Di sinilah Candy Montgomery & jika dia berada di Penjara Kerana Membunuh Rakan Karib & Isteri Kekasihnya

Jika anda telah menonton Candy di Hulu, anda mungkin tertanya-tanya di mana Candy Montgomery berada sekarang dan jika dia dipenjarakan kerana membunuh kawan rapatnya, Betty Gore.

gula-gula berdasarkan kes sebenar Candy Montomgery, seorang suri rumah yang dituduh membunuh rakan karibnya, Betty Gore, di Wylie, Texas, pada 13 Jun 1980, selepas melakukan hubungan luar nikah dengan suami Betty, Allan Gore. Candy—yang tinggal di sebelah Gores bersama suaminya, Pat Montgomery, dan dua anak mereka—dituduh menyerang Betty sebanyak 41 kali dengan kapak tiga kaki. Dalam temu bual dengan Budaya pop, Jessica Biel, yang membintangi Candy dan juga eksekutif menghasilkan siri itu, mendedahkan mengapa dia mahu memainkan watak itu. “[Candy is] seorang yang begitu menarik, dan ceritanya terlalu gila untuk menjadi nyata, itulah yang saya rasakan,” kata Biel. “Tetapi saya hanya suka patologi watak seperti itu. Dan saya hanya berminat dengan manusia, dan mengapa mereka melakukan perkara yang mereka lakukan. Saya selalu berfikir seperti, ‘Wah, kita semua mampu melakukan apa sahaja.'” Dia menyambung, “Saya suka meletakkan diri saya tepat di tepi sana dan melihat ke atas dan [ask], ‘Adakah saya mampu melakukan ini?’ Itulah soalan-soalan yang saya selalu tanya diri saya secara khusus dengan projek seperti ini.”

Biel juga menjelaskan kepada E! Berita tentang bagaimana dia boleh berhubung dengan Candy, walaupun wataknya didakwa melakukan jenayah. “Apabila kami mula memahaminya dan mula benar-benar memahami siapa watak-watak ini, hanya patologi bagaimana rasanya menjadi seorang wanita ketika itu pada tahun 80-an, saya fikir saya benar-benar dapat berempati dengan wanita ini,” dia berkata. “Saya dapat melihat diri saya bergelut dengan beberapa isu yang sama yang mereka hadapi.” Dia menyambung, “Tekanan menjadi seorang wanita dan cuba melakukan semuanya dengan senyuman di wajah anda, tekanan keluarga dan tekanan kerja dan segala-galanya. Saya rasa itu.”

Dalam temu bual dengan Pop Culture, Melanie Lynskey, yang memainkan watak Betty, menjelaskan bagaimana dia mahu melakukan keadilan kepada Betty dengan persembahannya dalam gula-gula. “Saya suka semua detik-detik kecil di mana mereka hanya menunjukkan keduniaan kehidupan pinggir bandar yang dilalui wanita ini dan betapa banyak yang diletakkan di atas bahu mereka – berapa banyak yang mereka perlu lakukan setiap hari, betapa letihnya mereka berdua dan betapa [we] perlahan-lahan mengenali mereka berdua,” katanya. “Kemudian, semuanya memuncak pada penghujung persembahan dengan cara ini yang sangat mengejutkan.”

Dia menyambung, “Saya mahu memastikan kisahnya diberitahu dengan cara yang terbaik. Bahawa anda mendapat pemahaman tentang hakikat bahawa dia adalah seorang wanita yang benar-benar bergelut dan sama sekali tidak mempunyai bantuan dalam apa-apa hal dan hanya kesunyian itu – sebagai seseorang yang memerlukan bantuan dan tidak mendapat bantuan dari mana-mana ketika semua orang sepatutnya hanya seperti, ‘Ooh, saya telah berkahwin, jadi itulah set sisa hidup saya.’”

Tetapi kembali kepada Candy. Jadi di manakah Candy Montgomery sekarang dan adakah dia dipenjarakan kerana membunuh Betty Gore? Teruskan membaca untuk mengetahui apa yang kita ketahui tentang kisah sebenar di sebalik gula-gula dan jika Candy Montgomery masih hidup.

Apa yang berlaku kepada Candy Montgomery?

