Elizabeth Olsen menyokong evolusi MCU Scarlet Witch

Padahal yang bakal menjadi Sorcerer Supreme mungkin mempunyai pengebilan teratas dalam Marvel’s Doktor Pelik dalam Multiverse of Madnesskemungkinan besar sebilangan besar orang akan muncul Wanda Maximoff karya Elizabeth Olsen. Sudah bertahun-tahun sejak Wanda mula diperkenalkan Avengers: Zaman Ultron, dan laluannya dari Sokovia ke multiverse adalah panjang dan berliku. Tetapi dalam fikiran Olsen, perjalanan wataknya sangat berkesan.

Sebelum ini WandaVision, Wanda Maximoff masih menjadi watak sokongan dalam MCU dan jauh berbeza daripada rakan sejawat buku komiknya: seorang ahli sihir yang kuat yang mula-mula menyertai Avengers hanya beberapa bulan selepas diperkenalkan sebagai penjahat X-Men. Sitkom Wanda mendedahkan asal-usul ajaib kuasa huru-haranya dengan cerita tentang bagaimana kesedihan boleh menjejaskan hubungan seseorang dengan realiti, dan, selepas itu, ia benar-benar menarik untuk tertanya-tanya bagaimana Penyihir Scarlet akan mengambil kira Doktor Pelik dalam Multiverse of Madness.

Semasa baru-baru ini Pelbagai Kegilaan acara akhbar, Olsen membuka tentang tisu penghubung antara WandaVision dan juga Doktor Pelik sekuel — dan bagaimana evolusi Wanda daripada psikik kepada ahli sihir mitos bermula dengan dia secara ajaib memperhambakan sebuah bandar. Tindakan Wanda sejak akhir-akhir ini tidak begitu heroik, tetapi Olsen berdiri di sisinya dan berkata bahawa dia menganggap arka watak itu sebagai tindakan yang konsisten.

“Matlamat terbesar saya untuk segala-galanya adalah untuk memainkan watak peguam untuk saya dan untuk mempertahankan, mempertahankan, mempertahankan,” kata Olsen. “Sama ada atau tidak kekuatan terbesar mereka adalah kelemahan terbesar mereka, dari mana pun mereka datang atau apa sahaja yang mereka proses, matlamat saya adalah untuk mempertahankan perspektif mereka.”

Dua varian Wanda Maximoff.

Perspektif Wanda adalah salah satu perkara yang boleh dipersoalkan WandaVisionPerlawanan akhir yang menyaksikan dia akhirnya dapat menangani kejahatan apa yang telah dia lakukan terhadap Westview, New Jersey. Menetapkan kebebasan penduduk Westview bermakna membatalkan hex yang melahirkan Anak kembar Wanda dan faksimili Vision yang dia pernah hidup dalam kebahagiaan rumah tangga. Padahal WandaVision menukar Wanda menjadi Penyihir Scarletia berbuat demikian dengan meletakkan dia melalui dering wujud tidak seperti neraka editorial selama bertahun-tahun yang dihadapi Wanda dalam komik selepas itu melemahkan kuasa mutan dunia.

Di antara trauma akibat kehilangan suami dan anak lelakinya dan ditipu untuk mempercayai bahawa abangnya yang mati telah dibangkitkan, begitu banyak yang berlaku kepada Wanda oleh WandaVision akhir bahawa dia kembali masuk Pelbagai Kegilaan mungkin hampir kelihatan pramatang. Tetapi Olsen cepat menjelaskan bagaimana, dalam fikirannya, Wanda berada dalam keadaan berterusan memproses emosi yang lebih besar daripada kehidupan pada dasarnya sejak dia menyertai MCU. Ia merupakan bahagian penting bagi setiap Wandas, baharu dan lama, yang digambarkannya dalam filem baharu itu.

“Walaupun dalam WandaVision — benar-benar semua filem yang saya perlu lakukan — dia sentiasa melintasi garis ini dan biasanya kerugian atau kesedihan terbesarnya ialah apabila sesuatu dilahirkan,” kata Olsen. “Itu sudah menjadi trend, dan saya fikir kita akan meneruskannya dalam filem ini, yang merupakan sesuatu yang saya gembira.”

Doktor Pelik dalam Multiverse of Madness berada di pawagam sekarang.

We would like to thank the author of this write-up for this outstanding material

Elizabeth Olsen menyokong evolusi MCU Scarlet Witch


You can find our social media profiles , as well as other pages that are related to them.https://paw6.info/related-pages/