak menamakan Hillsong, dan ada sebab kukuh untuk itu: Dia tidak menghadiri perkhidmatan di sana.

miliknya Penjaga pengarah, James Gunn, datang membela Pratt pada masa itu dan ditunjuk kepada pengkritik Twitter bahawa Pratt tidak pernah disahkan menjadi ahli gereja yang dikatakan anti-LGBTQ.

“Dia tidak. Saya tahu gereja yang dia pergi sekarang. Adakah awak? (Jawapannya ialah anda tidak, tetapi anda mendengar daripada seseorang yang mendengar daripada seseorang yang mendengar daripada seseorang di mana dia pergi ke gereja, jadi memutuskan, “ya, okey, saya akan percaya perkara mengerikan yang saya dengar dalam talian tentang selebriti ini! ”)

Pratt, sebenarnya, memberitahu Kesihatan Lelaki bahawa dia hadir Gereja Zoe di Los Angeles, yang menganggap bekas pengikut Hillsong Justin Bieber di kalangan peminatnya. Pengasas Gereja Zoe, Chad Veach memberitahu New York Times bahawa dia mencontohi komuniti kepercayaannya, sebahagiannya, selepas Hillsong.

Pratt juga mengatakan bahawa semasa dia menghadiri kebaktian di gereja Veach, dia tidak melakukannya secara eksklusif. Sebagai contoh, pelakon itu berkata dia dan isteri Katherine Schwarzenegger membaptis salah seorang anak mereka di gereja Katolik di Santa Monica tempat dia beribadat semasa kecil.

Selain itu, bintang itu berpendapat dia sebenarnya bukan seorang yang beragama.

“Agama telah menindas sebagai f * ck untuk masa yang lama,” kata Pratt kepada Men’s Health. “Saya tidak tahu bahawa saya akan menjadi muka agama sedangkan saya sebenarnya bukan seorang yang beragama. Saya fikir terdapat perbezaan antara menjadi seorang yang beragama — mematuhi adat resam yang dicipta oleh manusia, selalunya menggunakan kekaguman yang dikhaskan untuk yang saya percaya adalah Tuhan yang sangat nyata — dan menggunakannya untuk mengawal orang, mengambil wang daripada orang, untuk mendera kanak-kanak, untuk mencuri tanah, untuk membenarkan kebencian. Walauapapun. Kejahatan yang ada di dalam hati setiap lelaki telah menyerlah ke belakang agama dan datang bersama untuk tunggangan.”We want to thank the author of this article for this outstanding material

Chris Pratt Mengatakan Dia Tidak Pernah Pergi Ke Gereja Kontroversial, Mendedahkan Tempat Dia Beribadat


We have our social media profiles here and additional related pages here.https://paw6.info/related-pages/