Imej: Tina Rowden / ©Hulu / Courtesy Everett Collection

Apa yang berlaku kepada Candy Montgomery? Candy—yang dilahirkan sebagai Candice Wheeler—didakwa membunuh rakan karibnya, Betty Gore, di Wylie, Texas, pada 13 Jun 1980, selepas melakukan hubungan luar nikah dengan suami Betty, Allan Gore. Candy—yang tinggal di sebelah Gores bersama suaminya, Pat Montgomery, dan dua anak mereka—bertemu Betty, seorang guru sekolah menengah, dalam perkhidmatan di United Methodist Church of Lucas di Collin County, Texas, dan menjadi kawan rapat.

mengikut Texas Bulanan, Candy mengaku melakukan pembunuhan itu dalam sesi hipnosis bersama pakar psikiatri Dr Fred Fason. Dia mendakwa pada perbicaraannya bahawa dia melawat Betty untuk mengambil pakaian renang untuk anak perempuan Betty, Alisa, yang tinggal bersama Candy dan suaminya untuk bermalam. Semasa berada di rumah Betty, Betty berhadapan dengan Candy tentang hubungan sulit dengan Allan, yang Candy mengaku tetapi memberitahu Betty bahawa ia berlaku “lama dahulu.” Candy mendakwa pada perbicaraan bahawa Betty meninggalkan bilik dan kembali dengan kapak, yang digunakannya untuk mengancam Candy supaya tidak berjumpa Allan lagi, yang Candy bersetuju. Semasa dia mengambil baju renang Alisa, Candy meminta maaf kepada Betty, yang, dakwanya, menyebabkan Betty marah kepadanya dan mendorongnya ke bilik utiliti. Candy mendakwa bahawa dia dan Betty mengalami pergelutan yang panjang sehingga menyebabkan luka di kaki dan kepalanya. Dia juga mendakwa bahawa Betty memberitahunya bahawa dia mahu “membunuh” dia. Candy juga mendakwa bahawa dia berjaya mengambil kapak dari Betty, dan menggunakan bilah pada Betty untuk mempertahankan diri sebelum rakannya boleh menyerangnya semula. Kerana ketakutan bahawa dia membunuh Betty, Candy cuba meninggalkan bilik itu, tetapi sebelum dia boleh berbuat demikian, dia mendakwa bahawa Betty menghalangnya dengan menghempas badannya ke pintu.

Pergelutan berlaku antara Betty dan Candy, kerana Betty enggan membiarkan Candy pergi. Semasa pergaduhan itu, Betty memberitahu Candy untuk “diam,” yang menyebabkan Candy tidak tahu apa-apa dan menyebabkannya memukulnya dengan kapak sehingga “keletihan yang teruk.” Semasa sesi hipnosisnya, Candy juga mendakwa bahawa dia mengalami trauma zaman kanak-kanak yang dicetuskan apabila dia diberitahu untuk “diam”. Pada hari pembunuhan Betty, Allan berada di luar bandar. Apabila dia tidak dapat menghubungi isterinya melalui telefon, dia meminta jiran-jiran untuk memeriksa isterinya. Selepas mereka memaksa masuk ke dalam rumah, mereka menemui mayat Betty, ketika bayi perempuan Betty dan Allan berusia 1 tahun, Bethany, yang telah tidur di dalam katil bayinya di bilik lain pada masa pembunuhan itu, menangis dan terjaga. . Beberapa kaki dari Betty adalah kapak sepanjang tiga kaki, yang pihak berkuasa mendakwa bahawa Candy pernah mengelar Betty 41t imes, termasuk 28 kali di kepala dan mukanya.

Tidak lama selepas pembunuhan itu, Betty bertukar menjadi pihak berkuasa tempatan dan dikenakan bon $100,000, menurut Fort Worth Star-Telegram. Selepas perbicaraan lapan hari—di mana pihak pembelaan berhujah bahawa Candy bertindak untuk mempertahankan diri dan pihak pendakwaan berhujah bahawa Betty sedar apabila kebanyakan tikaman berlaku dan kematiannya adalah disengajakan (dan bahawa dia juga mandi di bilik mandi Betty selepas pembunuhan itu. )—Candy telah dibebaskan daripada tuduhan membunuh pada Oktober 1980. Pakar psikiatri memberi keterangan pada perbicaraan dan mendakwa bahawa Candy mempunyai “reaksi disosiatif” yang menyebabkan dia menikam Betty berulang kali. Pembunuhan itu juga dilindungi di bawah undang-undang “Stand Your Ground” Texas yang membenarkan penggunaan kekerasan maut jika perlu untuk mencegah jenayah kekerasan, seperti ancaman ganas Betty terhadap Candy.

Di manakah Candy Montgomery sekarang?

