Constance Wu berkata pengalaman serangan seksualnya ‘tidak ganas,’ tetapi masih dirogol

BARUAnda kini boleh mendengar artikel Fox News!

Pelakon Constance Wu membuka cerita tentang diserang secara seksual awal kerjayanya, mendakwa bahawa dia telah dirogol walaupun mengakui ia “tidak ganas.”

Dalam petikan memoir Wu yang akan datang “Making a Scene” yang diterbitkan oleh Vanity Fair, pelakon berusia 40 tahun itu menerangkan tarikh dia dengan seorang lelaki bernama Ty.

Walaupun kelihatan tidak mengancam, Wu berkata Ty menyebabkan “sedikit amaran masuk [her] gut” yang tidak diendahkannya selepas bersetuju untuk pergi ke tempatnya selepas makan malam.

Bagaimanapun, sebaik sahaja Wu memberitahu Ty bahawa dia tidak bersedia untuk pergi lebih jauh selepas mereka berdua menjadi intim, dia tidak mengendahkannya. Pelakon “Crazy Rich Asians” itu mengimbau kembali perasaan tidak dapat mempertahankan dirinya.

CONSTANCE WU MENDEDAHKAN DIA CUBA MEMBUNUH DIRI SELEPAS ‘FRESH OFF THE BOAT’ TERBALAS PADA 2019

Constance Wu menghadiri CDGA (Anugerah Guild Pereka Kostum) ke-22 di The Beverly Hilton Hotel pada 28 Januari 2020, di Beverly Hills, California.
(Stefanie Keenan)

“Semasa dia bersikap lembut sekarang, jika saya melawannya ada risiko dia boleh menjadi marah atau ganas,” tulis Wu.

Bintang “Fresh Off the Boat” itu berkata dia hanya menyedari betapa teruknya situasi itu beberapa tahun kemudian, selepas dia membuat penggambaran “Crazy Rich Asians” pada 2018.

Kesedaran “terkena [her] seperti banjir” selepas dia bangun dari tidur, dakwa aktres itu.

‘ORANG ASIA KAYA GILA’ MENARIK IBU BAPA PENDATANG KE TEATER, SEBAGAI KALI PERTAMA DALAM BERTAHUN

Wu berkata, walaupun orang mungkin mengatakan dia sepatutnya melawan, dia tidak menyesali reaksinya.

“Tetapi jika saya boleh kembali ke masa lalu, saya tidak akan mengubah cara saya bertindak balas pada malam itu,” tulisnya. “Sebab apabila saya memikirkan tentang gadis yang saya lalui ketika itu, saya faham apa yang dia alami.”

Pelakon Constance Wu menghadiri gala anugerah National Board of Review di Jalan Cipriani 42nd di New York pada 2019.

Pelakon Constance Wu menghadiri gala anugerah National Board of Review di Jalan Cipriani 42nd di New York pada 2019.
(Evan Agostini/Invision/AP, Fail)

“Dia masih belum bersedia untuk menanggung penghinaan dan cemuhan yang berlaku apabila wanita membuat adegan. Dan saya tidak akan memaksanya melakukan sesuatu sebelum dia bersedia,” kata penama Golden Globe itu mengakhiri.

Kejadian malam kencan itu bukanlah kali pertama Wu mengalami perhatian seksual yang tidak diingini. Semasa panel, aktres itu mengimbas kembali gangguan “traumatik” yang dialami pada set “Fresh Off the Boat”, tetapi berkata dia berdiam diri untuk mengelak daripada menarik perhatian negatif.

KLIK DI SINI UNTUK MENDAFTAR UNTUK NEWSLETTER HIBURAN

“Saya menutup mulut untuk masa yang lama tentang banyak gangguan seksual dan ugutan yang saya terima dalam dua musim pertama rancangan itu,” katanya. “Saya fikir, ‘Anda tahu apa? Saya mengendalikannya, tiada siapa yang perlu tahu, saya tidak perlu mencemarkan reputasi penerbit Asia Amerika ini, saya tidak perlu mencemarkan reputasi rancangan itu.'”

Constance Wu menghadiri "Senarai Terminal" Tayangan Perdana Los Angeles di Kompleks Teater DGA pada 22 Jun 2022, di Los Angeles, California.

Constance Wu menghadiri Tayangan Perdana “The Terminal List” Los Angeles di Kompleks Teater DGA pada 22 Jun 2022, di Los Angeles, California.
(Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic melalui Getty Images)

Wu sebelum ini teringat bahawa dia cuba membunuh diri selepas berdepan tindak balas untuk tweet negatif dia membuat tentang pembaharuan “Fresh Off The Boat” pada tahun 2019. Pelakon itu kemudian menghilangkan diri dari media sosial.

“Melihat kembali, nyata bahawa beberapa DM meyakinkan saya untuk menamatkan hidup saya sendiri, tetapi itulah yang berlaku,” tulis Wu di Twitter pada bulan Julai. “Nasib baik, seorang kawan menemui saya dan membawa saya ke ER.”

KLIK DI SINI UNTUK MENDAPATKAN APP BERITA FOX

Memoir Wu “Making a Scene” ditetapkan untuk debut pada 4 Oktober.

We would like to say thanks to the author of this article for this remarkable content

Constance Wu berkata pengalaman serangan seksualnya ‘tidak ganas,’ tetapi masih dirogol


Find here our social media profiles as well as other pages that are related to them.https://paw6.info/related-pages/