Dave Grohl menangis di atas pentas ketika membuat persembahan ‘Times Like These’ di konsert penghormatan Taylor Hawkins

BARUAnda kini boleh mendengar artikel Fox News!

Dave Grohl menangis di atas pentas ketika menyanyikan “Times Like These” pada konsert Taylor Hawkins Tribute di Stadium Wembley London pada hari Sabtu.

Penyanyi Foo Fighters berusia 53 tahun itu membuat persembahan bersama kumpulannya di acara yang disematkan bintang yang memberi penghormatan kepada rakan sepasukan mereka, yang meninggal dunia tanpa diduga pada bulan Mac pada usia 50 tahun.

“Masa seperti ini anda belajar untuk hidup semula,” Grohl menyanyi, berpaut pada mikrofon sambil air mata mengalir di wajahnya.

Dave Grohl (gambar di sini pada 2021) menangis di atas pentas ketika menyanyikan “Times Like These” pada konsert Taylor Hawkins’ Tribute di Stadium Wembley London pada hari Sabtu
(Foto AP/David Richard, Fail)

“Masa-masa seperti ini anda memberi dan memberi lagi,” sambungnya, dengan suaranya pecah pada dua perkataan terakhir lirik itu.

TAYLOR HAWKINS AKAN DIBERI PENGHARGAAN DI KONSERT TRIBUTE YANG DIRANCANG OLEH FOO FIGHTERS

18 kali Anugerah Grammy pemenang berhenti seketika dan mengelap mukanya apabila penonton meletus sorakan sokongan. Untuk beberapa saat, dia bergelut untuk meneruskan persembahan sebelum meletakkan dahinya pada mikrofon dan menggelengkan kepalanya.

Grohl mengumpul dirinya, walaupun dia jelas dikuasai oleh emosi. Dia mula menyanyi semula sebelum melancarkan bahagian uptempo seterusnya pada hit 2002 sambil dia bergegar dengan rakan kumpulannya. Detik yang menyayat hati itu segera dikongsi dalam klip yang disiarkan peminat di Twitter.

Konsert selama enam jam pada hari Sabtu itu menampilkan barisan bintang yang turut serta Dave ChappelleElton John, Paul McCartney, Jason Sudeikis, Liam Gallagher dan Travis Barker antara lain sebagai beberapa nama terbesar muzik berkumpul untuk meraikan kehidupan mendiang pemain dram.

Ia adalah yang pertama daripada dua konsert penghormatan yang ahli kumpulan yang masih hidup dan keluarga Hawkins telah merancang untuk menghormatinya. Konsert kedua akan berlangsung pada 27 September di Los Angeles’ Kia Forum. Hasil daripada kedua-dua konsert akan disumbangkan kepada badan amal Music Support dan MusiCares.

Penyanyi The Foo Fighters sedang membuat persembahan bersama kumpulannya di acara penuh bintang yang memberi penghormatan kepada mendiang rakan kumpulan mereka, yang meninggal dunia secara mengejut pada Mac pada usia 50 tahun.

Penyanyi The Foo Fighters sedang membuat persembahan bersama kumpulannya di acara penuh bintang yang memberi penghormatan kepada mendiang rakan kumpulan mereka, yang meninggal dunia secara mengejut pada Mac pada usia 50 tahun.
(Foto oleh Richard Dobson/Newspix/Getty Images))

Menurut NME, Grohl memulakan malam itu dengan ucapan yang penuh emosi selepas penonton mula melaungkan nama Hawkins, memberitahu orang ramai, “Tuan-tuan dan puan-puan, malam ini kami telah berkumpul di sini untuk meraikan kehidupan, muzik, dan cinta kami. kawan yang dikasihi, rakan kumpulan kami, saudara kami Taylor Hawkins.”

“Bagi anda yang mengenalinya secara peribadi, anda tahu bahawa tiada orang lain yang boleh membuat anda tersenyum atau ketawa atau menari atau menyanyi seperti dia boleh,” tukang pukul diteruskan. “Dan bagi anda yang mengaguminya dari jauh, saya pasti anda semua pernah merasakan perkara yang sama.”

Grohl menambah, “Jadi malam ini, kami telah berkumpul dengan keluarga dan rakan terdekatnya, wira muziknya dan inspirasi terhebatnya, untuk membawakan anda malam yang hebat untuk orang gila yang gergasi.”

KLIK DI SINI UNTUK MENDAFTAR BERITA HIBURAN KAMI

“Jadi, menyanyi. Dan menari. Dan ketawa. Dan menangis dan menjerit dan membuat bising, supaya dia boleh mendengar kita sekarang,” tambahnya. “Sebab awak tahu apa? Ini akan menjadi malam yang panjang, kan? Awak sudah bersedia?”

Hawkins meninggal dunia pada 25 Mac di hotel Four Seasons Casa Medina di Bogotá, Colombia, beberapa jam sebelum persembahan Foo Fighters yang dijadualkan di Festival Berkelah Estéreo. Perkhidmatan kecemasan dipanggil ke hotel selepas dia mula mengalami sakit dada. Dia didapati tidak bertindak balas apabila mereka tiba dan diisytiharkan mati di tempat kejadian.

Hawkins meninggal dunia pada 25 Mac di hotel Four Seasons Casa Medina di Bogotá, Colombia.

Hawkins meninggal dunia pada 25 Mac di hotel Four Seasons Casa Medina di Bogotá, Colombia.
((Foto oleh Rich Fury/Getty Images))

Pejabat Peguam Negara Colombia mengumumkan pada hari berikutnya bahawa sepuluh bahan berbeza ditemui dalam ujian toksikologi air kencing awal, termasuk opioid, benzodiazepin, THC dan antidepresan trisiklik. Punca kematian rasmi masih belum dikeluarkan.

Di samping menjadi rakan kumpulan, Grohl dan Hawkins berkongsi persahabatan yang sangat rapat. Pemuzik itu merujuk kepada Hawkins sebagai “abang saya daripada ibu lain, kawan baik saya, seorang lelaki yang saya akan terima peluru,” dalam memoirnya pada 2021 “The Storyteller”.

Selepas kematiannya, kumpulan itu mengeluarkan satu kenyataan di Twitter yang berbunyi, “Keluarga Foo Fighters hancur dengan kehilangan yang tragis dan tidak lama lagi Taylor Hawkins yang dikasihi.”

“Semangat muzik dan tawanya yang menular akan kekal bersama kami semua selama-lamanya. Hati kami tertuju kepada isteri, anak-anak dan keluarganya, dan kami meminta privasi mereka dilayan dengan penuh hormat dalam masa yang sukar dibayangkan ini.”

KLIK DI SINI UNTUK MENDAPATKAN APP BERITA FOX

Kumpulan itu kemudiannya membatalkan semua konsert yang dijadualkan untuk menyedihkan kehilangan Hawkins. Konsert Sabtu menandakan persembahan pertama Foo Fighters sejak kematian Hawkins.

We wish to give thanks to the writer of this article for this remarkable material

Dave Grohl menangis di atas pentas ketika membuat persembahan ‘Times Like These’ di konsert penghormatan Taylor Hawkins


Visit our social media profiles and other related pageshttps://paw6.info/related-pages/