1652164027 353 Di sinilah Candy Montgomery jika dia berada di Penjara

Imej: Tina Rowden / ©Hulu / Courtesy Everett Collection.

Di manakah Candy Montgomery sekarang? Menurut Texas Monthly, Candy dan suaminya, Pat, meninggalkan Texas sejurus selepas perbicaraan pada tahun 1980 dan berpindah ke Georgia. Mereka bercerai empat tahun kemudian. Menurut Entertainment Weekly, Candy menukar namanya kembali kepada Candace Wheeler (nama sulungnya) dan masih tinggal di Georgia, tempat dia bekerja sebagai kaunselor kesihatan mental bersama anak perempuannya, Jenny.

Dalam temu bual dengan Entertainment Weekly pada 2022, Biel mendedahkan bahawa dia cuba menghubungi wakil Candy untuk melihat “dia berminat untuk mengadakan sebarang perbualan.” “Dia tidak berminat,” kata Biel. Untuk memainkan Candy, Biel bercakap dengan peguam Candy, Robert Udashen, salah seorang daripada dua peguamnya yang membelanya dalam kesnya, yang Biel panggil sebagai “sumber maklumat yang besar” untuknya. gula-gula.

Biel juga menjelaskan mengapa dia tertarik dengan kes Candy dan Betty gula-gula. “Untuk 90 peratus daripada kehidupan mereka, mereka menjalani kehidupan yang sangat normal, di pinggir bandar, dan kemudian ledakan, perkara gila ini berlaku,” katanya. “Dia mesti disayangi dan disenangi dan baik dan baik serta seseorang yang anda boleh dapatkan di belakang, dan selepas perkara gila ini berlaku, saya masih mahu anda berada di belakangnya,” katanya. Lynskey menambah tentang Betty, “Saya rasa seperti saya mengenalinya, dan sebahagian daripada saya adalah sebahagian daripadanya.” Dia menyambung, “Anda hidup dalam perasaan ini dan kadang-kadang boleh berasa sedikit berulang, tetapi itulah yang dirasakan kemurungan.”

Biel juga mendedahkan tentang bagaimana dia boleh bersimpati dengan Betty dan Candy. “Beberapa tema pastinya adalah kemarahan,” kata Biel. “Diremehkan adalah perkataan yang hebat… Kesepian, kemarahan, dan saya rasa tekanan masyarakat ini dan keperluan untuk kesempurnaan.” Lynskey menambah, “Terdapat jangkaan ini kepada wanita untuk melakukan segala-galanya dan tidak mengeluh. Dan sangat banyak yang hadir pada masa ini dan dalam komuniti ini. Agak indah untuk melihat cerita tentang dua wanita yang bergelut dan menjalani kehidupan mereka sebaik mungkin, tetapi bertindak dengan cara yang berbeza — menghadapi, bukan mengatasi — dan kemudian semuanya datang ke kepala dengan cara yang mengerikan ini .”

Biel juga mendedahkan bahawa terdapat “banyak perbincangan” sama ada untuk menunjukkan pembunuhan ganas Betty sama sekali dalam gula-gula. “Pendulum itu berayun ke arah ini, kemudian ia berayun ke belakang, dan kemudian ia mendarat semula di tengah,” kata Biel. “Semua yang kami lakukan, ia diambil daripada dokumen mahkamah, jadi kami benar-benar cuba untuk menjadi benar kepada kisah sebenar dia.” Lynskey menambah, “Saya faham ketakutan untuk menunjukkan sesuatu seperti itu kerana ia sangat sengit dan menjengkelkan, tetapi pada masa yang sama, itulah yang menjadi cerita. Perkara ngeri ini berlaku. Saya tidak tahu sama ada anda mahu menghindar daripada kekejaman itu dan betapa mengerikannya ia dan keamatan yang pasti ia berlaku.”

gula-gula tersedia untuk disiarkan Hulu. Inilah cara lain tonton secara percuma.

Misi kami di STYLECASTER adalah untuk membawa gaya kepada orang ramai, dan kami hanya menampilkan produk yang kami fikir anda akan suka seperti kami. Sila ambil perhatian bahawa jika anda membeli sesuatu dengan mengklik pada pautan dalam cerita ini, kami mungkin menerima komisen kecil daripada jualan itu.

Surat Berita Hiburan Baharu

We wish to say thanks to the author of this post for this amazing web content

Di sinilah Candy Montgomery & jika dia berada di Penjara Kerana Membunuh Rakan Karib & Isteri Kekasihnya


Our social media pages here and additional related pages here.https://paw6.info/related-pages/