Chris Rock Menjawab Tamparan Oscars Will Smith di Standup Show: ‘Saya Masih Memproses Apa yang Berlaku’

Ada apa Chris Rockfikiran?

Ia adalah soalan yang mudah tetapi sah, yang dunia tertanya-tanya selepas itu Will Smith menampar pelawak itu di televisyen secara langsung semasa Oscar pada hari Ahad. Pukulan yang kini terkenal telah menjadi topik du jour di setiap sudut internet dan televisyen dalam tempoh 48 jam sejak itu — tetapi Rock tetap membisu. Itu adalah sehingga petang Rabu, apabila Rock menangani topik itu secara terbuka pada pertunjukan berdiri di Boston.

“Wah, okey!” serunya apabila memasuki pentas dengan sut serba putih. Tepukan gemuruh daripada orang ramai bergemuruh sebelum Rock membuat satu lagi usaha untuk membuat bola bergolek untuk malam itu: “Yo, izinkan saya membuat persembahan!”

Selepas beberapa saat bertepuk tangan, Rock segera menghampiri gajah di dalam bilik itu.

“Bagaimanakah hujung minggu kamu?” dia mula, menarik gelombang ketawa. “Saya tidak tahu apa yang berlaku, jadi jika anda datang untuk mendengarnya, saya mempunyai rancangan keseluruhan yang saya tulis sebelum hujung minggu ini. Saya masih memproses apa yang berlaku. Jadi, pada satu ketika saya akan bercakap tentang najis itu. Dan ia akan menjadi serius dan lucu.

Seorang penonton kemudian melaungkan “Fuck Will Smith!” sebelum Rock meneruskan.

“Saya akan memberitahu beberapa jenaka. Seronok keluar sahaja,” katanya sebelum memulakan bahannya.

Terdapat sekurang-kurangnya sedozen wartawan penyiaran tempatan ditubuhkan di luar teater seawal dua jam sebelum waktu tayangan, digabungkan dalam cuaca New England tiga puluh darjah.

“Ini gila,” jerit seorang penonton sambil berjalan di hadapan kamera dan wartawan di udara sekitar jam 6 petang

Sebelum masa tayangan, pemimpin agama tempatan berkumpul di luar Teater Wilbur untuk membuat kenyataan tentang “insiden berkenaan saudara kita” dan “menghantar mesej bahawa keganasan bukanlah cara untuk menyelesaikan konflik.”

“Ini adalah detik yang boleh diajar supaya kami menamatkan kitaran keganasan yang kurang dilaporkan dalam komuniti Kulit Hitam,” kata Kevin C. Peterson, pengasas New Democracy Coalition, sebuah organisasi bukan partisan dan bukan untung yang memfokuskan pada penglibatan sivik, kepada sekumpulan kecil wartawan.

Penganjur acara di Wilbur tidak berpuas hati dengan orang ramai yang berkumpul di luar.

“Kami perlu bersedia untuk persembahan,” kata seorang pekerja Wilbur ketika dia cuba memasang tali di luar tempat itu. “Kami cuba bekerja sekarang.”

Penduduk Boston, Sam Wisnia, 24, merasakan ia adalah “mengejutkan” bahawa Rock dijadualkan membuat penampilan umum pertamanya hanya dalam jarak yang dekat dari kampung halamannya. Dia mendapat tiket pada pagi Isnin selepas Oscar dan bertindak cukup awal sehingga dia hanya membayar $70.

“Saya tidak menonton [the Oscars] secara langsung tetapi saya menonton klip itu berkali-kali,” kata Wisnia. “Saya harap dia memimpin [his set] dengan keseluruhan situasi dan dia boleh mencari jenaka di dalamnya.”

Seorang lagi warga Boston, Jesse Setaro, 32, melihat iklan Instagram untuk rancangan Rock “selepas dia dipukul.” Dia membayar $225 dan menganggap itu mencuri berbanding dengan yang dibayar orang lain.

Setaro tidak terpengaruh dengan kegilaan wartawan di luar teater: “Mengapa mereka tidak berada di sini? ia adalah malam yang bersejarah.”

Pendiaman Rock mungkin menjadi sebab bahawa penjualan tiket untuk lawatan komedi berdiri Rock hampir mustahil untuk dicapai. Secara kebetulan, Rock telah ditempah untuk memainkan beberapa pertunjukan di Boston bermula pada hari Rabu sebelum dia memulakan “Ego Death World Tour” bulan depan, bermula di New Jersey. Ini kali pertama Rock pergi ke jalan raya dalam tempoh lima tahun.

Tugasnya selama empat hari di Boston bermula pada hari Rabu di Teater Wilbur yang mempunyai 1,000 tempat duduk, dengan satu pertunjukan habis dijual pada 7:30 malam dan satu lagi pada 10 malam vaksinasi COVID-19 telah dimandatkan untuk hadirin.

