Di dalam kehidupan tragis bakal mangsa terakhir Jeffrey Dahmer — daripada hero kepada banduan

Bakal mangsa terakhir Jeffrey Dahmer, yang melarikan diri dan membawa polis ke sarang pembunuh bersiri yang dipintal itu, telah kembali menjadi tumpuan. mengikuti siri mini Netflix yang ditonton secara meluas “Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story” — tetapi walaupun telah menamatkan keseronokan sicko, lelaki itu memuji seorang wira menjalani kehidupan yang tragis.

Tracy Edwards menjadi nama kebangsaan pada tahun 1991 selepas dia mengetuai polis Milwaukee ke mayat 17 mangsa Dahmer yang dipotong-potong, menamatkan pembunuhan beramai-ramai kanibal selama sedekad yang mengejutkan negara.

Tetapi kehidupan Edwards dengan cepat menjadi tidak terkawal dan dia dituduh membunuh seorang lelaki hampir dua dekad hingga hari selepas dia terselamat daripada nasib tragis itu sendiri.

“Ia seperti Humpty Dumpty,” peguam pembelanya Paul Ksicinski memberitahu ABC News pada 2011. “Ia seolah-olah dia tidak dapat menyatukan kembali kepingan itu semula.”

Tracy Edwards dilihat memberi keterangan dalam perbicaraan pembunuhan Jeffrey Dahmer pada 1992.
TV mahkamah
Tangkapan gambar Tracy Edwards yang tidak bertarikh.
Pada tahun 2011, Edwards didakwa melakukan pembunuhan berhubung dengan kematian seorang lelaki gelandangan.
Jabatan Polis Milwaukee

Penceritaan semula Netflix tentang jenayah Dahmer yang mengerikan bermula dengan versi dramatik Edwards melarikan diri dari apartmen pembunuh kanibal pada malam 22 Julai 1991, selepas dia terpikat dengan janji bir dan wang.

Selepas melarikan diri dari rumah seram, Edwards yang digari mengibarkan kereta peronda yang lalu di jalan dan memberitahu pegawai bahawa Dahmer telah cuba membunuhnya.

Dia kemudian membawa polis ke apartmen, di mana penyiasat menemui kepala manusia yang diawet, bahagian badan yang dicacatkan dan gambar lelaki yang dicacatkan.

Lakonan semula itu mendapat banyak perhatian daripada keterangan Edwards, iaitu siaran oleh Court TV semasa perbicaraan Dahmer pada 1992 yang diawasi rapat.

“Dia mendengar kata hati saya [at knifepoint] kerana pada ketika itu dia memberitahu saya dia akan memakan hati saya,” Edwards dengan dingin memberitahu mahkamah.

Bagaimanapun, publisiti baharu mangsa yang terselamat itu menarik perhatian polis di rumah asalnya di Tupelo Mississippi, di mana dia telah didakwa melakukan hubungan seksual terhadap seorang gadis berusia 14 tahun.

Lelaki berusia 32 tahun itu diekstradisi ke selatan untuk menghadapi pertuduhan.

Apabila dia kembali ke Milwaukee, Edwards melakukan tangkapan kerana memiliki dadah, kecurian, kerosakan harta benda, kegagalan untuk membayar nafkah anak, dan lompat ikat jamin – ketika dia tinggal di dalam dan keluar dari pusat perlindungan gelandangan, lapor ABC.

Tracy Edwards
Tracy Edwards telah ditangkap atas pelbagai kesalahan di Milwaukee.
Jabatan Polis Milwaukee
Dahmer dilihat di mahkamah pada tahun 1991.
Dahmer mengaku membunuh 17 lelaki dan kanak-kanak lelaki. Dia dibunuh di penjara 1994.
AFP melalui Getty Images

Pada 26 Julai 2011, hampir dua puluh tahun hingga hari dia dipuji sebagai wira kerana melarikan diri dari Dahmer dan mengetuai polis kepada mangsanya, Edwards dituduh membunuh dirinya sendiri.

Dia dan seorang lagi gelandangan dituduh menolak lelaki ketiga yang tinggal di jalanan dari jambatan ke Sungai Milwaukee. Mangsa, Jonny Jordan, meninggal dunia sebelum responden pertama tiba, rangkaian melaporkan pada 2011.

Edwards didakwa dengan pembunuhan dan mengaku bersalah kerana membantu seorang penjenayah – perjanjian yang menyebabkan dia dikurangkan hukuman selama satu setengah tahun, menurut WITI-TV.

Di mana lelaki yang kini berusia 63 tahun itu tidak diketahui, walaupun terdapat pembaharuan baru-baru ini dalam hidupnya.

Namun, Shaun Brown, yang menggambarkan Edwards dalam hit Netflix, menggunakan Twitter untuk berkongsi perasaannya tentang lelaki yang dimainkannya – menegaskan dia mempunyai “sangat cinta” untuknya dan mangsa lain.

“Saya sangat menyayangi Tracy Edwards dan saya berharap melalui penggambaran saya, anda juga akan melakukannya,” Brown menulis.

“Saya harap anda mempunyai kasih sayang kepada semua mangsa dan mungkin pada masa akan datang anda akan mempunyai lebih cinta antara satu sama lain. Empati dan kesedaran boleh mencipta syurga di Bumi jika kita membenarkannya. Kita adalah satu. Kita semua adalah makhluk yang diperbuat daripada habuk bintang. Banyak cinta kepada anda semua.”

Dahmer – yang mengaku membunuh 17 lelaki dan kanak-kanak lelaki sejak 1978 dan disabitkan pada 1992 – telah dipukul hingga mati oleh rakan penjara pada tahun 1994.We wish to say thanks to the writer of this post for this outstanding web content

Di dalam kehidupan tragis bakal mangsa terakhir Jeffrey Dahmer — daripada hero kepada banduan


You can view our social media profiles here , as well as other pages on related topics here.https://paw6.info/related-pages/