Drama keluarga kotor Armie Hammer menjadi pentas utama dalam ‘House of Hammer’

Komen

Kepada pemerhati biasa, saga Armie Hammer yang diketahui umum pada awal 2021 mungkin nampaknya tentang beberapa mesej teks yang menyeramkan, jimat tali dan sesuatu tentang kanibalisme. Seseorang boleh dimaafkan; lagipun, itu yang menjadi bualan media sosial. Tetapi dokumentari baharu mencari tahu bahawa dakwaan terhadap Hammer adalah lebih luas dan lebih mengganggu — dan menyimpulkan bahawa ia adalah sebahagian daripada tradisi keluarga gelap.

“House of Hammer,” dokumenseri tiga bahagian yang ditayangkan pada hari Jumaat di Discovery Plus, bermula dengan jalan cerita Armie Hammer, kemudian memanjat lima generasi salasilah keluarganya. Selama beberapa dekad, ia berpendapat, orang-orang dari dinasti Hammer yang kaya raya tidak berjaya — hidup tanpa undang-undang dan tamak, dan mencederakan orang lain. Berikut ialah siri pendedahan yang paling membimbangkan tentang setiap satu.

Armie didakwa mempunyai sejarah mendera wanita sambil memainkannya sebagai seks keriting atau permainan fetish. Courtney Vucekovich, pemilik perniagaan Dallas dan bekas teman wanita Armie, mendakwa pada skrin bahawa dia mengikatnya dengan tali hanya dengan persetujuannya yang samar-samar, tidak menghiraukan peraturan BDSM biasa yang memerlukan persetujuan bersama yang konsisten dan diperakui semula. Dokumentari itu juga menunjukkan rakaman wanita lain, “Effie,” yang mendakwa dalam video bahawa Armie merogolnya secara ganas selama lebih daripada empat jam pada satu ketika pada 2017. Paige Lorenze, seorang model dan pengaruh, mendakwa bahawa Armie ingin mencari doktor yang boleh mengeluarkan tulang rusuknya supaya dia boleh memakannya. Dia juga mendakwa bahawa Armie menjenamakannya dengan seterika panas dan menjilat luka semasa ia berdarah. Ketiga-tiga wanita juga menggambarkan tingkah laku mengawal, mengawasi yang kadangkala menakutkan mereka.

Damiana Chi, seorang dominatrix profesional dan seorang pendidik BDSM, membuat kemunculan dalam dokumentari itu, dan ditunjukkan beberapa rakaman bekas teman wanita Armie yang menggambarkan tingkah lakunya. Seseorang yang terangsang oleh “ketakutan orang lain, apabila orang itu berasa tidak selesa mengenainya, bukanlah seorang yang kinkster melakukan BDSM,” kata Chi selepas menonton. “Orang itu adalah pendera.”

Jabatan Polis Los Angeles menyiasat dakwaan rogol Effie selama sembilan bulan pada 2021 sebelum menyerahkannya kepada peguam daerah. Pada ketika ini, tiada pertuduhan jenayah telah difailkan.

Kameo VMA Johnny Depp adalah perhentian terbaru dalam jelajah penebusannya

Datuk moyang Armie, Julius, adalah seorang pendatang Yahudi Rusia ke Amerika Syarikat yang merupakan ahli pengasas Parti Komunis Amerika. Dia menamakan anaknya Armand, dilahirkan pada tahun 1898, untuk simbol Parti Komunis di Rusia (“lengan dan tukul”).

Selama bertahun-tahun, Kesatuan Soviet dianggap telah menggunakan Julius dan keluarganya untuk menyalurkan wang ke New York untuk membiayai kumpulan komunis — serta mencuri rahsia perdagangan dan teknologi Amerika. Joseph Finder dari Pusat Penyelidikan Rusia Harvard menjelaskan dalam dokumen-dokumen bahawa CIA membuat kesimpulan bahawa Armand Hammer telah dibawa ke dalam lipatan juga; Armand telah digunakan untuk mengumpul maklumat untuk KGB dan oleh itu dianggap sebagai ejen Kesatuan Soviet. Terima kasih kepada Julius, Armand “adalah pengubahan wang haram dan penghantar dana yang disalurkan kepada pengintipan Soviet di AS,” kata Finder. “Ia adalah rahsia, ia tidak sah, ia berbahaya.”

“Di sebalik setiap kekayaan besar terdapat jenayah besar. Di sebalik kekayaan Hammer terdapat sejumlah besar jenayah besar, “kata Edward Jay Epstein, yang menulis biografi Armand dan kesimpulan dan pemikirannya dirujuk sepanjang siri ini.

Armand, moyang Armie, kemudiannya menjadi hartawan minyak yang kaya raya — dan, menurut dokumen-dokumen itu, diketahui bersikap kasar terhadap isteri dan perempuan simpanannya, terlibat dalam skim rasuah dan sangat kejam dengan kepentingan perniagaannya. Armand menggunakan wang isteri ketiganya (Frances Barrett Tolman) untuk melabur dalam Occidental Petroleum, sebuah syarikat minyak, dan menjadikannya satu kejayaan besar. Semasa perceraiannya dengan isteri keduanya, Angela Carey Zevely, dia mendakwa Armand dengan sengaja dan berniat jahat “memusnahkan kehendaknya” dan mengancam untuk “memukul otaknya” sambil mengacungkan paip logam. “Suami saya adalah pakar perang psikologi,” tulisnya.

