Drake / 21 Savage: Kehilangannya

Terdapat trek pada Kehilangannya, Drakealbum kuasi-kolaborasi baharu dengan 21 Buasyang kelihatan seperti evolusi semula jadi pada tahun 2009 Setakat Pergi. “Jam dalam Senyap,” untuk mengambil satu, dibina di sekitar yang lebih meriah Lagu rap Memphis itu kedengaran seolah-olah ia dimainkan semula di bawah air; Drake half-croons melalui web gosip dan mitologi dirinya, di mana komen-komen samar tentang finstas dan penjahat bekas yang diambil dari filem mob turut membebankan fikirannya. Macam dia pernah buat dengan Lil Waynedia menyerahkan sedikit masa kepada penyanyi rap yang jauh lebih magnetik dari Selatan sebelum menyanyi, berulang kali, bahawa perkara itu adalah “salah saya,” kata-kata yang memohon “tentu saja tidak” pengimbang daripada bekas kekasih yang akan membebaskannya, tetapi tidak pernah datang.

Pusingan singkat lagu itu dari 21 mendapati penyanyi rap Atlanta itu menjejaskan sesuatu yang kurang daripada kesan Drake, bahaya yang ditimbulkan oleh musuh bersenjata yang dibuat kedengaran hampir romantis (“Mereka mencari myyyy faaaaace”). Tetapi banyak merugikannya, Kehilangannya menurunkan 21 kepada peranan sokongan, menetralkan kontras tekstur dan tematik yang menjual “Jimmy Cooks,” yang disayangi “Terikat 2”-gaya lindung nilai dilekatkan pada hujung Sejujurnya, Nevermind, album Drake yang berfokuskan tarian dari awal tahun ini. Terdapat saat-saat yang dipertimbangkan untuk menulis dan meletuskan Drake pada atau hampir dengan kelakuan nakalnya, tetapi di tengah-tengahnya, rekod itu menjadi lembap, menjadikan potongan imbasan misanthropy yang sedar diri sebagai tegang dan bukannya gembira, seolah-olah id itu boleh fokus- berkumpulan.

Pada permulaannya, Kehilangannya membayangkan interaksi yang lebih longgar dan lebih semula jadi. Selepas pengenalan ringkas dari Atlanta Nudy Muda—yang gaya monolog dalamannya yang mengembara akan menjadi kekuatan yang mengalu-alukan ketidakstabilan pada album ini—Drake membuka “Rich Flex” dengan jenis cangkuk rapping-to-one-onether (“21, boleh awak lakukan sesuatu untuk saya?”) yang bertiup lalu Setakat Pergi untuk mengimbas kembali kumpulan dari 1980-an dan awal 90-an. Dan pada keseluruhannya, dia dan 21 adalah paling berkesan apabila mereka sama ada meniru satu sama lain, seperti yang dilakukan oleh 21 pada “Jam dalam Senyap” dan Drake pada “Pengagihan Utama”, atau apabila mereka berundur ke kutub gaya bertentangan mereka: Drake melintasi “BackOutsideBoyz” seperti satu-satunya lelaki yang pernah bersedih di kelab malam, 21 mengetuk “More M’s” bahawa “Saya berada di dalam bilik mereka / saya tidak pernah memikirkannya,” ekonomi tanda dagangannya meresahkan seperti biasa.

Ia adalah jalan tengah yang berlumpur, yang dikuasai Drake yang kebanyakannya tidak berfungsi. Seperti yang dijanjikan oleh tajuk album itu, Kehilangannya dipenuhi dengan kata-kata kasar dan sangat dalam talian untuk wanita yang telah mengkhianati Drake dan 21, menganiaya mereka dengan cara lain yang tidak pasti, atau hanya hanyut ke dalam ruang digital. Kedua-dua artis, tetapi terutamanya Drake, telah mempertaruhkan lagu pada tahun-tahun lalu; apa yang menyeret ke bawah Kehilangannya bukanlah satu kegagalan moral sebagai seorang yang kreatif, iaitu Drake memusing dail besar dilabelkan MISOGYNY sambil melihat kepada khalayak yang dibayangkan untuk mendapatkan kelulusan. Ini kadang-kadang berwarna-warni (daripada “On BS”: “Saya meniup setengah juta kepada anda cangkul, saya seorang feminis”), tetapi lebih kerap, ia memenatkan, malah agak menyedihkan. Sindiran tentang sembang kumpulan berbunyi seolah-olah ia telah diperoleh daripada Twitter, dan punchline seperti sudah terkenal yang berdagang dengan khabar angin Megan Thee Stallion berbohong tentang ditembak oleh Tory Lanez melemparkan Drake sebagai terdesak untuk memprovokasi, bukannya dalam mod idealnya: seseorang yang diseksa oleh dorongan bersaing untuk menahan dan berkongsi secara berlebihan.We want to say thanks to the writer of this post for this outstanding material

Drake / 21 Savage: Kehilangannya


Discover our social media profiles as well as other related pageshttps://paw6.info/related-pages/