Dan pemenang bersejarah ‘America’s Got Talent’ Musim 17 ialah…

Sejarah, atau sejarah, telah dibuat pada America’s Got Talent Musim ke-17 akhir hari Rabu, apabila dua peserta teratas adalah kedua-dua aksi tarian wanita — an AGT pertama.

Dan menariknya, kedua-duanya juga antarabangsa Ada bakat alumni: Kumpulan tarian Lubnan Mayyas menang Orang Arab mempunyai bakat pada 2019, tahun yang sama dengan penari tiang/pencerita multimedia Kristy Sellars memenangi versi Australia rancangan itu.

Di sini, di AS, bagaimanapun, ia adalah Mayyas — kumpulan tarian moden yang terdiri daripada 36 wanita Lubnan dari pelbagai peringkat umur, dan krew tarian Arab pertama yang pernah muncul di AGT – yang akhirnya menang AGTHadiah $1 juta dan slot tajuk utama di Hotel & Kasino Luxor di Las Vegas. Kristy menduduki tempat kedua, dan lima teratas dibulatkan oleh pelakon muzik desa Chapel Hart dan Drake Milligan (masing-masing tempat kelima dan ketiga) dan artis teknologi deepfake MetaPhysic di tempat keempat.

Penonton teruja dengan keputusan ini, melalui Twitter dengan komen seperti: “Selepas 17 musim, sumpahan akhirnya berakhir dan kumpulan tarian memenangi #AGT!” (Satu-satunya masa kumpulan tarian pernah memenangi persembahan itu ialah apabila V.Unbeatable India, yang sebelum ini menduduki tempat keempat dalam AGT Musim 14, menang pada spinoff semua bintang AGT: Juara pada tahun 2020.)

Ini adalah kemenangan yang penuh emosi untuk Mayyas, kerana koreografer mereka Nadim Cherfan, yang mengasaskan Mayyas untuk menyediakan “ruang yang selamat dan kreatif” untuk penari berbakat ini, sebelum ini menyatakan semasa episod uji bakat kumpulan itu: “Lubnan tidak dianggap sebagai tempat di mana anda boleh membina kerjaya daripada menari. Ia sukar, sangat sukar — dan lebih sukar untuk wanita.”

“Malangnya, menjadi penari sebagai wanita Arab tidak disokong sepenuhnya… belum lagi,” salah seorang Mayyas turut menjelaskan sambil menangis. “Kami berada di sini di pentas terbesar di dunia adalah satu-satunya peluang kami untuk membuktikan kepada dunia apa yang wanita Arab boleh lakukan — seni yang kami cipta, pergaduhan yang kami lawan. … Kami mahu menunjukkan kepada dunia bahawa kami mampu berdiri di atas kaki kami sebagai wanita yang benar-benar kuat dan berkuasa.”

Pada malam yang menentukan itu, hakim utama Simon Cowell telah memberitahu Nadim dan Mayyas, “Ini benar-benar akan membuat perubahan, noktah, dalam banyak cara yang positif.” Rakan pelakon Simon, Sofia Vergara malah memberikan Buzzer Emas kepada rombongan itu pada malam itu, dan kini dunia — dan khususnya Vegas — milik wanita berbakat ini.

Digambarkan: (lr) Simon Cowell, Heidi Klum, Howie Mandel, Sofia Vergara, Terry Crews, Mayyas — (Foto: Trae Patton/NBC melalui Getty Images)

Pada hari Rabu, Sofia berkata dalam satu kenyataan: “Dari saat pertama kali saya melihat Mayya, aksi mereka sangat menakjubkan dan membuatkan saya merinding. Koreografi mereka yang diselaraskan adalah tarian paling indah dan kreatif yang pernah saya lihat. Setiap kali mereka bertanding, mereka terus mengatasi diri mereka sendiri. Persembahan mereka yang memberangsangkan telah menjadikan mereka gelaran tertinggi dan saya sangat berbangga dengan mereka dan tidak sabar untuk melihat apa yang mereka lakukan seterusnya.”

Baca lebih lanjut dari Yahoo Entertainment:

· ‘Salah satu malam paling pelik yang pernah kami alami’: Segala-galanya menjadi salah pada ‘AGT’

· Howie Mandel dengan pedas mengkritik kumpulan lelaki ‘AGT’ Travis Jepun: ‘Ia seperti sketsa Saturday Night Live’

· Mayyas memberi penghormatan kepada peserta ‘AGT’ yang mendiang dengan rutin yang menakjubkan: ‘Apa yang membuatkan kami mengikuti uji bakat tahun ini ialah Nightbirde’

· Aksi maut ‘America’s Got Talent’ Simon Cowell mengejutkan penonton: ‘Kami memerlukan doktor!’

· Nick Cannon berhenti ‘America’s Got Talent’: ‘Salah satu keputusan terbaik yang pernah saya buat dalam kerjaya saya’

Ikuti Lyndsey di Facebook, Twitter, Instagram, Amazon

1647843704 919 Ex American Idol finalists daughter tries out 17 years later —We wish to give thanks to the author of this write-up for this remarkable material

Dan pemenang bersejarah ‘America’s Got Talent’ Musim 17 ialah…


Our social media profiles here and other pages related to them here.https://paw6.info/related-pages/