‘Dia Merogol Saya Berhari-hari,’ Dakwaan Mangsa British Paul Haggis Kepada Polis

ROMA—Polis di bandar Brindisi di selatan Itali berkata wanita British yang telah menuduh Pengarah pemenang Oscar Paul Haggis daripada rogol kejam mempunyai kecederaan konsisten dengan dakwaannya. “Saya dirogol selama beberapa hari,” wanita itu memberitahu pendakwa penyiasat Antonio Negro, menurut ringkasan dokumen penangkapan yang disampaikan kepada The Daily Beast. “Kami sepatutnya bekerjasama, tetapi sebaliknya dia merogol saya dari petang Ahad hingga Rabu.”

Wanita itu, yang dikatakan pejabat Negro memegang pasport British, ditinggalkan pada Rabu lalu sebelum subuh oleh pengarah di luar lapangan terbang Brindisi di wilayah Puglia, yang terletak di tumit but Itali, menurut keterangannya kepada polis. Dia berkata dia tidak mempunyai tiket penerbangan, tetapi dia memberinya wang untuk membeli tiket ketika lapangan terbang dibuka, menurut pejabat pendakwa raya.

Pejabat pendakwa berkata wanita itu ditemui meringkuk di sudut lapangan terbang kecil oleh pramugari yang segera memaklumkan pihak berkuasa. “Dia telah dimusnahkan,” kata atendan itu kepada polis, menurut dokumen siasatan awal. “Dia bercakap dengan susah payah.”

Selepas pemeriksaan perubatan awal di klinik kesihatan lapangan terbang, dia dibawa ke hospital untuk rawatan selaras dengan “protokol merah jambu” Itali untuk mangsa rogol, termasuk kaunseling psikologi. Pejabat pendakwa berkata dia “mengalami serangan seksual tanpa persetujuan berulang” termasuk satu keganasan sehingga “dipaksa mendapatkan rawatan perubatan.”

Peristiwa ngeri itu nampaknya yang membawa kepada penghujung pengalaman pahit itu, apabila dia berkata Haggis membawanya ke lapangan terbang pada awal hari Rabu. Laporan pemeriksa perubatan mengatakan bahawa dia tidak mampu melakukan hubungan seks akibat keganasan itu.

Pejabat pendakwa berkata bahawa selepas dia dibiarkan hilang upaya, dia memandunya seorang diri ke lapangan terbang dari bandar pelancongan Ostuni kira-kira sejam jauhnya di mana lelaki berusia 69 tahun itu—yang telah dituduh melakukan salah laku seksual oleh empat wanita lain—menjadi tajuk utama dalam Pesta Allora bersama Oliver Stone, Matt Dillon, Edward Norton dan Marisa Tomei. Perayaan muzik dan filem serta-merta menjauhkan diri mereka daripada Haggis, membatalkan semua acara yang dia dijadualkan untuk mengambil bahagian.

Polis kemudian menyiasat dakwaan baharu itu, meninjau rakaman kamera di luar bilik hotel Haggis dan lapangan terbang yang dilaporkan membuktikan dia bersamanya. Mereka kemudian menunggu sehingga wanita itu meninggalkan Itali dengan selamat untuk menangkap pengarah itu pada hari Ahad di Ostuni. Keluarganya pada masa itu telah menyertainya. Dia sedang ditahan di ibu kota wilayah Brindisi di mana dia akan menghadapi perbicaraan yang setara dengan Itali pada hari Isnin atau Selasa.

Peguam untuk Haggis, Priya Chaudhry, enggan mengulas mengenai kes itu Wartawan Hollywood, memetik “undang-undang” yang tidak wujud, katanya melarangnya daripada mengulas tentang kes yang sedang berjalan. “Yang berkata, saya yakin bahawa semua dakwaan akan ditolak terhadap Encik Haggis,” kata Chaudhry dalam e-mel kepada outlet itu. “Dia tidak bersalah sama sekali, dan bersedia untuk bekerjasama sepenuhnya dengan pihak berkuasa supaya kebenaran terungkap dengan cepat.”

Haggis menulis dua filem Oscar gambar terbaik dengan Juta Dolar Bayi pada tahun 2014 dan ranap pada tahun 2005. Insiden terbaru itu bukanlah kali pertama pengarah Kanada itu menghadapi masalah undang-undang. yang berterusan tuntutan sivil menuduhnya melakukan keganasan telah difailkan terhadapnya oleh publisiti Haleigh Breest pada 2017. Tiga lagi wanita tampil ke hadapan setahun kemudian mengatakan dia telah mendera mereka secara seksual. Dia menafikan semua tuduhan.

Haggis, yang meninggalkan Gereja Scientology pada tahun 2009, telah mendakwa bahawa dakwaan penderaan seks hanyalah tindakan balas dendam oleh gereja. Para penuduhnya menafikan dakwaan itu.

We would love to thank the writer of this short article for this remarkable web content

‘Dia Merogol Saya Berhari-hari,’ Dakwaan Mangsa British Paul Haggis Kepada Polis


Explore our social media profiles along with other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/