Chris Rock berkata dia masih ‘memproses’ ditampar oleh Will Smith di Oscars

BOSTON – Dalam kali pertamanya di atas pentas sejak Oscar, pelawak Chris Rock berkata pada hari Rabu dia tidak begitu bersedia untuk bercakap atau bergurau tentang apa yang berlaku apabila Will Smith menamparnya Ahad.

“Saya masih memproses apa yang berlaku,” katanya kepada orang ramai yang habis dijual di The Wilbur, sambil menambah bahawa pada satu ketika dia akan menyelidiki lebih mendalam tentang kejadian itu tetapi dia belum bersedia lagi.

Rock, berpakaian serba putih, disambut dengan dua tepukan gemuruh sebelum dia memulakan setnya.

“Izinkan saya membuat persembahan, yo,” katanya kepada orang ramai yang bersorak. “Anda membuat saya semua berkabus.”

Dia secara berseloroh bertanya kepada penonton, “Bagaimana hujung minggu anda?” sebelum dia membayangkan tamparan itu dan memberitahu peminat bahawa persembahannya tidak akan tertumpu padanya.

“Saya mempunyai keseluruhan rancangan yang ditulis sebelum hujung minggu ini,” katanya.

Komen Rock dan pertunjukan pertamanya berturut-turut datang beberapa jam selepas Akademi Seni Pergerakan dan Sains berkata ia telah memulakan prosiding tatatertib terhadap Smith.

Orang ramai di The Wilbur, yang mempunyai suasana kelab komedi yang tersendiri di bahagian bawah dan suasana teater tradisional di mezanin, meraung mendengar jenaka Rock. Meliputi segala-galanya daripada Covid dan politik kepada anak perempuan Lola dan Zahra, set itu kelihatan seperti kembali ke bentuk untuk Rock.

Tetapi seorang penghina menghentikan persembahan dua kali. Pada satu ketika, seseorang yang kelihatan seperti anggota keselamatan melangkah ke pentas di belakang Rock.

Tidak jelas sama ada pengejek itu telah dialih keluar, tetapi semasa orang itu menjerit, Rocked mengulas, “Adakah ini akan menjadi lawatan sekarang?”

Beberapa pelawak telah menyatakan kebimbangan bahawa orang ramai boleh menjadi lebih bermusuhan sejak insiden di Oscars.

Ahli orang ramai yang kecewa, sesetengah daripada mereka berkata mereka membayar antara $1,000 dan $2,300 untuk tempat duduk mereka selepas Oscars menjerit supaya si penghina itu diam.

Pada majlis Ahad, ketika Rock menyampaikan anugerah untuk ciri dokumentari terbaik, Rock bergurau bahawa dia tidak sabar untuk melihat isteri Smith, Jada Pinkett Smith, dalam “GI Jane 2.”

Pada 2018, Pinkett Smith mendedahkan bahawa dia pernah didiagnosis dengan alopecia, keadaan yang menyebabkan keguguran rambut. Filem “GI Jane” dibintangi Demi Moore sebagai seorang wanita yang mencukur kepalanya semasa perkhidmatan tentera.

Smith berarak ke pentas di Teater Dolby dan memukul Rock. Dia kemudian kembali ke tempat duduknya dan menjerit, “Jauhkan nama isteri saya dari mulut f—–g kamu!”

Rock mengekalkan ketenangannya, sambil bergurau bahawa ia adalah “malam yang paling hebat dalam sejarah televisyen.” Dia enggan menuntut pertuduhanJabatan Polis Los Angeles berkata.Ramai pemegang tiket untuk pertunjukan Rabu menunggu di luar dalam kesejukan untuk melihat set berdiri pertama Rock sejak acara Ahad.

Semasa mereka berdiri dalam barisan, para hadirin menganggap tindakan Smith sebagai tercela.

“Saya fikir ia adalah salah satu perkara paling memalukan yang pernah berlaku dalam sejarah televisyen,” kata Owen Murphy, 18, dari Providence, Rhode Island. “Saya fikir Will Smith sepatutnya malu dengan dirinya sendiri.”

Ramai yang bersetuju bahawa jenaka yang diceritakan oleh Rock adalah komen yang tidak bersalah dan bahawa perselisihan itu sepatutnya ditangani di luar siaran.

Smith “melalui terlalu jauh,” kata Marquis Williams, 34, dari Connecticut. “Dia boleh pergi ke belakang pentas dan menguruskannya [Rock]. Anda berada di TV langsung. Itu yang awak buat.”

Smith mendapat perhatian Ahad kerana dia tidak meminta maaf secara langsung kepada Rock apabila dia menerima Oscar pelakon terbaik untuk peranannya dalam “King Richard,” potret bapa Venus dan Serena Williams. Dia sebaliknya meminta maaf terus kepada Rock dalam satu kenyataan Isnin, mengatakan dia “keluar barisan” dan “malu.”

“Keganasan dalam semua bentuknya adalah beracun dan merosakkan,” kata Smith dalam satu mesej Isnin malam di Instagram. “Tingkah laku saya pada Anugerah Akademi malam tadi tidak boleh diterima dan tidak boleh dimaafkan.”

Rock punya sebelum ini mengejek Pinkett Smith, terutamanya pada 2016 dalam monolognya sebagai hos Oscar.

“Jada kata dia takkan datang. Memprotes. Saya seperti, ‘Bukankah dia dalam rancangan TV?’ Jada akan memboikot Oscar? Jada boikot Oscars macam saya boikot seluar dalam Rihanna. Saya tidak dijemput!”

Pertunjukan Rock Boston telah habis dijual lama sebelum tamparan. Pada halaman Instagramnya pada 11 Februari, The Wilbur menulis bahawa tiket ke rancangan Rabu, Khamis dan Jumaat telah hilang. Tempat yang diumumkan 18 Mac bahawa rancangan lain sedang ditambah.

Daniel Arkin disumbangkan.We would like to give thanks to the author of this write-up for this incredible material

Chris Rock berkata dia masih ‘memproses’ ditampar oleh Will Smith di Oscars


Check out our social media profiles along with other related pageshttps://paw6.info/related-pages/