Constance Wu: Saya Diganggu Secara Seksual oleh Ahli Pengeluaran ‘Fresh Off the Boat’ Selama Bertahun-tahun

“Ia kurang hitam dan putih daripada sekadar mangsa dan pelaku,” kata Wu.

Constance Wu mendedahkan dalam memoirnya “Membuat Adegan” bahawa “Baru Dari Bot” ahli pasukan produksi mengganggunya secara seksual selama bertahun-tahun.

Wu, yang hanya menggunakan huruf awal ahli produksi, mendakwa bahawa dia mengawalnya, menuntut dia meminta kelulusan untuk semua usaha perniagaannya, dan memberitahunya apa yang perlu dipakai. Wu mendakwa dia pada mulanya melihatnya sebagai kawan dan mentor, tetapi dia kemudian menjadi takut tentang apa yang akan berlaku jika dia tidak mematuhinya.

“’Fresh Off the Boat’ ialah rancangan TV pertama saya. Saya tercampak ke dunia ini,” kata Wu The New York Times. “Saya tidak mempunyai ibu bapa dalam industri. Dan kerana saya berumur 30 tahun, orang menganggap saya tahu apa yang saya lakukan. Ia membuatkan saya paranoid dan malu.”

Pada 2015, ahli pasukan produksi menyentuh paha Wu pada acara sukan dan kemudian meragut kawasan kelangkangnya. Hujah kemudian semasa Musim 2 “Fresh Off the Boat,” yang berlangsung dari 2015 hingga 2020, menyebabkan Wu memutuskan hubungan dengan ahli pasukan produksi yang berkenaan; pertengkaran telah berakhir sama ada dia akan menemaninya ke festival filem atau tidak. ABC enggan mengulas mengenai dakwaan itu.

Pada tahun 2019, Wu menulis tweet, “Jahanam sialan” dan “Sangat kecewa sekarang sehingga saya benar-benar menangis. Ugh. Persetan.” selepas sitkom ABC diperbaharui untuk musim keenam. Wu kemudian menjelaskan, “Tweet hari ini berada di hadapan hari yang sukar&tidak tepat masanya dengan berita rancangan itu. Sila maklum, saya sangat berterima kasih atas pembaharuan FOTB. Saya suka pelakon&krewnya. Saya bangga menjadi sebahagian daripadanya. Untuk semua sokongan peminat, terima kasih & untuk semua yang menyokong penggunaan perkataan fuck-thank u secara kasual saya juga.”

Wu yang mengisytiharkan dirinya sebagai “tweet cuai” telah disambut dengan tindak balas, membawa Wu kepada cubaan membunuh diri.

Kini, pelakon “Crazy Rich Asians” merenung NYT tentang perjalanan “Fresh Off the Boat”nya.

“Saya mempunyai imej awam yang tidak begitu seperti diri saya. Saya sebenarnya bukan orang yang sihat,” kata Wu. “Saya cuba untuk tidak menjadikan diri saya seorang wira. Saya cuba menjadikan diri saya seorang yang cukup normal yang mempunyai kelemahan seperti orang lain. Saya tidak begitu menyukai memoir pelakon di mana ia seperti, ‘Saya mengatasi kemungkinan, dan saya adalah orang yang merendah diri dan terus bekerja. Saya yang menjadi mangsa.’ Ia kurang hitam dan putih daripada sekadar mangsa dan pelaku.”

Wu menangani perkauman di Hollywood, serta diberitahu dia adalah “menghinakan orang Asia Amerika” dan “menyakitkan” masyarakat.

“Setiap kali saya tidak mendapat bahagian, saya tidak pernah fikir ia adalah kerana saya orang Asia, saya selalu fikir ia adalah kerana saya tidak cukup cantik atau tidak cukup berbakat,” kata Wu. “Sekarang saya berada di Hollywood, saya rasa tidak begitu. Saya melihat bagaimana mesin berfungsi. Saya fikir keputusan pemutus itu lebih berkaitan dengan persepsi orang ramai, nombor media sosial. Tetapi saya fikir perlumbaan memainkan semua itu.”

Wu menyambung, “Ia hampir gembira. Ia hampir seperti mereka tidak sabar untuk meruntuhkan saya. Saya fikir masyarakat Asia di Hollywood masih terlalu fokus pada perwakilan positif, yang bagi saya adalah ilusi. Secara keseluruhan, perwakilan manusia adalah lebih kompleks. Dan saya fikir ia menarik bagi saya bagaimana, pada masa itu, apabila saya boleh menggunakan bantuan mereka, mereka adalah orang yang memalukan saya.”

Wu kini membintangi “The Terminal List” dan filem akan datang “Lyle, Lyle Crocodile.” Dia juga membintangi “East Bay,” potret penulis/pengarah Daniel Yoon tentang anak pendatang Asia yang tinggal di Kawasan Teluk dan mengalami krisis usia lanjut. Wu juga bersedia untuk memainkan semula peranannya dalam “Crazy Rich Asians” untuk sekuel yang dijadualkan.

Daftar: Ikuti perkembangan terkini filem dan berita TV terkini! Daftar untuk Surat Berita E-mel kami di sini.

We wish to say thanks to the writer of this write-up for this awesome web content

Constance Wu: Saya Diganggu Secara Seksual oleh Ahli Pengeluaran ‘Fresh Off the Boat’ Selama Bertahun-tahun


Visit our social media accounts and other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/