CM Punk yang cedera melangkah meninggalkan AEW beberapa hari selepas memenangi kejuaraan dunia

CM Punk terpaksa berundur sebagai juara dunia AEW hanya beberapa hari selepas memenanginya.

Seorang Punk yang bermata merah dan beremosi mengumumkan pada “Rampage” All Elite Wrestling pada malam Jumaat bahawa dia cedera dan perlu melepaskan gelaran yang dimenanginya pada acara bayar setiap tontonan Berganda atau Tiada Tiada. Juara sementara akan dinobatkan di Forbidden Door pay-per-view pada 26 Jun. Battle royal akan membuka “AEW Dynamite” minggu depan dan pemenang akan menentang Jon Moxley dalam acara utama untuk mendapat tempat dalam perlawanan di Forbidden Pintu menentang pencabar lain untuk ditentukan.

“Berita buruk ialah saya cedera dan saya memerlukan pembedahan,” kata Punk. “Beberapa perkara yang rosak, yang paling besar ialah hati saya kerana saya suka membuat persembahan di hadapan anda semua dan saya mahu melakukan larian yang hebat.”

Punk, 43, baru sahaja memenangi kejuaraan – gelaran dunia pertamanya sejak 2013 – dengan menewaskan “Hangman” Adam Page di Double or Nothing di Las Vegas. Dia telah bersedia untuk menentang bintang Gusti New Japan Pro, Hiroshi Tanahashi untuk kejohanan AEW di pay-per-view bersama pertama syarikat, “Forbidden Door”, di United Center di kampung halamannya di Chicago. Punk bagaimanapun melihat kecederaan itu sebagai kemunduran yang dia akan kembali. Punk berkata dia sanggup melepaskan gelaran itu, tetapi presiden AEW Tony Khan tidak mahu dia.

“Saya memberitahu anda bahawa saya akan pergi sehingga roda jatuh. Roda masih ada, mereka tidak jatuh,” kata Punk. “Cuma salah seorang daripadanya patah. Saya berasa lebih baik daripada hari ini. Tetapi saya di sini untuk memberitahu anda bahawa saya juga berasa lebih teruk. Ini adalah benjolan di jalan raya. Sakitnya. Ia menyakitkan seperti neraka. Saya mahu bergelut untuk awak sekarang juga.”

Dalam penampilan pertamanya sebagai juara awal minggu ini di Dynamite, Punk boleh dilihat terkebil-kebil selepas perlawanan pasukan tagnya dengan FTR menentang Max Caster dan Kelab Gunn dan kemudian apabila dia keluar untuk berdepan dengan MJF dalam video peminat selepas kamera berhenti bergolek. Fightful melaporkan Punk sedang berhadapan dengan kecederaan kaki.

CM Punk memenangi kejuaraan dunia AEW pada hari Ahad di Double of Nothing.
AEW

Punk kembali ke gusti profesional selepas tujuh tahun bersendirian apabila dia membuat penampilan sulung AEW Ogos lalu. Ini sepatutnya menjadi kerjaya ketiganya “Musim Panas Punk” dengan dia sebagai juara yang berpotensi memberi AEW peluang terbaik untuk meningkatkan profilnya dan menjangkau penonton baharu di belakang ketenaran Punk. Itu tidak akan berlaku sekarang.

“Perkara terakhir yang saya ingin rasakan adalah seperti saya mengecewakan mana-mana daripada anda,” kata Punk. “Perkara terakhir yang saya mahu lakukan ialah membuat awak berasa kecewa, jadi saya harap setakat ini saya tidak membuat awak berasa begitu. Saya suka setiap saat saya berada di gelanggang ini. Setiap kali saya berada di gelanggang ini di hadapan anda semua adalah hadiah yang tidak pernah saya sangka akan saya alami lagi.”

Dia tweet pada 8:15 malam pada hari Jumaat bahawa dia akan berada di Rampage dengan pengumuman penting berkaitan dengan kejohanan dunia AEW dan dia dan meminta orang ramai untuk mendengar, yang serta-merta mencetuskan kebimbangan kecederaan yang terbukti benar. Punk berkata dia tidak mahu memegang AEW dengan senarai panjang orang yang boleh menjadi juara Dia menyebut Bryan Danielson dan Moxley. Punk berikrar untuk kembali untuk merampas kembali kedudukannya di puncak semula.

“Kepulangan akan menjadi lebih besar daripada pukulan ke belakang,” kata Punk. “Saya juara atas sebab tertentu dan saya akan tunjukkan kepada anda sebabnya. Saya akan kembali lebih besar, lebih cepat, lebih kuat dan lebih lapar berbanding sebelum ini dan insyaAllah saya telah membuktikan mengapa saya yang terbaik dalam perkataan!”

We wish to thank the writer of this short article for this incredible material

CM Punk yang cedera melangkah meninggalkan AEW beberapa hari selepas memenangi kejuaraan dunia


Explore our social media accounts and also other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/