DAVE MUSTAINE MEGADETH: ‘Saya Seorang Perniagaan Yang Bijak’

Dalam temu bual baru dengan TV AXS‘s “Di Rumah Dan Sosial”, Dave Mustaine berkata bahawa sekarang ” telah menjadi salah satu detik paling membanggakan” dalam kerjayanya, bukan sahaja kerana pelepasan METGADETHalbum studio ke-16, “Yang Sakit, Yang Sekarat… Dan Yang Mati!”, tetapi kerana kumpulan itu telah “berjaya menyelesaikan” semua kontraknya. “Kami menyerahkan rekod terakhir kami kepada Sejagat, jadi kami menghormati kontrak itu dan melakukan semua yang menjadi sebahagian daripadanya,” jelasnya. “Perkara yang sama dengan penerbitan; kami melengkapkan kontrak kami dengan penerbit dan menghormatinya serta menyerahkan semua yang kami sepatutnya. Sekarang, berapa banyak kumpulan yang anda tahu di peringkat kami, pada status kami lakukan itu? Mereka tidak. Mereka biasanya mendapat pelanjutan atau mereka akan mempunyai kontrak yang begitu besar di tempat pertama dengan begitu banyak pilihan yang mereka akan dapat tidak pernah bebaslah. Saya seorang ahli perniagaan yang sangat bijak dan memastikan bahawa kami akan mempunyai masa depan secepat mungkin.”

Pada tahun 2013, Mustaine memberitahu Gitar Ultimate bahawa ia sentiasa penting baginya untuk mengekalkan standard kualiti yang tinggi dengan setiap satu MEGADETH album.

“Saya masih ingat seorang lelaki ini dan saya tidak akan menyebut namanya tetapi ada seorang lelaki yang saya sangat-sangat, sangat-sangat menjunjung tinggi dan dia mahu keluar dari kontrak rekodnya jadi dia membuat rekod yang sangat buruk,” Dave teringat semula. “Dia tahu, saya tahu dan dia menipu peminatnya dengannya. Saya fikir, ‘Ini bukan cara yang saya mahukan sebagai ahli perniagaan.'”

Di dalam Gitar Ultimate temuduga, Mustaine juga menangani hakikat bahawa MEGADETH telah melalui beberapa label rekod selama bertahun-tahun, berkata: “Apabila kami mula-mula pergi Capitol kami tidak berpuas hati di sana kerana semua perubahan pentadbiran. Kami menyukai label itu tetapi hala tujunya terus berubah dan setiap kali presiden baharu akan masuk, sebagai kumpulan yang lebih lama anda akan ditendang ke tepi jalan. Kerana mereka mempunyai seseorang yang mereka perlu buktikan. [After that] kami pergi ke tempat perlindungan dan kami benar-benar teruja, dan kawan, adalah satu kekecewaan. Itu sangat mengempiskan. Saya hanya meletakkan hidung saya ke tanah dan saya berkata, ‘Anda tahu apa? Saya tidak akan kembali sehingga saya berpuas hati.’ Pada asasnya apabila kami menyelesaikan kontrak kami dengan Roadrunner dan melakukannya dengan bermaruah dan hormat dalam industri di mana kumpulan muzik mengambil wang dan berjalan sepanjang masa, kami menamatkan kontrak kami dan mengekalkan komitmen kami dan kami menghormati mereka. Kini kami berada di sisi lain dan kami semua lebih baik untuknya.”

MEGADETHalbum 2013, “Super Collider”merupakan kumpulan pertama yang dikeluarkan melalui Mustainelabel Tradecraftdiedarkan oleh Perusahaan Muzik Universal (UMe). Pada masa itu, Mustaine memberitahu Berita Artisan tentang perpecahan band dengan Roadrunner: “Kami jelas sangat tidak berpuas hati [with Roadrunner]. Tetapi saya hanya ingin menjelaskan: terdapat ramai orang hebat yang bekerja di sana [for Roadrunner] bahawa kami mempunyai hubungan yang baik [with]. Malangnya, [there was a] kekurangan kepimpinan [at the label]. Anda boleh mempunyai orang terhebat di dunia, tetapi jika anda tidak mempunyai sesiapa untuk menjadi quarterback pasukan, anda kalah. Dan kami mencuba, kami bertahan, kami menghormati kontrak, kami memenuhi semua komitmen kami, dan apabila masanya tamat, sudah tiba masanya untuk meneruskan.”

Ditanya bagaimana pertukaran dalam label rekod dari Roadrunner kepada Perusahaan Muzik Universal (UMe) terjejas MEGADETHpendekatan penulisan lagu pada “Super Collider”, Mustaine memberitahu TV Akademi O2 dalam temu bual 2013: “Saya fikir ia menjejaskan bunyi album, gaya muzik, pandangan kumpulan itu. Maksud saya, tiada kesalahan untuk Roadrunner — mereka melakukan apa yang mereka lakukan — tetapi kami adalah kumpulan berlabel utama. Dan apabila kami pergi Capitol untuk pergi ke tempat perlindungan, ia adalah untuk dua sebab. Satu, saya benci presiden rekod itu [Capitol] mempunyai pada masa itu, dan dua, tempat perlindungan membuat banyak janji besar. Dan anda tahu, apabila anda berfikir tentang [IRON MAIDEN‘s manager] Batang Smallwoodyang mempunyai bahagian besar untuk dilakukan dengan label, itu IRON MAIDENdan saya cinta IRON MAIDEN, jadi saya fikir, ‘Pasti, ini akan menjadi hebat.’ Nah, ia tidak menjadi hebat, ‘sebab joran tidak terlibat di dalamnya seperti yang otak saya ingin fikirkan. Dan kami pergi tempat perlindungan dan pergi ke Roadrunnerdan ia terus berjalan seperti ini [makes downward motion with his hand]. Dan saya fikir, saya tidak akan diikat jamin atas kontrak, saya tidak akan menjadi seorang pemuzik bajingan seperti kebanyakan pemuzik di mana mereka mengikat orang dengan kontrak dan berpisah dan membiarkan semua orang memegang bola. Saya fikir, ‘Saya akan menghormati kontrak, saya akan menamatkannya, dan kemudian apabila ia selesai, saya akan mengucapkan selamat tinggal seperti seorang lelaki.’ Dan saya lakukan, dan Sejagat masuk dalam gambar. Maksud saya, fikirkan tentang ini; ini sangat menakjubkan. [Universal is] label terbesar; mereka sendiri Rekod Capitol yang mempunyai hampir semua katalog saya; mereka telah beli Penerbitan EMI yang memiliki semua penerbitan saya. Jadi anda adalah syarikat rekod baharu… Bukan baharu, tetapi bagi kami… Kami ada label baharu, rekod baharu… Oh, omong-omong, saya memiliki semua kehidupan masa lalu anda. Saya, seperti, ‘Siapa yang boleh mengatur sesuatu yang hebat?'”

We wish to thank the writer of this article for this remarkable content

DAVE MUSTAINE MEGADETH: ‘Saya Seorang Perniagaan Yang Bijak’


Our social media profiles here , as well as additional related pages here.https://paw6.info/related-pages/