Estelle Harris, pelakon ‘Seinfeld’ dan ‘Toy Story’, meninggal dunia pada usia 93 tahun

NEW YORK – Estelle Harris, yang menjerit masuk ke dalam sejarah TV sebagai ibu George Costanza “Seinfeld” dan bersuara Puan Potato Head dalam “Cerita mainan” francais, telah meninggal dunia. Dia berumur 93 tahun.

Sebagai matron kelas pertengahan Estelle Costanza, Harris meletakkan setem yang tidak dapat dilupakan pada peranannya yang berulang dalam sitkom 1990-an yang hebat. Dengan suaranya yang lantang dan sikap sombong yang berjenaka, dia adalah jenis kemarahan ibu.

Berdagang penghinaan dan tidak masuk akal dengan suaminya di skrin, dimainkan oleh Jerry StillerHarris membantu mencipta pasangan ibu bapa yang akan menyebabkan ahli psikiatri tidak berdaya untuk melakukan apa-apa tetapi berharap mereka akan berpindah ke Florida — kerana anak mereka, yang dilakonkan oleh Jason Alexander, menggalakkan mereka untuk berbuat demikian.

Ejen Harris, Michael Eisenstadt mengesahkan kematian pelakon itu di Palm Desert, California, pada petang Sabtu.

Penonton dari semua latar belakang akan memberitahunya dia sama seperti ibu mereka sendiri, Harris sering berkata.

“Dia adalah ibu yang disayangi semua orang, walaupun dia sakit di leher,” katanya kepada Pittsburgh Post-Gazette pada tahun 1998.

Peranan penentu kerjaya datang selepas berdekad di atas pentas dan skrin.

Estelle Harris sebagai Estelle Costanza dan Jason Alexander sebagai George Costanza dalam “The Contest,” episod musim empat Seinfeld.Televisyen Sony Pictures / Ihsan Koleksi Everett

Dilahirkan pada 22 April 1928, di New York City, Harris dibesarkan di bandar dan kemudian di pinggir bandar Pittsburgh Tarentum, Pennsylvania, di mana bapanya memiliki kedai gula-gula. Dia mula mencungkil bakat komedinya dalam produksi sekolah menengah di mana dia menyedari bahawa dia “boleh membuat penonton menjadi histeria,” seperti yang dia beritahu majalah People pada tahun 1995.

Selepas larian sembilan musim “Seinfeld” berakhir pada tahun 1998, Harris terus muncul di pentas dan skrin. Dia menyuarakan Puan Potato Head dalam filem blockbuster animasi 1999 “Toy Story 2” dan memainkan watak berulang Muriel dalam sitkom Disney Channel yang popular “The Suite Life of Zack & Cody,” antara peranan lain.

Dia telah berhenti meneruskan perniagaan pertunjukan apabila dia berkahwin pada awal 1950-an tetapi menyambung semula lakonan dalam kumpulan amatur, teater makan malam dan iklan apabila ketiga-tiga anaknya membesar (“Saya terpaksa keluar dari lampin dan botol dan bercakap bayi bla-bla,” katanya. Orang ramai). Akhirnya, dia mula muncul dalam peranan tetamu di rancangan TV termasuk komedi undang-undang “Night Court,” dan dalam filem termasuk epik gangland arahan Sergio Leone “Once Upon a Time in America” ​​1984.

Debut “Seinfeld” beliau muncul dalam salah satu episod rancangan yang paling terkenal: “Peraduan” yang memenangi Anugerah Emmy 1992, di mana empat watak utama mencabar satu sama lain untuk menahan diri daripada melakukan apa yang digambarkan dengan seni hanya sebagai “itu.”

Harris akan terus muncul dalam berpuluh-puluh lagi episod “pertunjukan tentang apa-apa.” Dia menggelegak di atas paella yang disentuh, menjerit tentang sapu tangan George di atas katil ibu bapa dan meletakkan hamparan untuk percutian istimewa suami skrin Frank, Festivus.

“Estelle adalah seorang penghibur yang dilahirkan,” Stiller memberitahu The Record of Bergen County, NJ, pada tahun 1998. “Saya hanya mengikut apa yang saya dapat, dan dia kembali kepada saya dengan cara yang sama.”

1648996035 47 Estelle Harris pelakon Seinfeld dan Toy Story meninggal dunia pada

Namun, Harris melihat sikap simpati terhadap perwatakannya, sering berkata Estelle meluapkan kekecewaan terhadap pasangannya yang terkial-kial dan pemalas yang licik terhadap seorang anak lelaki.

Penonton, dia memberitahu seorang penemuduga pada tahun 1998, “lihat sahaja dia sebagai lucu, comel dan keras mulut. Tetapi ia bukan cara saya bermain dia. Saya mempermainkan dia dengan kesengsaraan di bawahnya.”

Beliau meninggalkan tiga orang anak, tiga cucu, dan seorang cicit.

We wish to say thanks to the author of this article for this amazing content

Estelle Harris, pelakon ‘Seinfeld’ dan ‘Toy Story’, meninggal dunia pada usia 93 tahun


Check out our social media profiles along with other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/