Semasa perkahwinannya dengan Frances, Armand mempunyai seorang perempuan simpanan bernama Martha Kaufman. Apabila Frances mengetahui hubungan sulit itu dan memberitahu suaminya untuk menyingkirkan Kaufman, Armand mengarahkan Kaufman menukar namanya kepada Hilary Gibson dan mewarnakan rambutnya berambut perang platinum. Armand mengekalkan Kaufman, kini dikenali sebagai Gibson, sebagai pekerja, dan menurut Epstein, “apa yang dia tuntut ialah mengawal seluruh kehidupan dan identitinya.” Gibson sentiasa perlu ada dalam masa yang singkat, kata Epstein, membawa dua alat kelui supaya Armand boleh menghubunginya. Alat pengesan dipasang di dalam keretanya dan paip diletakkan pada telefonnya; Armand juga mengawal jadual percutiannya, dan dia didakwa terpaksa bersetuju dengan tuntutan seksualnya walaupun dia tidak menyukainya.

Kekayaan Armand juga memberikannya hubungan politik dan pengaruh. Neil Lyndon, bekas perunding politik dan media Armand, mendakwa dalam siri itu bahawa Armand kerap membuat sumbangan haram kepada kempen politik; Armand juga mengaku bersalah atas salah laku selepas dana yang digunakan untuk membayar pencuri dalam skandal Watergate dikesan kembali kepadanya.

Armand bertanggungjawab ke atas Petroleum Occidental apabila pelantar minyak Laut Utara meletup pada Julai 1988, membunuh 167 orang. Armand secara berkesan menyalahkan secara terbuka, kata Lyndon, tetapi tidak menunjukkan minat yang besar terhadap mangsa atau akibatnya secara tertutup, dan meraikan kejayaan pengendalian insiden itu dengan Champagne dan kaviar.

Dari 1996: Kehidupan akhirat Armand Hammer

Datuk Armie, Julian juga mendera wanita dan dikenali sebagai seorang yang ganas, kata bekas tunang dan anak perempuannya dalam dokumen. Dia sering bersantai dengan baju tidur mewah, mendapat nama samaran “Hugh Hefner of Pacific Palisades,” dan didakwa kadangkala membantu bapanya, Armand, telefon pepijat. Pada masanya sendiri, dokumentari itu berkata, dia suka menganjurkan pesta pora berbahan bakar kokain di rumah, kadangkala bersama anak perempuannya Casey. Dia juga mendera isterinya dengan ganas, Glenna Sue, manakala Casey dan abangnya Michael berada di rumah. Casey mendakwa bahawa ibunya akan membawa anak-anak ke sebuah motel sehingga Julian menjadi sejuk. “Wanita boleh guna dalam keluarga Hammer,” kata Casey.

Julian telah ditinggalkan oleh Armand hampir keseluruhannya; Armand sebaliknya menyerahkan sebahagian besar harta pusakanya kepada anak Julian, Michael. Casey, ibu saudara Armie Hammer, terus menulis buku 2015 “Menghidupkan Hak Lahir Saya” tentang ketoksikan keturunan lelaki dalam lima generasi keluarganya.

Michael, bapa Armie, difahamkan sebagai ketua penjaga dan pembela warisan keluarga Hammer. Sebagai seorang lelaki muda, dia bekerja untuk Occidental Petroleum, dan selepas Armand meninggal dunia pada tahun 1990, Casey memberitahu dokumentari bahawa Michael memasuki rumah Armand sebelum mayatnya dibawa pergi untuk mengeluarkan beberapa kereta barang mahal dan pusaka. Pada pengebumian Armand, bapa mertua Michael mengisytiharkan bahawa Armand menjadi seorang Kristian menjelang kematiannya, walaupun pengebumian diuruskan oleh rabbi Yahudi; Michael dan isterinya ketika itu Dru (ibu Armie) mendermakan sebahagian besar daripada $40 juta yang mereka warisi daripada Armand kepada kumpulan Kristian, termasuk Yahudi untuk Yesus dan Itali untuk Kristus.

Dokumentasi itu juga mendakwa bahawa Michael memiliki “takhta seks” setinggi 7 kaki dengan lubang di tempat duduk dan sangkar di bawahnya. Menurut a Kisah Vanity Fair 2021 tentang keluarga Hammer, Michael telah difoto sedang duduk di dalamnya dan memegang kepala seorang wanita berambut perang; peguamnya, sebagai jawapan kepada itu dan soalan lain daripada majalah itu, merujuk kepada “hadiah lelucon yang tidak diminta.”

“Michael Hammer, bapa Armie,” kata seorang TikToker, dalam klip yang disertakan dalam dokumentari itu, “nampaknya dia mungkin telah menyampaikan beberapa kecenderungannya kepada anaknya.”

We wish to say thanks to the writer of this post for this awesome web content

Drama keluarga kotor Armie Hammer menjadi pentas utama dalam ‘House of Hammer’


Visit our social media accounts as well as other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/