CNN mengumumkan ia akan membuat debut rancangan pagi baharu dengan Don Lemon, Poppy Harlow, dan Kaitlan Collins | Perniagaan CNN


New York
Perniagaan CNN

CNN sedang membayangkan semula paginya.

Rangkaian itu pada hari Khamis melancarkan program pagi marquee baharu yang akan ditayangkan pada akhir tahun ini, dibintangi oleh bintang Don Lemon, Poppy Harlow, dan Kaitlan Collins.

Rancangan itu akan menggantikan “Hari Baru” dan membawa nama, format dan set baharu, kata CNN.

Penasihat “Hari Baru” John Berman dan Brianna Keilar akan terus menayangkan persembahan mereka sehingga program baharu itu ditayangkan. Mereka kemudiannya akan diberikan peranan utama baharu di rangkaian itu, kata CNN.

Perubahan pengaturcaraan utama diumumkan oleh ketua eksekutif CNN Chris Licht, yang mengambil alih sebagai ketua rangkaian pada Mei.

Dalam beberapa minggu kebelakangan ini, Licht telah mula meletakkan setemnya pada pengaturcaraan rangkaian, dengan pengumuman pagi baru menunjukkan langkah paling pentingnya setakat ini.

Pertunjukan pagi telah menjadi kelebihan untuk Licht sepanjang kerjayanya. Sebelum menyertai CNN, Licht mencipta “Morning Joe” MSNBC yang popular dan menghidupkan semula “CBS This Morning.”

“Tiada gabungan bakat yang lebih kuat daripada Don, Poppy dan Kaitlan untuk memenuhi janji kami tentang program berita pagi yang mengubah permainan,” kata Licht dalam kenyataan akhbar.

“Mereka masing-masing unik pintar, boleh dipercayai dan menarik; bersama-sama mereka mempunyai kimia yang jarang dan dapat dirasai,” tambah Licht. “Digabungkan dengan sumber CNN dan keupayaan pengumpulan berita global, kami akan menawarkan cara yang bijak, berani dan menyegarkan untuk memulakan hari.”

Dalam memo kepada kakitangan, Licht mengakui bahawa baik pulih rancangan pagi itu “akan mencetuskan beberapa soalan” yang tidak semua dapat ditangani dalam satu nota. Tetapi Licht berusaha untuk menjawab yang utama, memberitahu pekerja bahawa pasukan “Hari Baru” akan “terus menghasilkan pertunjukan pagi” dan mengulangi Keilar dan Berman akan diberi peranan utama yang baharu.

“Bab seterusnya CNN mula terbentuk,” kata Licht. “Saya pasti ada banyak soalan yang tidak dijawab dalam nota ini. Kami akan berkomunikasi seberapa banyak yang kami boleh apabila kami memperhalusi perkara khusus dan memastikan peralihan ini adalah proses yang menyeluruh dan inklusif.”

Lemon, yang rancangannya “Don Lemon Tonight” akan ditamatkan hasil daripada perpindahan itu, menyifatkan lapan tahun terakhir dalam masa perdana sebagai “perjalanan yang luar biasa.” Tetapi, katanya, sudah tiba masanya untuk menggoncang keadaan.

“Saya sangat menghargai pasukan ‘Don Lemon Tonight’, penonton setia saya yang hebat dan semua orang yang telah mempercayai saya,” kata Lemon dalam satu kenyataan akhbar. “Sejujurnya, saya kecewa apabila Chris Licht meminta saya melakukan ini dan saya berbesar hati dengan kepercayaannya terhadap saya. Ia akan menjadi satu keseronokan untuk menyahut cabaran ini dengan Poppy dan Kaitlan.”

Jurucakap CNN berkata bahawa rangkaian itu akan mengumumkan pengaturcaraan baharu yang akan menggantikan rancangan semasa Lemon akhir tahun ini.

Harlow, yang kini bersama-sama melabuhkan jam 9 pagi-11 pagi dan baru-baru ini menamatkan program ijazah Sarjana Pengajian Undang-undang Yale, menyifatkan Lemon sebagai salah seorang “rakan terdekatnya selama lebih daripada satu dekad” dan berkata dia bersyukur dengan peluang itu.

“Sukar untuk dapat duduk di sebelah Don dan Kaitlan setiap pagi,” kata Harlow.

Collins, yang telah berkhidmat sebagai ketua koresponden Rumah Putih sejak permulaan pentadbiran Biden, berkata dia “teruja untuk memulakan pengembaraan baharu ini” dan menyandang peranan baharu sebagai sauh bersama dan ketua koresponden untuk pertunjukan pagi yang telah diubah suai.

Tidak jelas siapa, jika ada, akan mengisi jawatannya sebagai ketua wartawan Rumah Putih apabila dia mengosongkan jawatan itu. Jurucakap CNN berkata rangkaian itu akan mengumumkan perubahan di Rumah Putih tidak lama lagi.

We want to say thanks to the author of this post for this awesome material

CNN mengumumkan ia akan membuat debut rancangan pagi baharu dengan Don Lemon, Poppy Harlow, dan Kaitlan Collins | Perniagaan CNN


Our social media profiles here as well as other related pages herehttps://paw6.info/related-pages/