Tiket pergi dengan pantas di Ticketmaster dan telah dijual semula di StubHub dan pertukaran tiket lain serta menjual semula tapak web untuk harga yang tinggi. Harga asal bermula pada $49.50, tetapi, ekoran insiden yang mengejutkan di Oscars, mereka berharga sebanyak $800 hingga $8,000 di tapak sekunder. Kemasukan ke pertunjukan 7:30 malam itu mendapat permintaan yang tinggi kerana ramai yang menjangkakan ia akan menjadi kali pertama Rock akan bertindak balas secara terbuka terhadap ledakan ganas Smith.

Seorang wakil StubHub berkata tapak itu mengalami “lebih daripada 25 kali ganda jualan harian” sepanjang dua hari lalu berbanding bulan lepas. “Sungguh luar biasa untuk melihat lonjakan yang kami alami,” kata Mike Silveira, jurucakap StubHub. Begitu juga, penjual semula tiket dalam talian TickPick tulis Isnin di Twitter“Kami menjual lebih banyak tiket untuk melihat Chris Rock semalaman daripada yang kami lakukan pada bulan lalu digabungkan.”

Insiden yang dimaksudkan berlaku pada pertengahan Anugerah Akademi tahunan ke-94, ketika Rock mempersembahkan kategori ciri dokumentari terbaik di atas pentas. Pelawak itu mula membuat riff tentang selebriti senarai A dalam penonton sebelum mengeluarkan skrip untuk membuat jenaka tentang isteri Smith, Jada Pinkett Smith dan kepalanya yang dicukur. (Pelakon itu mempunyai alopecia, keadaan perubatan yang mengakibatkan keguguran rambut.)

“Jada, saya sayang awak: ‘GI Jane 2,’ tidak sabar untuk melihatnya,” kata Rock merujuk kepada filem aksi 1997 di mana watak Demi Moore mempunyai kepala yang dicukur.

Smith pada mulanya ketawa mendengar jelingan itu. Tetapi selepas menoleh kepada Pinkett Smith dan perasan matanya yang epik pada jenaka itu, dia segera menukar gear dan berjalan ke atas pentas untuk menampar muka Rock. Pada mulanya, semua orang — termasuk Rock — menyangka yang membangkitkan sedikit, tetapi tidak lama kemudian menjadi jelas bahawa bukan itu yang berlaku.

“Oh, wow,” kata Rock semasa Smith keluar dari pentas. “Wah. Will Smith baru sahaja mengecam saya.”

Selepas kembali ke tempat duduknya, Smith menjerit, “Jauhkan nama isteri saya daripada mulut kamu.”

Rock menjawab, “Wah, kawan. Ia adalah jenaka ‘GI Jane’.” Itu mendorong Smith untuk menjerit pada oktaf yang lebih kuat, “Jauhkan nama isteri saya keluar dari mulut anda!”

Rock kelihatan bergegar di atas pentas dan bergelut untuk mengumpul fikirannya. “Itu, eh, malam yang paling hebat dalam sejarah televisyen,” katanya.

Tidak lama selepas kejadian itu, Smith telah dianugerahkan Oscar untuk pelakon terbaik untuk persembahannya sebagai jurulatih tenis Richard Williams dalam “King Richard,” sebuah drama sukan yang menggembirakan di mana dia memainkan watak sebagai bapa kepada ikon tenis Venus dan Serena Williams. Dalam ucapan penerimaan yang penuh sebak, Smith meminta maaf kepada Akademi dan calon pelakon terbaiknya yang lain, tetapi dia tidak lagi menyebut Rock. Dalam ucapannya, dia juga cuba menyambungkan perbalahan itu dengan watak pada skrinnya dalam “King Richard.”

“Richard Williams adalah pembela yang garang bagi keluarganya,” kata Smith. “Seni meniru kehidupan. Saya kelihatan seperti bapa yang gila, seperti yang mereka katakan tentang Richard Williams.

Kemudian dalam ucapannya, dia berkata, “Dalam perniagaan ini, anda mesti boleh mempunyai orang yang tidak menghormati anda. Dan anda perlu tersenyum dan anda perlu berpura-pura seperti itu tidak mengapa.”

Pada hari Isnin, Smith mengeluarkan permintaan maaf kepada Rock di Instagram. “Saya ingin memohon maaf secara terbuka kepada awak, Chris. Saya terkeluar dari barisan dan saya silap. Saya malu dan tindakan saya tidak menunjukkan lelaki yang saya inginkan.” Dia juga berkata, “Bergurau dengan perbelanjaan saya adalah sebahagian daripada kerja, tetapi gurauan tentang keadaan perubatan Jada terlalu berat untuk saya tanggung dan saya bertindak balas secara emosi.”

Rock enggan mendakwa, tetapi Akademi telah melancarkan siasatan ke atas situasi itu untuk “meneroka tindakan dan akibat selanjutnya,” kata seorang jurucakap.We want to give thanks to the writer of this short article for this amazing web content

Chris Rock Menjawab Tamparan Oscars Will Smith di Standup Show: ‘Saya Masih Memproses Apa yang Berlaku’


We have our social media profiles here , as well as other pages on related topics here.https://paw6.info/related-pages/