Cucu bongsu Ratu Elizabeth II, James, Viscount Severn, 14, berdiri berjaga-jaga di kerandanya

BARUAnda kini boleh mendengar artikel Fox News!

Cucu bongsu Ratu Elizabeth II, James, Viscount Severn, menyertai sepupunya memberi penghormatan kepada mendiang raja pada hari Sabtu.

James, yang merupakan anak lelaki Putera Edward dan Sophie, Countess of Wessex, berusia 14 tahun, mengambil bahagian dalam 15 minit berjaga keluarga senyap di rumah permaisuri di Westminster Hall.

Majlis berjaga-jaga itu dihadiri tujuh lagi cucu ratu, termasuk kakak James, Lady Louise, 18 dan sepupu Putera William, 40, Putera Harry, 38, Peter Phillips, 44, Zara Tindall, 41, Puteri Beatrice, 34, dan Puteri Eugenie, 32.

Remaja itu kelihatan khusyuk sambil berkawal di sisi keranda arwah neneknya dengan kepala tertunduk. Ibu bapanya Edward dan Sophie turut hadir sambil melihat dua anak mereka berjaga-jaga dari platform tontonan.

KEMASKINI LANGSUNG: RATU ELIZABETH II TERBARU DI NEGERI, PUTERA WILLIAM, PUTERA HARRY BERJAGA-JAGA

Cucu bongsu Ratu Elizabeth II, James, Viscount Severn, menyertai sepupunya ketika mereka memberi penghormatan kepada mendiang raja pada hari Sabtu.
(Ian Vogler – WPA Pool/Imej Getty)

Bersama sepupu lelakinya, James memakai pingat peringatan yang diberikan kepada mereka oleh permaisuri. Dia menyematkan pingat Jubli Platinum 2012 dan Jubli Platinum 2022 di hadapan sut hitamnya.

Pengawasan keluarga itu disaksikan oleh orang ramai, yang telah menunggu dalam barisan 16 jam untuk memberi penghormatan kepada Ratu Elizabeth, yang meninggal dunia pada usia 96 tahun pada 8 September.

Majlis berjaga-jaga itu dihadiri tujuh cucu ratu yang lain termasuk adik James Lady Louise.

Majlis berjaga-jaga itu dihadiri tujuh cucu ratu yang lain termasuk adik James Lady Louise.
(Foto oleh Christopher Furlong/Getty Images)

Orang yang berduka terus mengalir golongan diraja ketika mereka berkawal di dekat keranda permaisuri sehingga berjaga-jaga berakhir pada jam 6:15 petang.

hello! majalah melaporkan bahawa keluarga Wessex memutuskan untuk menghadiri majlis berjaga cucu-cucu untuk menyara anak-anak remaja mereka, yang secara perbandingan lebih muda daripada sepupu mereka.

Sophie, yang berkongsi hubungan rapat dengan Ratu Elizabeth, digambarkan kelihatan sebak ketika dia menonton majlis itu.

Ia adalah penampilan awam yang jarang berlaku untuk James, yang kebanyakannya tidak mendapat perhatian. Mengenai keputusannya untuk menghadiri majlis berjaga bersama sepupunya, sumber diraja memberitahu majalah People bahawa “cucu-cucu, atas jemputan Raja, sangat berminat untuk memberi penghormatan.”

Ibu bapanya Edward dan Sophie turut hadir sambil melihat dua anak mereka berjaga-jaga dari platform tontonan.

Ibu bapanya Edward dan Sophie turut hadir sambil melihat dua anak mereka berjaga-jaga dari platform tontonan.
(Phil Noble – WPA Pool/Imej Getty)

Selain daripada menghadiri acara besar diraja bersama ibu bapa mereka, James dan Louise menjalani kehidupan yang agak peribadi. Edward dan Sophie enggan memberikan anak-anak mereka gelaran putera dan puteri, walaupun mereka mungkin memilih untuk menggunakan gelaran itu selepas mereka mencapai usia 18 tahun.

Menurut dekri 1917 yang dikeluarkan oleh Raja George V, anak-anak dan cucu-cucu raja yang memerintah telah hak automatik kepada gelaran putera atau puteri dan DYMM (Yang Mulia).

The Countess of Wessex menjelaskan keputusannya dan Edward untuk tidak memberikan gelaran kepada anak-anak mereka pada temu bual 2020 dengan Times of London.

“Kami cuba membangkitkan mereka dengan pemahaman yang berkemungkinan besar mereka perlu bekerja untuk mencari rezeki,” katanya. “Oleh itu kami membuat keputusan untuk tidak menggunakan gelaran HRH. Mereka memilikinya dan boleh memutuskan untuk menggunakannya daripada 18 tahun, tetapi saya fikir ia sangat tidak mungkin.”

Putera William mengetuai sepupunya ketika mereka tiba untuk berjaga-jaga untuk nenek tercinta mereka pada hari Sabtu.

Putera William mengetuai sepupunya ketika mereka tiba untuk berjaga-jaga untuk nenek tercinta mereka pada hari Sabtu.
(Foto oleh AARON CHOWN/POOL/AFP melalui Getty Images)

Pada usia 14 tahun, James hampir dengan umur Putera William dan Putera Harry ketika mereka berjalan di belakang keranda ibu mereka Puteri Diana semasa pengebumiannya pada 6 September 1997. Pada masa itu, William berusia 15 tahun dan Harry berusia 12 tahun.

Dalam dokumentari BBC 2017, William menyifatkan mengambil bahagian dalam perarakan pengebumian dari Kensington Palace ke Westminster Abbey sebagai “salah satu perkara paling sukar yang pernah saya lakukan, berjalan kaki itu.”

KLIK DI SINI UNTUK MENDAFTAR UNTUK NEWSLETTER HIBURAN

Putera Wales menyambung, “Rasanya seperti dia [Diana] hampir berjalan di sebelah kami untuk membawa kami melaluinya.”

Pada hari Khamis, William dan isterinya Kate, Puteri Wales, menyambut ucapan selamat di luar Sandringham ketika mereka melihat penghormatan bunga yang ditinggalkan oleh orang ramai.

Mourner Jane Wells memberitahu Telegraph bahawa William telah berkongsi pemikirannya untuk menyertai perarakan pengebumian Ratu pada hari Khamis.

“Dia berkata betapa sukarnya semalam dan bagaimana ia mengingatkannya tentang pengebumian ibunya,” kata Wells.

KLIK DI SINI UNTUK MENDAPATKAN APP BERITA FOX

Selepas perarakan, William menghadiri upacara penghormatan permaisuri di Dewan Westminster bersama-sama dengan Harry, Raja Charles, Ratu Camilla dan kerabat diraja yang lain. James, Louise dan sepupu diraja lain turut hadir.

We would like to say thanks to the author of this short article for this outstanding content

Cucu bongsu Ratu Elizabeth II, James, Viscount Severn, 14, berdiri berjaga-jaga di kerandanya


Find here our social media profiles and other pages related to it.https://paw6.info/related-pages/