Dalam All The Old Knives, perisik Chris Pine tidak mempunyai kelebihan Jack Ryan

Thandiwe Netwon dan Chris Pine dalam All The Old Knives

Thandiwe Netwon dan Chris Pine dalam All The Old Knives
Foto: Video Perdana

Kerjaya Chris Pine sebagai Jack Ryan berakhir secara tiba-tiba selepas satu filem, tetapi sama seperti George Lazenby dan James Bond, itu mungkin menjadikan dia lelaki yang sempurna untuk memainkan tiruan wira ikonik yang lain. Dalam Semua Pisau Lama, Pine memasuki filem dengan rambut yang sempurna, selendang ke hadapan fesyen yang tidak masuk akal dan pandangan mata yang mati, rupa yang lebih Derek Zoolander daripada penganalisis Tom Clancy yang lasak dan berfikiran cepat. Tetapi pengarah Janus Metz Pederson membuang sedikit masa pada Blue Steel dunia pengintip sebelum memanfaatkan kualiti yang kurang dangkal yang dibawa Pine kepada Ryan dan James Kirk, walaupun peranannya di sini terasa lebih seperti peniru yang lebih baik.

Kebanyakan filem yang ditetapkan dalam “sekarang” menggunakan tarikh tayangan yang dijangkakan sebagai jangka masa. Yang ini ditetapkan secara eksplisit pada 2020, tahun pengeluarannya, tetapi ia juga termasuk kilas balik yang kerap ke 2012, ditunjukkan oleh gambar Barack Obama yang mudah dilihat di dinding pejabat CIA. Dalam “realiti” 2012 itu, rampasan pesawat Austria yang besar berakhir dengan kematian semua orang di dalamnya, dan lapan tahun kemudian kes itu dibuka semula. Henry Pelham dari Pine ditugaskan oleh pengarah Vick Wallinger (Laurence Fishburne) untuk memikirkan mengapa ia tidak diselesaikan buat kali pertama.

Walaupun terdapat kemungkinan tahi lalat, kemungkinan yang lebih kuat ialah bekas rakan sekerja dan kekasih Henry, Celia (Thandiwe Newton), atau sekurang-kurangnya seseorang yang dikenalinya, adalah penyebabnya. Pada pertemuan makan malam yang sempurna di Carmel, perbualan antara kedua-duanya, bersama-sama dengan siri kilas balik, mula menyatukan apa yang sebenarnya berlaku. Henry telah menempatkan seorang pembunuh upahan di luar menunggu untuk membawa Celia keluar jika tidak menyukai apa yang didengarnya, tetapi Celia, walaupun sudah bersara, cukup bijak untuk bersedia dengan sandarannya sendiri.

Nampaknya wajar bahawa Amazon pada mulanya menjadi gergasi runcit berdasarkan jualan buku, dan sebagai sebuah studio kini melancarkan sinematik yang setara dengan thriller beli-belah lapangan terbang. Satu dekad atau lebih yang lalu, adaptasi daripada novel Olen Steinhauser Semua Pisau Lama mungkin dengan mudah bersaing dengan versi skrin besar John Grisham dan Scott Turow terlaris, tetapi penonton tidak lagi mahu membayar lebih daripada $20 setiap tiket untuk mereka—sekurang-kurangnya tidak di pawagam. Perkhidmatan penstriman melangkah masuk untuk mengisi jurang, bersama-sama dengan syarikat seperti Potboiler Productions, yang namanya tidak sesuai untuk membangunkan filem seperti ini.

Di samping tete-a-tete intelektual mereka, Pine dan Newton terlibat dalam pertarungan bilik tidur juga, sambutan yang dialu-alukan ke media sosial yang merungut tentang kekurangan adegan cinta dalam filem kontemporari. Sekali lagi, filem ini kebanyakannya berlatarkan tahun 2020, jadi mungkin ia lebih banyak disertakan sebagai tindakan nostalgia. Namun begitu, dari pukulan punggung selebriti hingga loghat Amerika Jonathan Pryce, Semua Pisau Lama adalah menarik dari semasa ke semasa, tetapi selepas itu penonton mungkin mempunyai beberapa soalan yang berlarutan tentang watak yang ingin dicapai, atau sebab mereka terlibat sama sekali. Pine dan Newton menarik perhatian penonton, tetapi sebagai penganalisis CIA, mereka berdua nampaknya terlepas butiran yang penting untuk pekerjaan mereka—walaupun untuk bersikap adil, mudah untuk terganggu oleh kehangatan bersama mereka.

Baik atau buruk, filem itu menamakan kedua-dua pengganas Islam dan (secara tidak langsung) Vladimir Putin sebagai orang jahat dunia, dan menggariskan masalah yang berlaku apabila kuasa dunia lain cuba memihak. Namun begitu, Semua Pisau Lama menawarkan pusat penjelasan yang mencukupi untuk penjahat terkenal (kedatangan Chechen!) yang mungkin berasa lebih seperti membuang masa yang menyeronokkan daripada referendum terukur mengenai geopolitik. Pengkritik yang cenderung untuk marah kerana menganggap CIA kebanyakannya begitu sahaja mungkin ada benarnya, tetapi filem ini juga tidak mungkin mencetuskan perdebatan budaya yang lebih mendalam daripada apa yang perlu ditonton pada malam Jumaat selepas Ibu dan Ayah menidurkan anak-anak dan menuangkan beberapa gelas wain. Apatah lagi, ia diceritakan dengan jelas dari sudut pandangan CIA, tanpa mengira watak mana yang dipihak penonton akhirnya.

Walaupun tidak mungkin Pine telah menemui dirinya sebagai francais baharu di sini, keupayaan pelakon itu untuk memancarkan keberanian dan kemudian mengurangkannya dengan kelemahan menjadikannya pilihan pelakon yang sempurna untuk lebih banyak projek bukan Jack Ryan seperti ini. Mungkin dia boleh melakukannya pada masa akan datang Boleh dibelanjakan.

We would like to thank the author of this short article for this outstanding web content

Dalam All The Old Knives, perisik Chris Pine tidak mempunyai kelebihan Jack Ryan


Find here our social media profiles as well as other pages related to it.https://paw6.info/related-pages/